Nέο δημοσίευμα στην Αγγλία για απόκρυψη κρουσμάτων στα νησιά

0
262

Μία ακόμα αγγλική εφημερίδα,  η “independent” κάνει αναφορά στο ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με την ανακοίνωση των κρουσμάτων κορωνοϊού στα νησιά μας, γεγονός που δείχνει τη μεγάλη διάσταση που έχει πάρει στο εξωτερικό το θέμα.

Η διαμάχη που έχει ξεσπάσει στην περιοχή καθώς και η έντονη συζήτηση για το αν αποκρύπτονται κρούσματα κορωνοϊού, αποτέλεσε τροφή για τις εφημερίδες οι οποίες κάνουν εκτενή αναφορά στην αντιπαράθεση που υπάρχει.
Σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτή ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος επισημαίνει ότι αν και κρίνεται αναγκαίο να απαντηθούν τα δημοσιεύματα αυτά, εντούτοις τονίζει δεν είναι εύκολο να γίνει αυτό καθώς οι εφημερίδες θα απαντήσουν από την πλευρά τους ότι καταγράφουν μία κατάσταση που συμβαίνει στη χώρα μας και αναπαράγουν τις κατηγορίες που εκτοξεύουν κάποιοι από τους συμπατριώτες μας εναντίον κάποιων άλλων. Πάντως ο περιφερειάρχης που είναι εξοργισμένος με όσα συμβαίνουν, αναφέρεται σε ανθρώπους που εξευτελίζουν διεθνώς τα νησιά μας, τους οποίους χαρακτηρίζει ως τραγικούς ενώ δεν παραλείπει να επισημάνει ότι τα δημοσιεύματα αυτά έχουν επίπτωση στις κρατήσεις, στις θέσεις εργασίας καθώς και στο εισόδημα όλων μας.

Ειδικότερα,  ο κ. Χατζημάρκος αναφέρει σε σχόλιό του τα εξής: «Σε δύο μεγάλες Βρετανικές εφημερίδες, στην «Independent» και στην «The Telegraph», οι χθεσινοί τίτλοι, αρνητικοί για την φήμη μας, ουσιαστικά γράφτηκαν από Έλληνες.
Δυο πολύ μεγάλες εφημερίδες μιας χώρας που τον Αύγουστο μας έδωσε τον μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών στα νησιά μας, αναδεικνύουν ότι η χώρα μας κατηγορείται στο εσωτερικό ότι κρύβει κρούσματα νησιών.
Τα δημοσιεύματα αυτά στοιχίζουν σε κρατήσεις στα νησιά, δηλαδή σε θέσεις εργασίας και εισόδημα συμπατριωτών μας.
Πρέπει να τα απαντήσουμε; Προφανώς, Ναί.
Πώς όμως; Εύκολα θα μας απαντήσουν, με τη σειρά τους, ότι απλώς αναπαράγουν τις κατηγορίες που στη δική μας χώρα εκτοξεύουν συμπατριώτες μας.

Εννοείται ότι αυτοί που μας κατηγορούν για ελλειπή διαφήμιση στο εξωτερικό, τόσα ξέρουν- τόσα λένε, είναι οι ίδιοι που τροφοδοτούν με αυτές τις αρνητικές ειδήσεις και τα media του εξωτερικού. Οπότε, εμείς πρέπει να αυξάνουμε τα ποσά της διαφήμισης για να αντιστρέψουμε τη δυσφήμιση που γίνεται από αυτούς που μας κατηγορούν οτι δεν επαρκεί η διαφήμιση.
Εννοείται, επίσης, οτι είναι οι ίδιοι που δεν είναι ικανοποιημένοι από τον αριθμό των επισκεπτών που δέχθηκαν τα νησιά μας.

Ξέρετε, τα νησιά που οι ίδιοι ξευτελίζουν διεθνώς !
Να μην ξεχάσουμε να τους ευχαριστήσουμε όλους αυτούς για τις υπέροχες υπηρεσίες που προσφέρουν στην πατρίδα και να τους παρασημοφορήσουμε για την ευαισθησία τους και την μεγάλη αγάπη στον τόπο τους.
Πόσο πιο τραγικοί πιά!

Επαναλαμβάνω, αυτούσια, αυτό που δήλωσα πριν μέρες σε ραδιοφωνική συζήτηση:
«Λυπηρή αλλά απολύτως ρεαλιστική η διαπίστωση οτι δεν είμαστε «όλοι μαζί».
ΥΓ: Την ίδια στιγμή, Βρετανός πολίτης που ταξίδεψε στη  χώρα μας δηλώνει σε άλλο Βρετανικό μέσο, την εφημερίδα “Guardian”:

“In Greece they were checking the PLFs a lot more thoroughly, but not in England”.
Ευτυχώς που υπάρχουν και αυτοί για να ακούσουμε κανένα καλό λόγο. Οι ξένοι, εννοείται. Οι καλύτεροι πρεσβευτές μας.
Η ψήφος εμπιστοσύνης που μας δίνει δύναμη για την εξίσου δύσκολη συνέχεια».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ