Ryanair: «Είναι τρελό να μην βρίσκεται η Ελλάδα στην πράσινη λίστα της Βρετανίας»

0
110

Έκκληση στο βρετανικό υπουργείο Μεταφορών να «ανοίξει« τα διεθνή ταξίδια από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απηύθυνε ο επικεφαλής της Ryanair, Μάικλ Ο΄Λίρι.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Sky News, ο διευθύνων σύμβουλος της low budget αεροπορικής εταιρείας, είπε πως μπορεί «τίποτα να μην είναι ακόμα απόλυτα ασφαλές», ωστόσο η επιτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος στη Βρετανία «δείχνει» πως όλοι οι κορυφαίοι ευρωπαϊκοί τουριστικοί προορισμοί πρέπει να προστεθούν στην πράσινη λίστα «από το τέλος αυτής της εβδομάδας».

«Όλες αυτές οι χώρες έχουν ήδη καταργήσει τους περιορισμούς στους εμβολιασμένους επισκέπτες του Ηνωμένου Βασιλείου, λόγω της επιτυχίας του εμβολιαστικού προγράμαμτος της χώρας», είπε. «Ωστόσο, έχουμε μια κατάσταση κατά την οποία οι οικογένειες του Ηνωμένου Βασιλείου που έχουν εμβολιαστεί και πηγαίνουν στο εξωτερικό για διακοπές, πρέπει ακόμη να υποβάλουν ένα αρνητικό τεστ PCR κατά την επιστροφή τους, παρά το γεγονός ότι έχουν πάει σε χώρες της πράσινης ζώνης».
«Είναι τρελό αυτό που συμβαίνει. Η Ευρώπη κινείται τώρα προς τον πλήρη εμβολιασμό του πληθυσμού της. Η εξάπλωση της Covid και ο κίνδυνος νοσηλείας, έχουν περιοπριστεί, λόγω της επιτυχίας του προγράμματος εμβολίων στο Ηνωμένο Βασίλειο και είναι πλέον καιρός, για τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο να προσθέσετε την Ισπανία, την Ιταλία και την Ελλάδα στην πράσινη λίστα, ώστε να επιτρέψετε στις βρετανικές οικογένειες να πάνε με ασφάλεια στην Ευρώπη για τις διακοπές τους» κατέληξε ο Ο’Λίρι.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ