Βρετανοί τουρίστες φτιάχνουν βαλίτσες με το «πράσινο διαβατήριο» στο χέρι – Στις 17 Μαΐου ξεκινούν τα ταξίδια στο εξωτερικό – Οι ετοιμασίες στην Ελλάδα

2
2415

Τα βρετανικά ΜΜΕ καταγράφουν τις ετοιμασίες της Ελλάδας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας για την υποδοχή των Βρετανών, που έχουν προχωρήσει πολύ τον εμβολιασμό – Στις 7 Μαΐου θα αποκαλύψει το Λονδίνο  τον «πράσινο κατάλογο» των χωρών με τις οποίες θα ξεκινήσει τα αεροπορικά ταξίδια

Την ώρα που Eλλάδα, Ισπανία και Πορτογαλία ετοιμάζονται να καλωσορίσουν σε λίγες εβδομάδες όσους Βρετανούς έχουν εμβολιαστεί κατά της νόσου Covid-19, οι υπουργοί του Ηνωμένου Βασιλείου επιταχύνουν την έκδοση πιστοποιητικών εμβολιασμού έτσι ώστε να είναι έτοιμα μέσα στον ερχόμενο μήνα, βοηθώντας στην επανεκκίνηση της τουριστικής βιομηχανίας.

Όμως, η πλειοψηφία των Βρετανών τάσσεται υπέρ της απαγόρευσης των ταξιδιών στο εξωτερικό έως το 2022 παρά το γεγονός ότι οι Βρετανοί υπουργοί σχεδιάζουν την έκδοση «διαβατηρίων εμβολιασμού» για τους ταξιδιώτες που επιθυμούν να επισκεφθούν τους αγαπημένους τους προορισμούς από τις 17 Μαΐου.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», το 55% δηλώνουν υπέρ της απαγόρευσης των ταξιδίων στο εξωτερικό έως τον επόμενο χρόνο, ενώ το 43% υποστηρίζουν ότι φέτος δεν σχεδιάζουν να πάνε διακοπές.

Από την πλευρά του, ο Ισπανός υπουργός Τουρισμού, Fernando Valdés επιβεβαιώνει ότι διεξάγονται συνομιλίες μεταξύ Μαδρίτης- Λονδίνου που περιλαμβάνουν κι έναν «ταξιδιωτικό διάδρομο» χωρίς καραντίνα για τους τουρίστες.

Περισσότερες από 20 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ισπανίας, της Κροατίας, της Τουρκίας, της Πορτογαλίας και της Κύπρου, ζητούν πιστοποιητικά εμβολιασμού για τις αφίξεις ξένων τουριστών.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, το Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι από τις πρώτες χώρες που θα μπορούν να ξεκινήσουν τα ταξίδια με το πιστοποιητικό εμβολιασμού λόγω του ταχύτατου εμβολιαστικού του πρόγραμματος.

Η τουριστική βιομηχανία της Βρετανίας έχει επίσης αναφέρει ότι τα πιστοποιητικά εμβολιασμού «θα παραδοθούν τον επόμενο μήνα» έτσι ώστε τα ταξίδια στο εξωτερικό να ξεκινήσουν, όπως έχει προγραμματιστεί, στις 17 Μαΐου.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το επίμαχο δημοσίευμα, η κυβέρνηση του Λονδίνου θα αποκαλύψει τον «πράσινο κατάλογο» των χωρών με τις οποίες το Ηνωμένο Βασιλείου θα ξεκινήσει τα αεροπορικά ταξίδια στις 7 Μαΐου.

Υπενθυμίζεται ότι η βρετανική κυβέρνηση έχει δώσει το «πράσινο φως» στο σύστημα του «φωτεινού σηματοδότη» ανοίγοντας τον δρόμο για διακοπές στο εξωτερικό από τον Μάιο.

Στις 9 Απριλίου ο υπουργός μεταφορών Γκραντ Σαπς επιβεβαίωσε το σύστημα του «φωτεινού σηματοδότη» που επιτρέπει την επανεκκίνηση των ταξιδιών στο εξωτερικό από τον Μάιο και δήλωσε ότι οι Βρετανοί μπορούν πλέον να κάνουν κρατήσεις για τις καλοκαιρινές τους διακοπές λαμβάνοντας πάντα υπόψη τους κινδύνους.

«Η Ελλάδα υποστηρίζει ότι είναι έτοιμη να καλωσορίσει τους εμβολιασμένους Βρετανούς τουρίστες αμέσως μόλις ανοίξουν τα τουριστικά της θέρετρα στις 15 Μαΐου, ενώ η Ισπανία και η Πορτογαλία αναφέρουν ότι θα ανοίξουν τα σύνορά τους από τον Ιούνιο όπως και πολλές άλλες χώρες της Ε.Ε», γράφει η εφημερίδα «Daily Mail».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ένα από τα ταχύτερα προγράμματα εμβολιασμού στον κόσμο. Περισσότεροι από 33 εκατομμύρια Βρετανοί έχουν ήδη λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου κατά της νόσου Covid και 10 εκατομμύρια από αυτούς ήδη εμβολιαστεί πλήρως (έκαναν και την δεύτερη δόση).

Κυβερνητική πηγή δήλωσε στην εφημερίδα «Daily Mail» ότι το σύστημα πιστοποιητικών εμβολιασμού Covid θα τεθεί σε εφαρμογή τον επόμενο μήνα για να βοηθήσει όλους όσοι θέλουν να ταξιδέψουν σε χώρες που απαιτείται διαβατήριο εμβολιασμού. Ωστόσο, η ίδια πηγή τόνισε ότι, βασικός παράγοντας για τους Βρετανούς θα είναι οι κανόνες για την καραντίνα κατά την επιστροφή των ταξιδιωτών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Έχετε χώρες που λένε ότι σας καλωσορίζουμε. Αλλά εξαρτάται από το ποιες είναι οι προφυλάξεις κατά την επιστροφή. Θα έχουμε αυτό το πράσινο, πορτοκαλί, κόκκινο σύστημα. Πρόκειται για αυτό που αντιμετωπίζει κανείς όταν επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο… Μπορείς να απομονωθείς για 10 ημέρες;», διερωτάται έγκυρη πηγή.

Ειδήσεις σήμερα:

2 ΣΧΟΛΙΑ

 1. TOURIST DO NOT COME TO GREECE
  WE HAVE DICTATORSHIP JUNTA AND CORONA VIRUS EVERY WHERE

  ΕΛΑ ΡΕ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ! ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΦΕΙΣΜΠΟΥΚ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΟΥΙΤΕΡ ΘΑ ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ?
  ΓΡΑΨΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ

  REPEAT:
  DO COME TO GREECE YOU WILL BE IN DANGER

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ