Β. Κικίλιας: Δίνουμε τη δυνατότητα στους πρόσφυγες, Έλληνες της διασποράς, Πόντιους και Ουκρανούς, να εργαστούν στον ξενοδοχειακό κλάδο

7
856

Τηλεδιάσκεψη με τον Ουκρανό Πρέσβη στην Αθήνα Sergii Shutenko πραγματοποίησε σήμερα ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας. Μετά το πέρας της τηλεδιάσκεψης, ο κ. Κικίλιας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Συνομίλησα με τον Πρέσβη της Ουκρανίας στην Αθήνα Sergii Shutenko, ο οποίος δυστυχώς δεν μπόρεσε να έρθει στο Υπουργείο Τουρισμού, καθώς διαγνώστηκε με Covid.

Του εξέφρασα την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού προς τον ουκρανικό λαό, σε αυτή την τεράστια ανθρωπιστική κρίση που αντιμετωπίζει η Ουκρανία και, κατόπιν συνεννόησης με τον Πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη, τη στήριξη που θέλουμε να δώσουμε.

Ήδη δεχόμαστε πρόσφυγες από την Ουκρανία, Έλληνες της διασποράς, Πόντιους και Ουκρανούς πρόσφυγες, στους οποίους με γρήγορες διαδικασίες, σε συνεννόηση με τον τουριστικό και ξενοδοχειακό κλάδο, εκτός από άδεια παραμονής και φροντίδα θα προσπαθήσουμε να δώσουμε και τη δυνατότητα εργασίας.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφασίζει να δώσει άδεια παραμονής για ένα συν ένα έτη. Εμείς θέλουμε να ζήσουν αξιοπρεπώς στη χώρα μας και τους δίνουμε τη δυνατότητα να μπορέσουν να εργαστούν στον ξενοδοχειακό κλάδο. Πέρυσι μας έλειψαν 50.000 θέσεις εργασίας, είχαμε παραπάνω προσφορά για 50.000 θέσεις εργασίας που δεν καλύφθηκαν από την εγχώρια αγορά.

Σε αυτή την τραγική συγκυρία, με τις τραγικές εικόνες και τις απώλειες ανθρώπινων ζωών, εμείς θέλουμε να προτάξουμε πάνω από όλα τον ανθρωπισμό και την αλληλεγγύη. Σημασία έχουν πάνω από όλα οι άνθρωποι».

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εννοείται.Υψηλής επαγγελματικής κατάρτισης κόσμος με επίπεδο αλλά με τα μισά μεροκάματα. Δηλαδή εκμετάλλευση.

  2. «Σημασία έχουν πάνω από όλα οι άνθρωποι» ; Τότε να φροντίσετε αντί να δώσετε δουλειά σε λαθρομετανάστες όπως σχεδιάζει η κυβέρνηση σου και ο Μηταράκης οι ντόπιοι και γενικότερα που Έλληνες που πηγαίνουν σε τουριστικούς προορισμούς για να εργαστούν στα τουριστικά επαγγέλματα, να παίρνουν τουλάχιστον τον βασικό μισθό και όχι 400€ που πληρώνουν οι περισσότεροι ξενοδόχοι για 10 ώρες εργασίας και αυτά όποτε και άν τα πάρουν. Οι περισσότεροι εργαζόμενοι έχουν οικογένεια με παιδιά και πρέπει ο μισθός να καλύπτει τις υποχρεώσεις τους. Πως λοιπόν να δεχθούν τέτοιο μισθό; Αντιθέτως, έχουν γεμίσει όλες τις ειδικότητες με πακιστανούς λαθρομετανάστες χωρίς άδεια παραμονής, που δεν ξέρουμε καν αν έχουν περάσει από ιατρικές εξετάσεις για να μπορούν να δουλέψουν στην εστίαση των ξενοδοχείων.

  3. Σιγά μη δε πέφτανε τα κοράκια οι επιχειρηματίες να εκμεταλλευτούν την κατάσταση, τον πόνο και την ανάγκη των ανθρώπων.
    Το χειρότερο, το πιο ανθρωποφάγο ζώο του πλανήτη είναι ο ίδιος ο άνθρωπος.

  4. Καλύτερα οι άμοιροι Ουκρανοί από τους ανώνυμους λαθρό της Ασίας και Αφρικής (μόνο άντρες, περίεργο) που πάτε να μπάσετε στην χώρα. Με το καλό να ξεμπερδέψουμε από αυτήν την καταστροφή, οι περισσότεροι θα γυρίσουν στα σπίτια τους, αποκαϊδια δυστυχώς και δικούς τους ανθρώπους για να ξαναφτιάξουν τις ζωές τους. Οι άλλοι θα λιάζονται στην Ομόνοια.

    • Τι έγινε ρε Μανωλιό;; Αν ερχόντουσαν μόνο γυναίκες θα ήσουν οκ;; Από πότε έχει να σου κάτσει δίποδο;; Δοκίμασες ξανά με την κατσίκα του Θανάση;; Έχει μάθει νέα κόλπα έμαθα!
      Τα άλλα δε σου τα ‘πανε στον ΣΚΑΙ;; Ο Πίθηκος που κυβερνά, θα δίνει άδεια παραμονής με το που λες πως είσαι Πάκι! Ως γνωστόν το Πακιστάν θα μας προστατέψει από την Τουρκία! Αυτη η Γαλάζια Χολέρα που μόλυνε απ’ άκρη σ’ άκρη την Ελλάδα, βλέπει…πολύ, μα πολύ μπροστά! Ασε που με την στρατιωτικη εμπλοκή, θα καταλήξουμε ΕΜΕΙΣ πρόσφυγες στο Ισλαμαμπάντ..!
      Βρε δε πάτε να πνιγείτε όλοι σας χαμένοι!
      Το Κεφάλαιο ψάχνει δούλους, στη θέση των δούλων (εμάς), με μισές αποδοχές και εσύ ονειρευεσαι ξανθές τρίχες και δέρμα αλά Βούτυρο Κερκύρας… Προσεχε μόνο μην σε…. αλλαξοπιστησει κανένας…αγριεμένος Ουκρανος!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ