Βρετανία: Η Ελλάδα στην πεντάδα με τους δημοφιλείς προορισμούς της ABTA για το 2022

0
83

Στο Top 5 με τους κορυφαίους προορισμούς της Βρετανικής Ένωσης Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (ABTA) για το 2022 βρίσκεται η Ελλάδα, με τα σκήπτρα να διατηρεί, για μία ακόμη χρονιά, η Ισπανία, τα τουριστικά θέρετρα της οποίας υποδέχονται περισσότερους από 18 εκατομμύρια Βρετανούς κάθε χρόνο.

Σύμφωνα με έρευνα, που πραγματοποιήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο σε δείγμα 2.000 καταναλωτών, τις δύο τελευταίες εβδομάδες του Αυγούστου 2021, σχεδόν το ένα τρίτο (29%) των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θέλει να ταξιδέψει σε ισπανικά θέρετρα, με την Ισπανία να παραμένει νούμερο ένα προορισμός στη λίστα των επιθυμητών ταξιδιωτικών προορισμών των Βρετανών.

Στη δεύτερη θέση -και στην κορυφή της λίστας με τους προορισμούς μεγάλων αποστάσεων- βρίσκονται οι ΗΠΑ, οι οποίες άνοιξαν ξανά τα σύνορά τους στους Βρετανούς τουρίστες τον Νοέμβριο του 2021.

Σχεδόν ένας στους πέντε (18%) συμμετέχοντες στην έρευνα της ABTA, σχεδιάζει να ταξιδέψει στις ΗΠΑ φέτος, με τη Νέα Υόρκη και τη Φλόριντα να αποτελούν τους πιο δημοφιλείς προορισμούς.

Δύο ακόμη προορισμοί μεγάλων αποστάσεων των οποίων αυξάνεται η δημοτικότητα είναι η Αυστραλία (5%) και ο Καναδάς (4,5%). Και οι δύο χώρες ανέβηκαν δύο θέσεις από την περυσινή κατάταξη, ευρισκόμενες εφέτος στην όγδοη και ένατη θέση αντίστοιχα.

πηγή: https://money-tourism.gr/vretania-ellada-stin-pentada-toys-dimofileis-proorismoys-tis-abta-to-2022/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ