Fraport: Στις 15 Μαρτίου η ανάληψη των περιφερειακών αεροδρομίων

3
1735
Digital StillCamera

Στις 15 Μαρτίου αναμένεται να αναλάβει και επισήμως, τη διαχείριση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων η  Fraport Greece, σύμφωνα με δηλώσεις ανώτερου στελέχους της γερμανικής εταιρείας.

«Δημόσιο και Fraport συμφώνησαν ότι η εφαρμογή της σύμβασης παραχώρησης έχει προγραμματιστεί για τις 15 Μαρτίου» δήλωσε ενδεικτικά, το γερμανικό στέλεχος, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters. H εταιρεία αναμενόταν να αναλάβει τα αεροδρόμια, κατά τη διάρκεια του Φεβρουαρίου.

Ωστόσο, μία σειρά διαδικαστικών εκκρεμοτήτων παράτεινε την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος κατά ένα μήνα. Σημειώνεται ότι η συμφωνία αφορά τα αεροδρόμια Θεσσαλονίκης, Κέρκυρας, Χανίων, Κεφαλονιάς, Ζακύνθου, Ακτίου, Καβάλας, Ρόδου, Κω, Σάμου, Μυτιλήνης, Μυκόνου, Σαντορίνης και Σκιάθου.

Η κοινοπραξία Fraport – Slentel ανακηρύχτηκε προτιμητέος επενδυτής στον σχετικό διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ, καταβάλλοντας προσφορά 1,234 δισ. ευρώ εφάπαξ τίμημα και 22,9 εκατ. ευρώ ετήσιο εγγυημένο καταβλητέο μίσθωμα.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΤΟ ΤΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΑΥΤΗ Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ.
    ΓΙΑΤΙ?
    1. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
    2. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΛΑΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ, ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ.
    ( ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΔΕΙ ΕΣΤΩ ΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΜΕΝΟ ΝΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ)
    3. ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΝΕΙ ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΟΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ( ICAO).
    4. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΑ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΕΠ΄ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΣΤΟ ΚΑΘΕ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ.
    5.ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ. ( ΑΥΤΟ ΑΠΑΙΤΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ).
    ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΤΙ ΛΕΕΙ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΑΣΦΑΛΩΣ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ