Η Ψιλή Άμμος της Πάτμου στις 10 «μυστικές» παραλίες της Ευρώπης

0
510

Η Ψιλή Άμμος της Πάτμου και η παραλία Αρετές της Χαλκιδικής «φιγουράρουν» στη λίστα με τις 10 «μυστικές» παραλίες της Ευρώπης που  προτείνει στους υποψήφιους ταξιδιώτες το ταξιδιωτικό περιοδικό Travel & Leisure

Μάλιστα η παραλία Ψιλή Άμμος της Πάτμου βρίσκεται στην τέταρτη θέση, ανάμεσα σε ακτές από την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Κροατία και την Κύπρο.

Η Πάτμος, όπως τονίζεται από τον Δήμο, δρομολογεί ήδη εικονικές εκθέσεις, ψηφιακά workshop με επαγγελματίες, ηλεκτρονικές παρουσιάσεις και στοχευμένες επαφές με δημοσιογράφους του ταξιδιωτικού ρεπορτάζ, ώστε να αναδείξει ειδικά τουριστικά «προϊόντα».

Η πλήρης λίστα του Travel & Leisure με τις καλύτερες «μυστικές» παραλίες της Ευρώπης:

San Giovanni di Sinis, Sardinia, Ιταλία

Praia da Ilha de Tavira, Algarve, Πορτογαλία

Sa Riera, Costa Brava, Ισπανία

Psili Ammos, Patmos, Ελλάδα

Argèles-sur-Mer, Languedoc, Γαλλία

Latchi, Polis, Κύπρος

Cala Saladeta, Ibiza, Ισπανία

Sveti Jakov, Dubrovnik, Κροατία

Aretes, Halkidiki, Ελλάδα

Limeuil, Dordogne, Γαλλία

Η παραλία Ψιλή Άμμος

Η παραλία της Ψιλής Άμμου θεωρείται από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού Βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Πάτμου και είναι από τις πιο απομακρυσμένες παραλίες του νησιού.

Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται με 2 τρόπους. Είτε δια θαλάσσης, με τα καραβάκια που αναχωρούν καθημερινά στις 10 το πρωί από το λιμάνι της Σκάλας και με την διαδρομή να διαρκεί περίπου 45 λεπτά, είτε με τα πόδια, περπατώντας για περίπου 20-25 λεπτά μέσα από μονοπάτι στους λόφους ξεκινώντας από το Διακόφτι, θαυμάζοντας έτσι την υπέροχη θέα από ψηλά.

Η παραλία πως άλλωστε υποδηλώνει και το όνομά της, έχει ψιλή χρυσή άμμο ενώ η θάλασσα έχει μια υπέροχη γαλαζοπράσινη απόχρωση και είναι πεντακάθαρη.

Δεν διαθέτει ομπρέλες και ξαπλώστρες, ωστόσο κατά μήκος της ακτής υπάρχουν λιγοστά αρμυρίκια στα οποία μπορείτε να αναζητήσετε σκιά.

Στην παραλία λειτουργεί επίσης μια ταβέρνα για να προμηθευτείτε τα απαραίτητα και η οποία σερβίρει ντόπια προϊόντα, όπως κατσικάκι, κοτόπουλο και ομελέτες.

Τέλος το νότιο άκρο της παραλίας, σε απόσταση από την ταβέρνα και την είσοδο στην παραλία, είναι το σημείο στο οποίο μαζεύονται οι λάτρεις του γυμνισμού.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ