Η αλληλογραφία Σηφάκη – Θεοχάρη | Τι λένε για το πιστοποιητικό εμβολιασμού

1
511

Το θέμα για Πανευρωπαϊκό ή Παγκόσμιο Πιστοποιητικό Εμβολιασμού, έθεσε ο γνωστός τουριστικός πράκτορας και διευθύνων σύμβουλος του Millenium Travel Αντίπας Σηφάκης, με επιστολή του προς τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, ο οποίος απάντησε προαναγγέλοντας ευρύτερες συμφωνίες και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κ. Σηφάκης, έγραψε στον υπουργό Τουρισμού: “Ο τουρισμός είναι μια παγκόσμια υπόθεση και όχι μόνο Ευρωπαϊκή. Ως εκ τούτου, δεν αντιλαμβάνομαι για ποιο λόγο αυτό το πιστοποιητικό εμβολιασμού να αποτελεί εργαλείο διευκόλυνσης για την πραγματοποίηση ταξιδιών μόνο των λαών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι και των υπολοίπων πολιτών εκτός αυτής.
Προτείνω συνεπώς την μετατροπή του Ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού σε Παγκόσμιο, ούτως ώστε να αποκτήσουν αντίστοιχη διευκόλυνση στις μετακινήσεις τους προς όλα τα κράτη παγκοσμίως και χώρες όπως η Αμερική, η Ρωσία, η Κίνα, το Ισραήλ, οι χώρες της Ευρώπης που δεν ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και οι λοιπές χώρες που συναποτελούν τον τουριστικό ιστό. Ο τουρισμός ενώνει όλους τους λαούς του κόσμου χωρίς αποκλεισμούς.
Η απάντηση Θεοχάρη

Για να απαντήσει αμέσως ο Χάρης Θεοχάρης: “Αυτός είναι τελικά και ο σκοπός μας. Απλώς κάνουμε την πρόταση εκεί που θα έχει μεγάλο αντίκτυπο καθώς θα καλύψει με τη μια 27 χώρες. Άλλες συμφωνίες δεν απαγορεύονται και θα γίνουν”. Υπενθυμίζεται ότι έχει υπάρξει θερμή μέχρι στιγμής υποδοχή της πρότασης του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη για την υιοθέτηση ενός Ευρωπαϊκού πιστοποιητικού, ο οποίος όπως έχει δηλώσει «δεν πρόκειται για κανέναν περιορισμό αλλά αντίθετα θα μας διευκολύνει να απαλλαγούμε από τους περιορισμούς που, σήμερα, θέτει ο Covid στις μετακινήσεις των Ευρωπαίων πολιτών. Είναι κάτι το οποίο αφορά ιδιαίτερα τον τουρισμό μας και τις προοπτικές της οικονομίας μας, ειδικά ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου”.

Μέσα σε αυτό το πνεύμα, καλείται η Ευρωπαϊκή Ένωση να συνεργαστεί με όλες τις χώρες του κόσμου που συμμετέχουν στο τουριστικό γίγνεσθαι για την δημιουργία ενός κοινού πιστοποιητικού. Έτσι θα αποφύγουμε τις αγκυλώσεις εκείνες οι οποίες κατά την περασμένη χρονιά, προ εμβολιασμού, δημιούργησαν αποκλεισμούς σε τεράστια τουριστικά μεγέθη με οδυνηρά αποτελέσματα στις οικονομίες και στις σχέσεις των κρατών. Αυτό το θέμα θα πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα δεδομένου ότι το θέμα των εμβολιασμών ενδεχομένως να απασχολεί την παγκόσμια και όχι μόνο την Ευρωπαϊκή κοινότητα και στα επόμενα χρόνια”.

– Πηγή: https://money-tourism.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Πάρε τον έναν χτύπα τον άλλον !!!
    Το ξέρετε βέβαια ότι αυτά τα πιστοποιητικά θα έχουν ημερομηνία λήξης 6 μηνών το πολύ;
    Να μια ωραία μπίζνα. Ιδιωτικό Εμβολιαστικό Κέντρο (ΙΕΚ). Σίγουρη πελατεία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.