Kύπρος: 10.000 τουρίστες έφθασαν το Σαββατοκύριακο – «Κλειδωμένοι» στα ξενοδοχεία τους

0
906

Οι τουρίστες κατέφθασαν στην Κύπρο. Ενδεικτικά το προηγούμενο Σαββατοκύριακο (πριν το lockdown) γινόταν χαμός σε μπαράκια και παραλίες.

Αρμόδια πηγή που μίλησε στο SigmaLive ανέφερε ότι το Σαββατοκύριακο (24-25/4) κατέφθασαν στην Κύπρο περίπου 10 χιλιάδες τουρίστες.

Εξαιτίας του lockdown που τίθεται σε εφαρμογή από χθες (26/4) οι ταξιδιώτες που έφτασαν στο νησί θα πρέπει να περιοριστούν στο κατάλυμα τους. Διευκρινίζεται ότι σύμφωνα με το διάταγμα του Υπουργείου Υγείας, εντός των ξενοδοχείων οι τουρίστες έχουν ελευθερία διακίνησης.

Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές που μίλησαν στο SigmaLive οι πτήσεις πραγματοποιούνται κανονικά, χωρίς να υπάρχουν προς το παρόν ακυρώσεις.

Στη συνέχεια το SigmaLive επικοινώνησε και με τον Γενικό Διευθυντή της ΠΑΣΥΞΕ, Φιλόκυπρο Ρουσουνίδη, ο οποίος ανέφερε ότι οι τουρίστες που έφθασαν στην Κύπρο είναι κυρίως περιορισμοί εντός του ξενοδοχείου, χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες που τους παρέχουν τα ξενοδοχεία τους.

Παράλληλα, τόνισε ότι δικαιούνται να μετακινηθούν 1 φορά την ημέρα, όπως ισχύει για όλους τους πολίτες, για τρεις ώρες.

Διευκρίνισε ότι οι ταξιδιώτες είναι κυρίως από Ρωσία και Ισραήλ, ενώ ο τουρισμός αναμένεται να κινηθεί περισσότερο Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

Κλείνοντας o κ. Ρουσουνίδης, ανέφερε ότι ευελπιστεί μετά τις 10 Μαΐου δειλά-δειλά να ανοίξει ο τουρισμός στην Κύπρο με τη βοήθεια του πράσινου διαβατηρίου.

ΠΗΓΗ sigmalive.com

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ