TUI: Επέκταση της σεζόν στην Ελλάδα ίσως μέχρι τα Χριστούγεννα- 1 εκατ. τουρίστες φέτος- ισχυρή ζήτηση για το 2021

2
2626

Η Ελλάδα αποτέλεσε ένα success story για την εφετινή σεζόν σε επίπεδο διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης και του τουρισμού, σημείωσε τη μεγαλύτερη επιτυχία σε σύγκριση με τους υπόλοιπους προορισμούς και, με όχημα την κρουαζιέρα, η σεζόν επεκτείνεται μέχρι και το Νοέμβριο.

Αυτό επισήμανε ο Sebastian Ebel, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ομίλου TUI και υπεύθυνος Ξενοδοχείων, Κρουαζιέρας και Δραστηριοτήτων, σε διαδικτυακή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε για την Ελλάδα στους δημοσιογράφους, μαζί με τον Thomas Ellerbeck, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου και υπεύθυνο Εταιρικής Ευθύνης και Εξωτερικών Υποθέσεων.

Η Ελλάδα είχε μια επιτυχημένη πορεία το δύσκολο 2020, σε σύγκριση με άλλες χώρες, όντας μία από τις πρώτες που άνοιξαν για τους τουρίστες και η πορεία αυτή είναι μια ευκαιρία για το μέλλον, τόνισε ο κ. Ebel.

Όπως αποκάλυψε, ένα μεγάλο μέρος των πελατών της TUI επέλεξαν φέτος Ελλάδα και, για πρώτη φορά, ο οργανισμός επεκτείνει τη σεζόν έως το Νοέμβριο με δυνατότητα περαιτέρω παράτασής της ίσως και μετά τα Χριστούγεννα.

Ο κ. Ebel προέβλεψε ότι φέτος η TUI θα διακινήσει συνολικά, περί το 1 εκατ. τουρίστες στη χώρα μας, μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, ενώ, μόνο για το Νοέμβριο, οι επιβάτες κρουαζιέρας υπολογίζονται σε 6.000-7.000.

Αναφορικά με τις τάσεις που αναμένεται να επικρατήσουν στα ταξίδια, διαβλέπει ισχυρότερη ζήτηση τα επόμενα δύο χρόνια, και τάση για επιλογή προορισμού βάσει του εάν αυτός θεωρείται ασφαλής σε υγειονομικό επίπεδο.

Για το 2021, είπε ότι οι κρατήσεις είναι πολύ καλές για Ελλάδα καθώς το προϊόν για τη χώρα μας «στέκεται από μόνο του» και η γερμανική αγορά έχει πολύ θετική άποψη για την Ελλάδα ως προορισμό διακοπών. «Αν ο ιός στην Ελλάδα, τη Βρετανία και τη Γερμανία, τεθει υπο έλεγχο, θα καταγραφεί ισχυρή ζήτηση όμως οι εκδρομές θα γίνονται σε κλειστά γκρουπ. Δεν βλεπω ότι οι ταξιδιώτες θα έχουν πλήρη ελευθερία στις διακοπές. Ελπιζω να διαψευσθώ», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο κ. Ebel τόνισε ότι οι προβλέψεις για το 2021 είναι αδύνατες καθώς εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την επιδημιολογική κατάσταση στην Ευρώπη, την κυκλοφορία του εμβολίου κτλ. Η Ελλάδα μπορεί να πάει καλύτερα τη νέα χρονιά εάν η συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση και τους συνεργάτες συνεχιστεί στο ίδιο καλό επίπεδο του 2020, επισήμανε. «Το gut feeling μου είναι ότι το 2021 μπορεί να είναι ένας χρόνος που θα προσεγγίσει τα επίπεδα του 2019», όπως είπε.

σχετικά άρθρα

Πρόταση Θεοχάρη για rapid test αντιγόνου διεθνώς ώστε να ανοίξουν με ασφάλεια οι πτήσεις

Πρόταση Θεοχάρη για rapid test αντιγόνου διεθνώς ώστε να ανοίξουν με ασφάλεια οι πτήσεις

Σημαντική διεθνή πρωτοβουλία με στόχο τη διευκόλυνση των αεροπορικών ταξιδιών, με πιο αποτελεσματικούς και ταχύτερους ελέγχους για Covid-19, ανέλαβε το ελληνικό Υπουργείο Τουρισμού. Κατά τη διάρκεια της 6ης συνάντησης της Παγκόσμιας Επιτροπής Διαχείρισης Κρίσεων για τον Τουρισμό, του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (Π.Ο.Τ.), ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης παρουσίασε την ολοκληρωμένη ελληνική πρόταση για τα rapid test, δηλαδή τους ταχείς ελέγχους αντιγόνου για το νέο κορονοϊό.

Ο κ. Χάρης Θεοχάρης ανέλυσε διεξοδικά τα πλεονεκτήματα των rapid test και το πώς η εφαρμογή τους θα συμβάλει καίρια στο να γίνουν οι αεροπορικές μετακινήσεις ευχερέστερες και πιο ασφαλείς για τους ταξιδιώτες.

Ο Έλληνας Υπουργός Τουρισμού τόνισε ότι «τα τεστ αντιγόνου είναι ιδανικά για χρήση κατά τη διεξαγωγή των συνοριακών ελέγχων προκειμένου να διαπιστωθεί άμεσα εάν ένα άτομο είναι φορέας του Covid-19». Ο κ. Θεοχάρης ανέφερε επίσης ότι «η συγκεκριμένη μέθοδος διάγνωσης, αν και χαμηλού κόστους, δίνει γρήγορα και αξιόπιστα αποτελέσματα».

Σύμφωνα με την ελληνική πρόταση, τα ταχέα τεστ αντιγόνου για Covid-19 θα πρέπει να εφαρμοστούν χωρίς οριζόντιους (ανά χώρα ή γεωγραφικούς) περιορισμούς. Οι χώρες εισόδου θα διατηρούν το δικαίωμα περαιτέρω διασταυρούμενου ελέγχου με μοριακά τεστ, οποτεδήποτε αυτό κρίνεται απαραίτητο. Το μήνυμα «Κάνετε Τεστ στην αναχώρηση – Κάνετε Τεστ στην επιστροφή» θα εξαλείψει τα δυσάρεστα για τους τουρίστες μέτρα όταν επιστρέφουν στις πατρίδες τους, δηλαδή τις οριζόντιες ταξιδιωτικές απαγορεύσεις ή ακόμα και την καραντίνα.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά κατά την εισήγησή του ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, «η Ελλάδα βρέθηκε στην πρωτοπορία τόσο της επιτυχούς αντιμετώπισης του κορωνοϊού όσο και του ασφαλούς τουριστικού ανοίγματος. Μετά από την καινοτομία για τα μέτρα ελέγχου στα σύνορα με το σύστημα εισόδου (EVA) και το οποίο παρουσιάζω σήμερα στον Π.Ο.Τ, η χώρα μας προχωρά με συγκεκριμένες προτάσεις ανοίγματος των συνόρων, με περισσότερη ευελιξία αλλά και με ασφάλεια. Η σημερινή κατάσταση, ενώ προσφέρει ελπιδοφόρα μηνύματα για την ανάκαμψη του τουρισμού, έχει οδηγηθεί σε ένα αντιπαραγωγικό κατακερματισμό κανόνων και απαγορεύσεων. Τώρα είναι η ώρα να ξεφύγουμε από τις σημερινές δυσκολίες. Τώρα είναι η ώρα να σχεδιάσουμε ένα ασφαλέστερο και καλύτερο τουριστικό αύριο. Η χώρα μας ήταν, είναι και θα είναι στην πρωτοπορία αυτού του σχεδιασμού».

Η πρόταση για τη διεθνή εφαρμογή των rapid test αντιγόνου αποτελεί συνέχεια συντονισμένων ενεργειών του Ελληνικού Υπουργείου Τουρισμού. Στρατηγικός στόχος παραμένει η υλοποίηση του οράματος για ανάκαμψη του τουρισμού σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, με λιγότερους περιορισμούς το 2021 και επιστροφή στην κανονικότητα το 2022.

Ολοκληρώνοντας την παρουσίαση της πρότασης, ο κ. Χάρης Θεοχάρης επεσήμανε ότι «τις διαδικαστικές λεπτομέρειες θα διατυπώσει ειδική τεχνική ομάδα, η οποία πρόκειται να συσταθεί για αυτό το σκοπό, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού».

Τέλος, κατά την τηλεδιάσκεψη έγινε ενημέρωση για την πρόοδο των εργασιών των δύο τεχνικών επιτροπών, για τις οποίες η  Ελλάδα κατά την 112η Σύνοδο του Π.Ο.Τ., στην Τιφλίδα, διεκδίκησε και πέτυχε την παρουσία Ελλήνων εμπειρογνωμόνων.

Η πρώτη αφορά στη διαδικτυακή τουριστική εκπαίδευση και η δεύτερη στη διαμόρφωση του Διεθνούς Κώδικα για την Προστασία του Τουρίστα. Κατ’ αυτό τον τρόπο κατέστη σαφής και εμπράκτως η ενίσχυση της ελληνικής παρουσίας στα διεθνή «fora», στα οποία διαμορφώνονται οι τάσεις για το μέλλον του τουρισμού σε παγκόσμιο επίπεδο.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.