Προς επανεκκίνηση των πτήσεων Ελλάδας – Ρωσίας, με 2 πτήσεις την εβδομάδα από 1η Οκτωβρίου

0
585
Οι Ρώσοι τουριστικοί πράκτορες αναφέρουν την πιθανότητα για επανεκκίνηση των απευθείας πτήσεων μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας, με δύο πτήσεις εβδομαδιαίως από την 1η Οκτωβρίου, σύμφωνα με δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της Ένωσης Ρωσικών Τουριστικών Πρακτόρων (ATOR).
Στο δημοσίευμα φιλοξενούνται δηλώσεις του πρόεδρου του TEZ TOUR Ελλάδος κ. Δημήτρη Χαριτίδη, σύμφωνα με τον οποίο οι Ρωσικές Αρχές εξετάζουν τη δυνατότητα για επανεκκίνηση πτήσεων με την Ελλάδα από την 1η Οκτωβρίου υπό τον όρο περιορισμού των πτήσεων σε έως δύο την εβδομάδα.
Όπως εκτιμά ο ίδιος τις τελευταίες δύο εβδομάδες από το άνοιγμα των ελληνικών συνόρων, δεν έχει καλυφθεί πλήρως η ποσόστωση από τους Ρώσους τουρίστες που φθάνουν στην Ελλάδα μέσω τρίτων χωρών. money tourism photo money tourism copyright photo Υπενθυμίζεται ότι η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) με ανακοίνωσή της την Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου, ενημέρωσε το επιβατικό κοινό για την ανανέωση της αεροπορικής οδηγίας (notam) που αφορά τους μόνιμους κατοίκους Ρωσίας και προβλέπει παράταση των ταξιδιωτικών περιορισμών, έως και την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020 τα μεσάνυχτα. Ειδικότερα, με στόχο τον περιορισμό της διασποράς του COVID-19 παρατείνεται η notam που προβλέπει ότι όσοι επιβάτες, μόνιμοι κάτοικοι Ρωσίας, ταξιδεύουν προς Ελλάδα με αεροπορική σύνδεση από την Ρωσική Ομοσπονδία θα εισέρχονται στην χώρα μας μόνο με αρνητικό τεστ Covid-19, το οποίο θα έχει διενεργηθεί με τη μέθοδο PCR, (λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος), μέχρι 72 ώρες πριν την άφιξή τους. Παράλληλα με την ανανέωση της αεροπορικής οδηγίας παραμένει σε εφαρμογή το ανώτατο όριο εισόδου 500 ατόμων την εβδομάδα από την Ρωσία και μόνο στους αερολιμένες Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Ηρακλείου.
Οι επιβάτες υποχρεούνται να επιδεικνύουν στις ελληνικές ελεγκτικές αρχές αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για τον Covid-19 από πιστοποιημένο διαγνωστικό κέντρο στην αγγλική γλώσσα το οποίο θα περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο τους και τον αριθμό διαβατηρίου ή ταυτότητάς τους. Οι αεροπορικές εταιρείες πρέπει να ελέγξουν αν οι επιβάτες έχουν πιστοποιητικό με αρνητικό τεστ πριν την πτήση, καθώς η απουσία του υποχρεώνει την αεροπορική εταιρεία να μην επιβιβάσει τον επιβάτη.
Σύμφωνα με τις πηγές του Vestnik ATOR, η ρωσική πλευρά είναι έτοιμη να υποστηρίξει την πρωτοβουλία των Ελληνικών Αρχών και να ξεκινήσει την εναέρια κυκλοφορία σε διμερή βάση, η οποία σταμάτησε τον Μάρτιο λόγω του κορονοϊού και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί μόνο πτήσεις επαναπατρισμού.
Σύμφωνα με τον Δημήτρη Χαριτίδη οι πτήσεις θα είναι Μόσχα-Αθήνα, σε αμοιβαία βάση και θα εκτελούνται από έναν ρωσικό αερομεταφορέα και έναν ελληνικό. elion clubΣτο γεγονός ότι η επανεκκίνηση των πτήσεων προς την Ελλάδα είναι δυνατή από τις αρχές Οκτωβρίου αναφέρθηκε και ο Γενικός Διευθυντής του “Mouzenidis Travel” Αλέξανδρος Τσαντεκίδης, ο οποίος δήλωσε: «Πράγματι, υπάρχουν κάποιες αρχικές πληροφορίες ότι οι Ρωσικές Αρχές είναι έτοιμες να ξαναρχίσουν τις πτήσεις με την Ελλάδα.
Η ρωσική πλευρά απευθύνθηκε επίσημα στην ελληνική πλευρά με μια τέτοια πρόταση και ίσως το ζήτημα θα επιλυθεί τις επόμενες μέρες». Ο Mikhail Mishustin θα πάει στο Άγιο Όρος Τέλος, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του ATOR, η Ελλάδα αναμένει την επίσκεψη του Ρώσου πρωθυπουργού Mikhail Mishustin στις 24-25 Σεπτεμβρίου στο Άγιο Όρος. Ο Επικεφαλής της ρωσικής κυβέρνησης θα κάνει ένα προσκυνηματικό ταξίδι κατά τη διάρκεια του οποίου θα επισκεφθεί τις Καρυές όπου θα συναντηθεί με την αγιορείτικη ηγεσία και θα καταλύσει στην Ιερά Μονή Παντελεήμονος.

global airline IATA: Με test 7 $ σε λίγες εβδομάδες, αντί καραντίνας, μπορεί να επανέλθει η Αερομεταφορά 23/09/2020

Η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (IATA) ζήτησε την ανάπτυξη και εφαρμογή γρήγορων, αξιόπιστων, προσιτών, εύχρηστων, κλιμακωτών και συστηματικών test COVID-19 για όλους τους επιβάτες πριν από την αναχώρηση, ως εναλλακτική λύση στα μέτρα καραντίνας προκειμένου αποκατασταθεί η παγκόσμια αεροπορική συνδεσιμότητα αέρα και προς τούτο, η Ένωση θα συνεργαστεί με τον Διεθνή Οργανισμόύ Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO) και με τις υγειονομικές αρχές για την ταχεία εφαρμογή της λύσης αυτής.Με test 7 $ σε λίγες εβδομάδες, αντί καραντίνας, μπορεί να επανέλθει η Αερομεταφορά
Η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (IATA) ζήτησε την ανάπτυξη και εφαρμογή γρήγορων, αξιόπιστων, προσιτών, εύχρηστων, κλιμακωτών και συστηματικών test COVID-19 για όλους τους επιβάτες πριν από την αναχώρηση, ως εναλλακτική λύση στα μέτρα καραντίνας προκειμένου αποκατασταθεί η παγκόσμια αεροπορική συνδεσιμότητα αέρα και προς τούτο, η Ένωση θα συνεργαστεί με τον Διεθνή Οργανισμόύ Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO) και με τις υγειονομικές αρχές για την ταχεία εφαρμογή της λύσης αυτής
. Όπως αναφέρει η IATA, “τα διεθνή αεροπορικά ταξίδια έχουν μειωθεί κατά 92% από τα επίπεδα του 2019. Έχει περάσει μισός χρόνος από τότε που η παγκόσμια συνδεσιμότητα διακόπηκε, καθώς οι χώρες έκλεισαν τα σύνορά τους για να πολεμήσουν τον COVID-19. Ορισμένες κυβερνήσεις έχουν ανοίξει προσεκτικά τα σύνορα από τότε, αλλά υπήρξε περιορισμένη ανάκαμψη είτε επειδή τα μέτρα καραντίνας καθιστούν τα ταξίδια ανέφικτα, είτε οι συχνές αλλαγές στα μέτρα για τον COVID-19, καθιστούν τον προγραμματισμό αδύνατο”.
«Το κλειδί για την αποκατάσταση της ελευθερίας της διασυνοριακής κινητικότητας είναι τα συστηματικά test COVID-19 για όλους τους ταξιδιώτες πριν από την αναχώρηση.
Αυτό θα δώσει στις κυβερνήσεις την εμπιστοσύνη να ανοίξουν τα σύνορά τους χωρίς περίπλοκα μοντέλα κινδύνου που επιβάλλουν συνεχείς αλλαγές στους κανόνες που επιβάλλονται στα ταξίδια. Η εξέταση όλων των επιβατών θα δώσει στους ανθρώπους την ελευθερία να ταξιδεύουν με αυτοπεποίθηση. Και αυτό θα οδηγήσει εκατομμύρια ανθρώπους πίσω στις εργασίες τους», δήλωσε ο Alexandre de Juniac, Γενικός Διευθυντής και Διευθύνων Σύμβουλος της IATA.
Όπως είπε ο de Junaic, “…προς το παρόν, τα test για κορονοϊό διαρκούν αρκετές ώρες και είναι ακριβά, αλλά τα νέα test αντιγόνου, ταχείας δράσης, που κοστίζουν από 7 $ το καθένα, αναμένεται να είναι διαθέσιμα «εντός εβδομάδων. Η τεχνολογία των test εξελίσσεται ραγδαία. Η Roche και η Abbott, για παράδειγμα, έχουν test που πληρούν τα περισσότερα κριτήρια, αλλά χρειάζονται ιατρικό προσωπικό για τη διαχείρισή τους. Η ταχύτητα με την οποία προχωρούν οι δοκιμές των test, μας λέει ότι θα έχουμε δυνατότητα εφαρμογής τις επόμενες εβδομάδες”.
Το οικονομικό κόστος της κατάρρευσης της παγκόσμιας αεροπορικής συνδεσιμότητας, καθιστά την επένδυση σε ένα τεστ, που θα ανοίγει τα σύνορα, προτεραιότητα για τις κυβερνήσεις. Η παγκόσμια οικονομική κρίση θα παραταθεί εάν η αεροπορική βιομηχανία –από την οποία εξαρτώνται τουλάχιστον 65,5 εκατομμύρια θέσεις εργασίας– συνεχίσει να καταρρέει πριν από τη λήξη της πανδημίας. Και το ποσό της κυβερνητικής υποστήριξης που απαιτείται για την αποτροπή μιας τέτοιας κατάρρευσης αυξάνεται.

Τα ήδη χαμένα έσοδα αναμένεται να ξεπεράσουν τα 400 δισεκατομμύρια δολάρια και ο κλάδος αναμένεται να παρουσιάσει καθαρή απώλεια άνω των 80 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2020 σε ένα πιο αισιόδοξο σενάριο ανάκαμψης από ό, τι στην πραγματικότητα ξεδιπλώθηκε.

– Πηγή:  money-tourism.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.