Οι ημερομηνίες που δίνει η TUI ανά αγορά | Τι λέει ο Joussen

0
1925

Και επίσημα η TUI “κρατά” ως ημερομηνία πιθανής επανέναρξης των ταξιδιών της την 17η Μαϊου από Βρετανία, Σκωτία, Ουαλία, Βόρειο Ιρλανδία και Ιρλανδία, σύμφωνα με επιστολή που εστάλη στους συνεργάτες την Παρασκευή 16 Απριλίου, από τον μεγαλύτερο ταξιδιωτικό όμιλο παγκοσμίως.

Στην επιστολή αναφέρονται όλες οι αγορές και ο προγραμματισμός τους ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου, μετά την προηγούμενη επιστολή της 24ης Μαρτίου που είχε δημοσιεύσει το ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ με τα σημερινά δεδομένα, της TUI για το άνοιγμα της σεζόν 2021.

Παράλληλα ο επικεφαλής της TUI Fritz Joussen, μιλώντας στο BBC εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επικείμενη τουριστική περίοδο, ενώ την ίδια στιγμή η ταξιδιωτική βιομηχανία στην Αγγλία, ζητά να μειωθεί το κόστος δοκιμής Covid. Τόνισε μάλιστα ότι τα επιτυχημένα προγράμματα εμβολίων θα βοηθήσουν στην ανάκαμψη των ταξιδιών και επανέλαβε ότι ο όμιλος έχει για το καλοκαίρι με ήδη 2,8 εκατομμύρια κρατήσεις.

Οι αγορές

Συγκεκριμένα στην τελευταία ενημέρωση που απεστάλη την προηγούμενη Παρασκευή, περιλαμβάνονται οι εξής αγορές:

– Ηνωμένο Βασίλειο και Ιρλανδία
– Γερμανία
– Ολλανδία
– Βέλγιο
– Σουηδία
– Νορβηγία
– Δανία
– Φινλανδία
– Αυστρία
– Ελβετία
– Πολωνία και
– Γαλλία.

Πιο αναλυτικά, στην Γερμανία συνεχίζονται οι πτήσεις και τα πακέτα διακοπών προς Μαγιόρκα, Κανάρια Νησιά, Τουρκία (Αττάλεια), ΗΑΕ (Ντουμπάϊ), Δομινικανή Δημοκρατία και Μαλδίβες, προστέθηκε το Μεξικό κα αφαιρέθηκε η Κούβα.

Σημαντική εξέλιξη υπάρχει στην Ολλανδία, όπου το διάστημα της ακύρωσης ορίζεται έως τις 12 Μαϊου.

Οι αγορές Αυστρίας, Ελβετίας και Πολωνίας, πετούν ήδη σε αρκετούς προορισμούς.

Η εικόνα ανά αγορά της TUI έχει ως εξής:

TUI

O Joussen

Στις δηλώσεις του ο επικεφαλής της TUI, τόνισε μεταξύ άλλων: «Η σημαντική σεζόν είναι από τον Ιούνιο και μετά οπότε ότι κάνουμε τώρα δεν είναι τόσο σημαντικό. Η κερδοφορία μας είναι στην πραγματικότητα το τρίμηνο που αρχίζει τον Ιούλιο. Με τους αριθμούς εμβολιασμού, ιδίως στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και στις ΗΠΑ και τώρα και στην Ευρώπη, ελπίζουμε και σε ένα βαθμό είμαστε σίγουροι ότι θα έχουμε ένα καλό Καλοκαίρι».

money tourism copyright photo TUI
money tourism copyright photo

Υπενθυμίζεται ότι η TUI αναμένει να λειτουργήσει έως και το 75% του κανονικού της προγράμματος για τη θερινή περίοδο από τον Ιούλιο και μετά.

Ωστόσο, ο Joussen είπε ότι αναμένει από ορισμένες χώρες να ζητούν από τους ταξιδιώτες πιστοποιητικό ότι έχουν εμβολιαστεί πριν τους επιτραπεί να διασχίσουν τα σύνορα.

Αν και η απόδειξη αρνητικού αποτελέσματος εξέτασης PCR θα ήταν εξίσου αποτελεσματική στην πρόληψη της εξάπλωσης του ιού, ανέφερε.

Ωστόσο, το κόστος των δοκιμών πρέπει να μειωθεί υπογράμμισε τονίζοντας: «Όσο φθηνότερα είναι, τόσο καλύτερα θα λειτουργήσει το σύστημα επ ωφελεία της γενικής οικονομίας”.

Τα σχόλιά του αυτά ήταν αποτέλεσμα αναφορών στα βρετανικά μέσα ότι οι Βρετανοί παραθεριστές θα πρέπει να κάνουν εμβολιασμούς με δύο δόσεις, για να μπορούν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα από τον επόμενο μήνα.

Υπενθυμίζεται ότι η TUI αναγκάστηκε να δανειστεί δισεκατομμύρια ευρώ από τη γερμανική κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις, καθώς τα ταξίδια έκλεισαν για μεγάλο μέρος του περασμένου έτους λόγω της πανδημίας. Ο Joussen είπε ότι το γερμανικό κράτος παρενέβη σε μια εποχή μεγάλης αβεβαιότητας, όταν η εταιρεία αγωνιζόταν να επιβιώσει και δεν μπορούσε να συγκεντρώσει χρήματα από ιδιώτες επενδυτές. «Το Βερολίνο είναι ένας πολύ ορθολογικός επενδυτής», είπε, προσθέτοντας: «Η Γερμανία θα ήθελε να κλείσει το δάνειο το συντομότερο δυνατό».

πηγή: https://money-tourism.gr/apokleistiko-oi-imerominies-poy-dinei-tui-ana-agora-ti-leei-o-joussen/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ