Νικόλας Σπύρου: Σκέψεις και ιδέες

2
1665
Σκέψεις και ιδέες.
Η Παύλιανη ένα μικρό χωριουδάκι της Φθιώτιδας έχει καταφέρει να γίνει ένας αρκετά διάσημος φωτογραφικός προορισμός.  Δεν θα σας κουράσω όμως, μπορείτε να αναζητήσετε πληροφορίες στο διαδίκτυο και να απολαύστε τις φωτογραφίες διάσημων και μη.
Εύχομαι στον καθένα ξεχωριστά ότι καλύτερο για το 2022.
Νικόλαος  Σπύρου

Παύλιανη Φθιώτιδας: Το γραφικό χωριό με το πρωτότυπο πάρκο αναψυχής

Αν ονειρεύεστε μια σύντομη απόδραση από την Αθήνα, η Παύλιανη με το πάρκο αναψυχής στις πηγές του Ασωπού ποταμού είναι ένας υπέροχος προορισμός για να πάρετε την παρέα ή την οικογένεια και να ξεφύγετε για λίγο στη φύση

Χτισμένη στις καταπράσινες πλαγιές του όρους Οίτη, σε υψόμετρο 1.040 μέτρων, η Παύλιανη είναι ένα από τα πιο ορεινά χωριά του νομού Φθιώτιδας. Μόλις δυόμισι ώρες από την Αθήνα, ένας μαγευτικός προορισμός μέσα στα έλατα και στην καταπράσινη φύση, δίπλα στα νερά των πηγών του Ασωπού ποταμού, σας περιμένει να τον ανακαλύψετε όλες τις εποχές του χρόνου.

Η Παύλιανη τα τελευταία χρόνια προσελκύει όλο και περισσότερους ταξιδιώτες που αναζητούν την ηρεμία και τη χαλάρωση σε συνδυασμό με αθλητικές δραστηριότητες μέσα σε ένα πυκνό ελατόδασος. Χωρίζεται στην Άνω και στην Κάτω Παύλιανη και είναι χτισμένη παραδοσιακά με αρχιτεκτονική που βασίζεται στην πέτρα και το ξύλο. Επίσης, το χωριό διαθέτει ένα ιδιαίτερης ομορφιάς πάρκο αναψυχής που αξίζει να επισκεφθείτε.

Το Αισθητικό Δάσος Παύλιανης

Image
Η Παύλιανη διαθέτει ένα εντυπωσιακό πάρκο αναψυχής (πηγή: Shutterstock)

Στις πηγές του Ασωπού ποταμού, λίγο έξω από την Παύλιανη, βρίσκεται ένα πρότυπο πάρκο αναψυχής, φτιαγμένο από τους κατοίκους του χωριού με μεράκι και σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον, που αποτελεί ιδανικό προορισμό για οικογένειες με παιδιά.

Η είσοδος στο πάρκο σηματοδοτείται από μια γέφυρα – πιάνο που καθώς τη διασχίζεις παίζει μουσική! Μέσα στο πάρκο θα συναντήσετε αστείες επιγραφές, αιώρες ανάμεσα στα δέντρα, ιδιαίτερα παγκάκια και άλλες ευφάνταστες κατασκευές που σας καλούν να ζήσετε μια μοναδική εμπειρία και να ξαναγίνετε για λίγο και εσείς παιδιά.

Από το χωριό ξεκινούν επίσης πολλές μικρές ή μεγάλες διαδρομές για πεζοπορία, όπως αυτή που οδηγεί στον «Θρόνο του Δία» με μια πανοραμική θέα έως τον Μαλιακό Κόλπο, αλλά και αυτή που οδηγεί στον «σιδερένιο Θρόνο», μια κατασκευή που παραπέμπει στο δικό μας Game Of Thrones.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. -ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΑΝΕΤΑ ΑΥΤΟ ΝΑ ΓΙΝΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΩ , ΣΤ ΗΝ ΠΛΑΚΑ , ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΕ ΓΙ ΑΥΤΑ .ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΑΤΕ ΚΑΙ ΑΝΕΒΑΣΑΤΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΟΥ ΞΕΡΗΣ ΜΠΟΡΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΝΑ ΣΥΓΚΙΝΗΘΗ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗ ΟΤΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΟΧΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΣΤΟΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΛΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ,Η ΚΩΣ ΜΕ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΕΣ ΤΗΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΓΙΝΗ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ,ΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΕΛΠΙΔΕΣ ΟΤΙ ΘΑ ΒΡΕΘΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑΤΑ ΝΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ