“Παίρνει κεφάλια” η αναστάτωση στις αεροπορικές μεταφορές | Παραιτήθηκε ο επιχειρησιακός διευθυντής της easyJet

0
223

Υπό το βάρος της κριτικής για το επίπεδο των ακυρώσεων και καθυστερήσεων πτήσεων εξαναγκάστηκε σε παραίτηση ο επιχειρησιακός διευθυντής της easyJet, μετά από λιγότερο από τρία χρόνια όπου κατείχε τη συγκεκριμένη θέση στον χαμηλού κόστους, βρετανικό αερομεταφορέα.

Ωστόσο, σε μια προσπάθεια ωραιοποίησης της παραίτησης του κ. Peter Bellew, η αεροπορική εταιρία δήλωσε πως παραιτήθηκε “προκειμένου να ακολουθήσει άλλες επιχειρηματικές ευκαιρίες”. Πρόσθεσε δε, πως “δεσμεύεται να διασφαλίσει μια ομαλή μετάβαση”.

Ο αερομεταφορέας ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι παραμένει “απόλυτα επικεντρωμένος” στην καθημερινή του λειτουργία και “συνεχίζει να την παρακολουθεί πολύ στενά, έχοντας λάβει προληπτικά μέτρα για την οικοδόμηση περαιτέρω ανθεκτικότητας για το καλοκαίρι, λόγω του τρέχοντος λειτουργικού περιβάλλοντος”.

Η easyJet συνεχίζει να πραγματοποιεί έως και 1.700 πτήσεις την ημέρα, μεταφέροντας έως και 250.000 επιβάτες.

Προσωρινός αντικαταστάτης του Peter Bellew θα είναι ο David Morgan, ο οποίος θα ηγηθεί της επιχειρησιακής λειτουργίας της easyJet, αναφερόμενος απευθείας στον διευθύνοντα σύμβουλο του αερομεταφορέα, Johan Lundgren.

Ο Morgan εργάζεται στην αεροπορική εταιρία από το 2016, συμπεριλαμβανομένου σχεδόν ενός έτους ως προσωρινού COO, το 2019, όταν επέβλεψε τις λειτουργίες, επιτυγχάνοντας “σημαντικές βελτιώσεις” στις λειτουργικές επιδόσεις κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου.

Ο Bellew εντάχθηκε στον αερομεταφορέα λίγο πριν από την πανδημία, τον Ιανουάριο του 2020, μετά από περισσότερα από δύο χρόνια σε πανομοιότυπο ρόλο στη Ryanair και ένα διάστημα ως διευθύνων σύμβουλος της Malaysia Airlines.

Σε δηλώσεις του για την παραίτηση του Peter Bellew, ο διευθύνων σύμβουλος της easyJet,Johan Lundgren, είπε: “Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Peter για τη σκληρή δουλειά του και να του ευχηθώ καλή τύχη. Όλοι στην easyJet παραμένουν απόλυτα επικεντρωμένοι στο να παρέχουν μια ασφαλή και αξιόπιστη λειτουργία αυτό το καλοκαίρι. Χαίρομαι που οι επιχειρήσεις θα βρίσκονται στα πολύ ικανά χέρια του David Morgan, ο οποίος μπορεί να μεταβεί απρόσκοπτα σε αυτόν τον ρόλο, αφού προηγουμένως ηγήθηκε της επιχείρησης, ως προσωρινός διευθύνων σύμβουλος, καθ’ όλη τη διάρκεια του 2019. Ο David έχει σημαντική εμπειρία και βαθιά γνώση της επιχείρησης και της λειτουργίας της και θα προσφέρει ισχυρή ηγεσία στην αεροπορική εταιρία αυτό το καλοκαίρι”.

Νωρίτερα, προς τα τέλη Ιουνίου, η easyJet είχε δηλώσει πως αναγκάζεται να περικόψει περισσότερες πτήσεις κατά τη διάρκεια της πολυάσχολης καλοκαιρινής περιόδου, προκειμένου να περιορίσει την αναστάτωση που τυχόν προκληθεί από καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, ο αερομεταφοράς αναμένει τώρα ότι η χωρητικότητά του το τρίτο τρίμηνο θα ανέλθει περίπου στο 87% των προ-πανδημικών επιπέδων και περίπου στο 90% το τέταρτο τρίμηνο του έτους. Ενώ, τον Μάιο, τα αντίστοιχα ποσοστά προβλέπονταν στο 90% και 97%.

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ