Μ. Βρετανία: Σε καραντίνα όσοι επιστρέφουν από Μύκονο, Κρήτη και άλλα πέντε ελληνικά νησιά

0
601

Επτά ελληνικά νησιά «έβγαλε» από τη safe list την Δευτέρα η Μεγάλη Βρετανία δίνοντας έτσι ένα ακόμη χτύπημα στον ελληνικό τουρισμό (και ενώ η τουριστική σεζόν συνεχίζεται).

Οπως ανακοινώθηκε επίσημα λοιπόν (από τον Υπουργό Μεταφορών Γκραντ Σαπς), η Λέσβος, η Τήνος, η Σέριφος, η Μύκονος, η Κρήτη, η Σαντορίνη και η Ζάκυνθος δεν είναι πια ασφαλείς προορισμοί για τους Βρετανούς πολίτες οι οποίοι, κατά την επιστροφή τους, να τίθενται σε καραντίνα!

«Για πρώτη φορά, έχουμε τα δεδομένα και την ικανότητα να προσθέτουμε ή να αφαιρούμε ορισμένα νησιά από (τη λίστα των χωρών που τίθενται σε) καραντίνα, ανεξάρτητα από το ηπειρωτικό τους έδαφος, ενώ παράλληλα παρέχουμε τη μέγιστη προστασία στους Βρετανούς πολίτες», τόνισε χαρακτηριστικά.

Το μέτρο θα ισχύσει από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης και μέχρι νεωτέρας αφού, όπως τονίστηκε αρμοδίως, η μετάβαση στα συγκεκριμένα νησιά εγκυμονεί αυξημένο κίνδυνο προσβολής από τη νόσο covid-19 και μεταφοράς της πίσω στο έδαφος της Μεγάλης Βρετανίας.

Η Μεγάλη Βρετανία αντιμετωπίζει ένα σφοδρό δεύτερο κύμα κορονοϊού και τα ημερήσια κρούσματα τη Δευτέρα άγγιξαν τις 3000 γεγονός που προβληματίζει ιδιαίτερα τους Βρετανούς επιδημιολόγους.

Η εξέλιξη είναι δυσάρεστη για τον ελληνικό τουρισμό διότι, ως γνωστόν, δεν είναι λίγοι οι Βρετανοί τουρίστες, ιδίως μεγάλης ηλικίας, που προτιμούν τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο για τις διακοπές τους στα ελληνικά νησιά.

Eίναι, επίσης, χαρακτηριστικό ότι Βρετανός τουριστικός πράκτορας δήλωσε ότι αυτήν την ώρα έχει 7500 πελάτες σε 4 από τα 7 νησιά που περιλαμβάνουν τα νέα μέτρα.

Επίσης, γνωστοποίησε ότι 14 πτήσεις προγραματισμένες για την Τρίτη ήδη ακυρώθηκαν. Οι πελάτες μπορούν να ζητήσουν επιστροφή χρημάτων ή να αναζητήσουν εναλλακτικό προορισμό.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ