Το 2022 θα είναι μια πολύ καλή τουριστική χρονιά για την Κω

3
962

Την εκτίμηση ότι το 2022 θα είναι μια πολύ καλή τουριστική χρονιά, εξέφρασε μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κω, Μηνάς Χατζημιχαήλ.

Όσον αφορά τη φετινή περίοδο, που διήρκεσε τρεισήμισι μήνες, την χαρακτήρισε καλή με ποσοστά που αγγίζουν το 50% του 2019, θεωρώντας ότι θα κρατήσει μέχρι τέλος Οκτωβρίου ενώ κάποια ξενοδοχεία θα μείνουν ανοικτά και τον Νοέμβριο.

«Περιμένουμε την επιβεβαίωση των προσδοκιών μας για την επόμενη σεζόν από τη Διεθνή Τουριστική Έκθεση του Λονδίνου 1η του Νοέμβρη, η οποία επανέρχεται μετά από δυο χρόνια», υποστήριξε ο κ. Χατζημιχαήλ, προσθέτοντας ωστόσο ότι πολλά θα κριθούν από το κόστος των επιπτώσεων στις οικονομίες μεγάλων αγορών για τον τουρισμό (Μεγάλης Βρετανίας και Γερμανίας), θεωρώντας παράλληλα έκπληξη την αγορά της Πολωνίας.

«Ειδικά εφέτος η Πολωνία έφερε πολύ καλά αποτελέσματα, μας στήριξε στην αρχή ενώ αυτοί που έσωσαν την «παρτίδα» ήταν οι Ολλανδοί και μετά τον Σεπτέμβρη ακολούθησαν οι Άγγλοι», υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κω.

Ιδιαίτερα για τη γερμανική αγορά επισήμανε ότι παραμένει σταθερή αξία «το στήριγμα των Δωδεκανήσων και ειδικά της Κω».

πηγή: rodiaki.gr

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μακάρι, …….βρε Μηνά μου.. Εμπειρικά έμαθες πέντε πραγματάκια, με την ελπίδα πορεύεται και εσύ.. Τα πραγματα είναι πιο σύνθετα από αυτά που μπορείς να καταλάβεις και να προβλέψεις κι εσύ.. Σε συμπαθω όμως..

    • Δίκιο έχεις κυρ Μένιο, αλλά τι να πει και ο Μηνάς. Είναι και λίγο πολιτικός είναι και λίγο Νέο-Δημοκράτης είναι και λίγο αντιπρόεδρος της ένωσης των ξενοδόχων. Αν πάει καλά θα πει σας τα έλεγα, αν δεν πάει καλά ποιός θα θυμάται τι είπε; Εκτίμηση ότι θα είναι μια καλή χρονιά είπε. Ούτε νούμερα έδωσε ούτε διευκρίνισε τι σημαίνει καλή χρονιά.

  2. … Για φετος που πατωσαν τα μικρα, κουβεντα. Και το χειροτερο τις επιδοτησεις τις πηραν οι μεγαλοι. Για να εξαφανιστουν οι μικροι. Αυτη δυστυχως ειναι η νεα δημοκρατια.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ