“Φαρμάκι” οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων | Στο +30% για την Ελλάδα έναντι του 2019

0
543

Σημαντικά ακριβότερες είναι οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων εφέτος, σε σύγκριση με το 2019, από τα γερμανικά αεροδρόμια, με την Ισπανία να παρουσιάζει τη μεγαλύτερη αύξηση κατά 65% στο κόστος των πτήσεων με επιστροφή, ενώ την ίδια στιγμή στην Ελλάδα το αντίστοιχο κόστος είναι “τσιμπημένο” κατά 30%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της γερμανικής ταξιδιωτικής πλατφόρμας CHECK24, η μέση τιμή του εισιτηρίου από τη Γερμανία με επιστροφή στην Ελλάδα το 2019 ανερχόταν σε 264 ευρώ, για να “εκτιναχθεί” εφέτος στα 343 ευρώ.

Τη μεγαλύτερη άνοδο παρουσιάζει η Ισπανία (+65%), με το κόστος του εισιτηρίου για μια πτήση μετ’ επιστροφής αυτό το καλοκαίρι να είναι κατά μέσο όρο 272 ευρώ, από 165 ευρώ το 2019.

Οι αυξήσεις των τιμών είναι επίσης ιδιαίτερα μεγάλες για τις πτήσεις προς Ιταλία (+58%) και Πορτογαλία (+52%)

Στην Τουρκία, η μέση τιμή του εισιτηρίου διαμορφώνεται εφέτος στα 411 ευρώ, από 320 ευρώ το 2019, αυξημένες κατά 28%.

“Οι κύριοι λόγοι για τα σημαντικά πιο ακριβά αεροπορικά ταξίδια είναι ο πληθωρισμός και η αύξηση του κόστους της κηροζίνης”, λέει ο Christian Meier, του CHECK24.

Την ίδια στιγμή, η αυξημένη ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια σε συνδυασμό με την περικοπή δρομολογίων από ορισμένες αεροπορικές εταιρίες συντείνουν σε αυτό το αποτέλεσμα την ανόδου των αεροπορικών ναύλων.

Σύμφωνα με την έρευνα της CHECK24, κατά μέσο όρο, οι τιμές πτήσεων για τους δέκα προορισμούς με τη μεγαλύτερη ζήτηση, παρουσιάζουν αύξηση 44%, με τις αυξήσεις τιμών στις πτήσεις για ΗΠΑ (+11%) και για Μ. Βρετανία (+9%) να παρουσιάζουν τις χαμηλότερες αυξήσεις.

Αν και το επίπεδο τιμών των αεροπορικών εισιτηρίων είναι, επί του παρόντος υψηλότερο, από ό,τι πριν από την πανδημία, ακόμη υπάρχει η δυνατότητα εύρεσης φθηνών εισιτηρίων υπό την προϋπόθεση της έγκαιρης κράτησης, υποστηρίζει ο κ. Meier. “Υπάρχουν ευκαιρίες για όλους όσους θέλουν να ταξιδέψουν αργότερα μέσα στη χρονιά”, λέει.

Τα στοιχεία αφορούν το σύνολο των κρατήσεων πτήσεων μέσω του CHECK24 τον Ιούνιο για αναχωρήσεις κατά τη διάρκεια από την 1η Ιουλίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου του 2019, έναντι του 2022.

 

πηγή: https://money-tourism.gr/quot-farmaki-quot-oi-times-ton-aeroporikon-eisitirion-30-tin-ellada-enanti-2019/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ