Γιώργος Νικητιάδης-Δημήτρης Μπιάγκης: «Να ενημερώνεστε καλύτερα, κ. υπουργέ Τουρισμού»

0
1194

Με αφορμή την πρόσφατη δήλωση του Υπουργού Τουρισμού, κ. Βασίλη Κικίλια, απευθυνόμενη στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, κ. Νίκο Ανδρουλάκη, με την οποία ζητάει τις προτάσεις του κόμματος για τον τουρισμό, ο Bουλευτής Κέρκυρας του Κινήματος Αλλαγής, Υπεύθυνος Κοινοβουλευτικού τομέα τουρισμού κ. Δημήτρης Μπιάγκης και ο Γραμματέας του τομέα Τουρισμού του Κινήματος Αλλαγής, κ. Γιώργος Νικητιάδης απάντησαν τα εξής:

«Ο κ. Κικίλιας οφείλει να ενημερώνεται. Όφειλε να γνωρίζει τις δεκάδες προτάσεις που έχουν κατατεθεί στο Κοινοβούλιο, με την μορφή Ερωτήσεων ή Προτάσεων Νόμου, και τις διαρκείς τοποθετήσεις στελεχών μας που σχετίζονται με την τουριστική ανάπτυξη της χώρας. Να σας θυμίσουμε, λοιπόν,  κ. Κικίλια, μόνο κατά την τελευταία κοινοβουλευτική περίοδο:

  • Πρόταση Νόμου για τον εσωτερικό τουρισμό που κατατέθηκε στη Βουλή.
  • Προτάσεις για την ενίσχυση των υποδομών εκπαίδευσης των στελεχών του τουρισμού.
  • Προτάσεις για την οικονομική υποστήριξη των ανέργων τουριστικών υπαλλήλων και λήψη μέτρων για τη μείωση της ανεργίας του κλάδου.
  • Προτάσεις για τη λήψη μέτρων στήριξης του συνόλου των επιχειρήσεων συναφή με τον τουρισμό, ιδιαίτερα κατά την περίοδο της πανδημίας.
  • Προτάσεις για τη μείωση των συντελεστών Φ.Π.Α. σε όλα τα νησιά ώστε να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητά τους.
  • Προτάσεις για την εφαρμογή ενιαίας και ομοιόμορφης πολιτικής για την παροχή λιμενικών υπηρεσιών και την χρέωση τελών από όλους του οργανισμούς λιμένων της χώρας, καθώς και ο περιορισμός και o έλεγχος της ανεξέλεγκτης αύξησης των τιμών των εισιτηρίων των πλοίων, ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα και το κόστος των θαλάσσιων επιβατικών μεταφορών από και προς τους νησιωτικούς τουριστικούς προορισμούς.
  •  Προτάσεις για την αξιοποίηση της λειτουργικής αναβάθμισης των υπηρεσιών των αεροδρομίων της χώρας,  με άμεσο εκσυγχρονισμό του συστήματος ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας, καθώς και εκπόνηση μελετών για τη μείωση των αντίστοιχων τελών της χρήσης των αεροδρομίων από τις αεροπορικές εταιρίες,  προκειμένου να πετύχουμε αύξηση της εισροής τουριστών καθ’ όλο το έτος και ιδιαίτερα τη χειμερινή περίοδο.
  • Προτάσεις για την αναβάθμιση των δομών υγείας στις τουριστικές περιοχές και ειδικότερα στα νησιά μας, μετά τα νέα υγειονομικά δεδομένα που έχει επιβάλλει και στην τουριστική αγορά η κρίση της πανδημίας του κορονοϊού.

Όλες οι παραπάνω προτάσεις βρίσκονται τόσο στη Βουλή όσο και στο Υπουργείο σας. Αν επιθυμείτε διευκρινίσεις στις προτάσεις μας καθώς και παράθεση του συνολικού προγράμματος μας για τον τουρισμό, είμαστε πρόθυμοι να σας τις δωσουμε. Αναμένουμε την απάντησή σας εγκαίρως καθώς ευελπιστούμε ότι η τουριστική περίοδος φέτος θα αρχίσει νωρίτερα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ