FTI: Να ξεχειμωνιάσουν οι Γερμανοί συνταξιούχοι στην Ελλάδα, λόγω κόστους ενέργειας|Υψηλή ζήτηση

0
1068

Την πρόταση Γερμανοί συνταξιούχοι ή πολίτες που δεν έχουν υποχρεώσεις ώστε να παραμείνουν στη Γερμανία, να μετακομίσουν τον Χειμώνα στις θερμές, μεσογειακές χώρες, όπως η Τουρκία και η Τυνησία, ώστε να αντιμετωπίσουν το ραγδαία αυξανόμενο ενεργειακό κόστος, που αυξάνει το συνολικό κόστος διαβίωσης, επαναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος του FTI, Ralph Schiller.

Ανάλογη πρόταση είχε κάνει η κα. Marija Linnhoff, πρόεδρος της Γερμανικής Ένωσης Ταξιδιωτικών Πρακτορείων VUSR και είχε αναδείξει το “ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ”.

Όπως αναφέρει ο κ. Schiller, μια μακροχρόνια διαμονή περίπου 90 ημερών την περίοδο από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο του 2023 στην Τουρκία, σε ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων all-inclusive, συμπεριλαμβανομένων των πτήσεων, είναι διαθέσιμη από 2.640 ευρώ ανά άτομο και στην Τυνησία από 1.799 ευρώ ανά άτομο, δηλαδή 600 ευρώ το μήνα.

Ρεκόρ κρατήσεων και “έκρηξη” των οργανωμένων ταξιδιών

Ο ταξιδιωτικός πράκτορας FTI, σύμφωνα με τον CEO του, Ralph Schille, καταγράφει τις περισσότερες πωλήσεις πακέτων διακοπών στην ιστορία του για τους μήνες από τον Φεβρουάριο έως τον Ιούνιο του 2022. Όλες οι μάρκες, συμπεριλαμβανομένων των FTI Touristik, 5 vor Flug και Big Xtra, παρουσίασαν ιδιαίτερα δυναμικές πωλήσεις τον  Μάιο.

Παρ’ όλα αυτά, είπε, πρέπει να είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι για την ολοκλήρωση του οικονομικού έτους 2021/2022.

Τα ελληνικά νησιά, τα Κανάρια νησιά, η Μαγιόρκα, η Τουρκία, η Αίγυπτος, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ο Ινδικός Ωκεανός παρουσιάζουν σήμερα ιδιαίτερα υψηλή ζήτηση.

Αναφερόμενος στο σημερινό χάος που παρατηρείται στις πτήσεις, ο κ. Schiller εκτιμά ότι οι πελάτες τους δεν θα επηρεαστούν ιδιαίτερα, καθώς οι συνεργαζόμενες με τον τουριστικό πράκτορα εταιρίες δεν παρουσιάζουν προβλήματα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η σημερινή κατάσταση αναδεικνύει, επίσης, ξεκάθαρα το πλεονέκτημα του οργανωμένου ταξιδιού, που εφέτος γνωρίζουν μεγάλη “άνθιση”, λόγω της αυξημένης ανάγκης των πελατών να αισθάνονται ασφάλεια.

Για το σύνολο του έτους ο FTI εκτιμά ότι θα σημειώσει αύξηση κατά μέσο όρο 15% στα οργανωμένα πακέτα διακοπών, σε σύγκριση με πριν από την πανδημία. “Τους τελευταίους μήνες, η ζήτηση για οργανωμένες διακοπές ήταν ακόμη και 25% υψηλότερη από ό,τι την ίδια περίοδο του 2018/2019”, είπε ο κ. Schiller.

Αυξημένη η ζήτηση για Κανάρια νησιά τον Χειμώνα

Για τον προσεχή χειμώνα, ο επικεφαλής του FTI παρατηρεί αυξημένη ζήτηση για τα Κανάρια Νησιά, την Αίγυπτο, την Τουρκία, την Ανατολική και Νότια Αφρική, τον Ινδικό Ωκεανό, την Ταϊλάνδη, τη Δομινικανή Δημοκρατία και την Κούβα. ο Ίδιος αναμένει μια “πλήρη χειμερινή περίοδο” με τα ταξίδια σε προορισμούς όπως η Αυστραλία και η Ασία να επιστρέφουν και πάλι στο προσκήνιο.

Ο FTI ανταποκρίνεται στην αναμενόμενη μεγάλη ζήτηση για τα Κανάρια νησιά τον χειμώνα, με πολυάριθμες πτήσεις, μεταξύ άλλων με την Condor, τον όμιλο Lufthansa και τον αποκλειστικό συνεργάτη της European Air. Σύμφωνα με τον Schiller, υπάρχουν περίπου 100 εβδομαδιαίες συνδέσεις από τη Γερμανία προς την Γκραν Κανάρια, την Τενερίφη και τη Φουερτεβεντούρα.

Ο Schiller, όπως είναι αναμενόμενο, συνιστά στους Γερμανούς να κάνουν έγκαιρη κράτηση για τη χειμερινή περίοδο για να εξασφαλίσουν καλές προσφορές, αφού οι τιμές θα συνεχίσουν να αυξάνονται τους επόμενους μήνες.

πηγή: https://money-tourism.gr/fti-diamoni-800-kati-eyro-ton-mina-se-ai-xenodocheia-stin-toyrkia-ton-cheimona/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ