TUI: Τι δείχνουν τα στοιχεία των κρατήσεων σε 10 ευρωπαϊκές αγορές για το 2022 | Ελλάδα και Ισπανία κυριαρχούν στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών | “1η των πρώτων” η Κρήτη | Ολική επαναφορά της Τουρκίας

3
4189

Η Ελλάδα και η Ισπανία είναι οι πιο δημοφιλείς προορισμοί διακοπών για τους Ευρωπαίους, σύμφωνα με τον Holiday Atlas της TUI για το Καλοκαίρι 2022, όπου αξιολογούνται οι πιο δημοφιλείς προορισμοί διακοπών των Ευρωπαίων επισκεπτών της TUI. Ο πιο δημοφιλής προορισμός συνολικά είναι το ελληνικό νησί της Κρήτης, ακολουθούμενο από τη Μαγιόρκα. Ενώ, στους 5 κορυφαίους προορισμούς περιλαμβάνονται, επίσης, τα Κανάρια Νησιά, η Ρόδος και η Αττάλεια.

Η Ελλάδα συνεχίζει την περσινή ισχυρή τάση και προτιμάται ιδιαίτερα από επισκέπτες από τις σκανδιναβικές χώρες και τη Γαλλία. Εκτός από την Κρήτη, η Ρόδος και η Κως παρουσιάζουν υψηλή ζήτηση.

Στην Ισπανία, κυριαρχούν οι Βαλεαρίδες Νήσοι, ιδίως η Μαγιόρκα, η οποία παραμένει ο αγαπημένος προορισμός για τους Γερμανούς επισκέπτες, ενώ η ίδια η Ισπανία είναι νούμερο ένα για τους Βέλγους.

tui money tourism copyright photo IMG_6237
© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Τουρκία επιστρέφει δυναμικά, ιδίως με τους Βρετανούς και τους Ολλανδούς, αλλά και με τους Γερμανούς επισκέπτες. Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί είναι η Αττάλεια και η τουρκική Ριβιέρα.

Τα στοιχεία του Holiday Atlas 2022, ανά αγορά

Μεγάλη Βρετανία: Οι Βρετανοί παραθεριστές κατευθύνονται φέτος στην τουρκική Ριβιέρα, ιδιαίτερα στο Νταλαμάν, ακολουθούμενοι από την Αίγυπτο και την Ελλάδα. Οι Βρετανοί κάνουν, επίσης, κρατήσεις σε προορισμούς μακρινών αποστάσεων, όπως το Μεξικό και η Φλόριντα, ο Μαυρίκιος και οι Μαλδίβες, γεγονός που αποτελεί ισχυρή ένδειξη της σταδιακής επιστροφής των προορισμών μακρινών αποστάσεων.

Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία: Οι Γερμανοί επισκέπτες κατευθύνονται προς τη Μεσόγειο. Η Μαγιόρκα είναι, επί του παρόντος, ο κορυφαίος προορισμός για τους Γερμανούς παραθεριστές. Ακολουθεί η Αττάλεια, η οποία σημειώνει ισχυρή επάνοδο, με το νησί της Κρήτης να αποτελεί την τρίτη πιο δημοφιλή επιλογή για τους Γερμανούς.

Στους πέντε κορυφαίους προορισμούς διακοπών περιλαμβάνονται δύο ακόμη ελληνικά νησιά: Η Ρόδος και η Κως. Λόγω του καλού επιπέδου των κρατήσεων που έχουν, ήδη, υποβληθεί για τις διακοπές του Πάσχα, η TUI ξεκινά την καλοκαιρινή περίοδο στην Ελλάδα νωρίτερα από ό,τι στο παρελθόν και ήδη στις αρχές Απριλίου αναχωρεί για την Κρήτη, τη Ρόδο και την Κω.

Η Ελλάδα είναι επίσης ιδιαίτερα δημοφιλής στην Αυστρία. Επιπλέον, οι Αυστριακοί επισκέπτες της TUI επιλέγουν φέτος την Αττάλεια, ακολουθούμενη από τη Μαγιόρκα και τις κροατικές ακτές της Αδριατικής, που είναι και φέτος ένας από τους πέντε πιο δημοφιλείς προορισμούς διακοπών για τους Αυστριακούς παραθεριστές.

Όσον αφορά την Ελβετία, ο κορυφαίος προορισμός για τους επισκέπτες της TUI από τη συγκεκριμένη χώρα είναι αυτή τη στιγμή η Ελλάδα, ιδίως το νησί της Κω, ακολουθούμενη από τη Μαγιόρκα και την Αττάλεια.

Την ίδια στιγμή, διπλάσιες, σε σχέση με πέρυσι είναι οι κρατήσεις για διακοπές στην Τουρκία και την Ισπανία.

Σκανδιναβικές χώρες: Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, η Ελλάδα είναι ο νούμερο ένα προορισμός για τους Φινλανδούς, τους Δανούς, τους Νορβηγούς και τους Σουηδούς. Ιδιαίτερα η Κρήτη, η Ρόδος και το νησί της Σάμου είναι περιζήτητοι προορισμοί μεταξύ των Βορειοευρωπαίων, και ακολουθούν η Μαγιόρκα και η Αττάλεια.

Εκτός από την Ελλάδα, την Ισπανία και την Τουρκία, η Κροατία και η Κύπρος συγκαταλέγονται στους πέντε πιο δημοφιλείς προορισμούς διακοπών φέτος. Μεταξύ των Σουηδών και Φιλανδών επισκεπτών της TUI, η Κύπρος κατατάσσεται στη δεύτερη θέση στις κρατήσεις, μετά την Ελλάδα.

Ολλανδία: Στις Κάτω Χώρες, η Τουρκία σημειώνει σημαντική αύξηση στις κρατήσεις. Η χώρα συνιστά παραδοσιακά έναν πολύ δημοφιλή προορισμό διακοπών για τους Ολλανδούς ταξιδιώτες.

Εκτός από την τουρκική Ριβιέρα, οι Ολλανδοί ταξιδεύουν φέτος και στη Μαγιόρκα, τα ελληνικά νησιά και την Πορτογαλία. Οι Ολλανδικές Αντίλλες, με τα νησιά Αρούμπα, Μποναίρ και Κουρασάο, είναι επίσης πολύ δημοφιλείς φέτος.

Βέλγιο: Η Ισπανία είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός διακοπών για τους Βέλγους επισκέπτες της TUI την ερχόμενη καλοκαιρινή περίοδο. Προκειμένου να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση για τους ισπανικούς προορισμούς, η TUI Belgium έχει αυξήσει περαιτέρω την αεροπορική χωρητικότητα με τη χρησιμοποίηση πρόσθετων ή μεγαλύτερων αεροσκαφών -ειδικά προς την Τενερίφη, τη Γκραν Κανάρια και την Κόστα ντελ Σολ.

 tuiΕκτός από την Ισπανία, η Ελλάδα είναι επίσης πολύ δημοφιλής. Το ένα τέταρτο των Βέλγων επισκεπτών της TUI πετάει φέτος προς τα ελληνικά νησιά.

Εξίσου εντυπωσιακή είναι η επιστροφή της Τουρκίας, με περίπου 20% περισσότερες κρατήσεις, σε σύγκριση με την προ-πανδημική περίοδο, το 2019.

Η Τυνησία επιστρέφει, επίσης, στη λίστα με τους πέντε πιο δημοφιλείς προορισμούς για τους Βέλγους επισκέπτες της TUI.

Γαλλία: Όπως και πέρυσι, η Ελλάδα είναι και πάλι ο κορυφαίος προορισμός για τους Γάλλους επισκέπτες της TUI -ειδικά η ενδοχώρα και το νησί της Κρήτης.

Οι Γάλλοι επισκέπτες της TUI προσελκύονται, επίσης, από τη Σικελία, τις Βαλεαρίδες Νήσους και τα Κανάρια Νησιά. Τα ξενοδοχεία club της TUI με τα σήματα Club Marmara και Lookéa είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στους Γάλλους επισκέπτες. Εννέα ακόμη ξενοδοχεία θα προστεθούν στα 26 club hotels σε παγκόσμιο επίπεδο εφέτος. Οι κρατήσεις στις δύο γαλλικές ξενοδοχειακές μάρκες είναι ήδη κατά 20% υψηλότερες από πέρυσι.

Συνολικά, τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται καλή ζήτηση σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και ταυτόχρονα μια τάση προς διακοπές υψηλότερης αξίας. Οι επισκέπτες της TUI σχεδιάζουν να δαπανήσουν περισσότερα χρήματα  για τις φετινές, καλοκαιρινές τους διακοπές. Στα τέλη Ιανουαρίου, οι μέσες τιμές για το καλοκαίρι ήταν αυξημένες σε σχέση με το προηγούμενο έτος κατά 22%. Οι λόγοι γι’ αυτό είναι το μείγμα προϊόντων καθώς και η αυξημένη ζήτηση για προσφορές υψηλότερης αξίας και επιπρόσθετες υπηρεσίες, όπως για παράδειγμα αναβαθμίσεις στην κατηγορία του ξενοδοχείου ή του δωματίου καθώς και εκδρομές και δραστηριότητες στους προορισμούς διακοπών.

Η τάση προς τις βραχυπρόθεσμες κρατήσεις συνεχίζεται και εκτιμάται ότι το καλοκαίρι του 2022 θα προσεγγίσει τα προ-πανδημικά επίπεδα.

πηγή: https://money-tourism.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αυτά είναι προπολεμικά τα συμπεράσματα;;είναι προκρατήσεις που τις ακολουθούν βροχή ακυρώσεις η διαφημιστικά προγνωστικά για να προσελκύσουν κόσμο. Γιατί αλλά λένε οι ξενοδόχοι και άλλα οι πράκτορες.

  2. Όταν υπάρχει κλίμα ανασφάλειας με αυξήσεις σε τρόφιμα και καύσιμα και τραπεζικούς περιορισμούς λόγω των κυρώσεων. Όταν υπάρχει κλίμα αβεβαιότητας με τον πόλεμο σε ρευστή εξέλιξη ποιος θα νοιαστεί για διακοπές.;;
    Οι διακοπές προϋποθέτουν αισιοδοξία ξενοιασιά και οικονομική άνεση…..

  3. όνειρα θερινής νυκτός……. με αυτή την κυβέρνηση θα πούμε το ψωμί ψωμάκι , ο νοών νοητο………

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ