Γρ. Τάσιος: «Πρωτοβουλία για μερική χρηματοδότηση του τεστ στις χώρες αναφοράς αναλαμβάνουν ξενοδόχοι – Κανένας αποκλεισμός σε ξένους τουρίστες που έχουν αποδεδειγμένα αρνητικά τεστ κορωνοϊού»

0
253

Γιάννη ,

Εγώ πρότεινα εγγράφως στον Μάνο Κόνσολα το ίδιο με δαπάνες του Ε.Ο.Τ ή του Υπουργείου Τουρισμού να αναλάβει η Ελλάδα συνολικά το κόστος για το μοριακό τεστ έτσι ώστε και να είμαστε ασφαλείς από διάδοση του ιού και να απαλλάξει από την δαπάνη τους πελάτες και να τους ενθαρρύνει  αυτούς  που επιλέγουν Ελλάδα να το κάνουν.

Τελικά το έκαναν οι Ξενοδόχοι με χρηματοδότηση 50% και μπράβο τους.

Κώστας Τεχνίτης

Γρ. Τάσιος: “Πρωτοβουλία για μερική χρηματοδότηση του τεστ στις χώρες αναφοράς αναλαμβάνουν ξενοδόχοι – Κανένας αποκλεισμός σε ξένους τουρίστες που έχουν αποδεδειγμένα αρνητικά τεστ κορωνοϊού”

Πρόγραμμα επιβράβευσης “Covid Bonus” σε υγιείς τουρίστες του εξωτερικού που επιλέγουν την Ελλάδα για τις διακοπές τους, ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόρης Τάσιος. Μιλώντας στον RealFm 97.8 και τους Μάνο Νιφλή και Άκη Παυλόπουλο, είπε πως επιχειρηματίες που πλήττονται από την πανδημία και δραστηριοποιούνται σε διάφορες περιοχές της χώρας, προτίθενται μέσω των τοπικών Ενώσεων Ξενοδόχων να χρηματοδοτούν το 50% του τεστ για την ανίχνευση του κορωνοϊού που είναι απαραίτητο 72 ώρες πριν την άφιξη, εφόσον βγει αρνητικό, ώστε να τονώσουν τον τουρισμό.

“Είμαστε σε επαφή με τα αρμόδια Υπουργεία για να υλοποιήσουμε τη συγκεκριμένη ιδιωτική πρωτοβουλία βάζοντας για άλλη μια φορά “πλάτη”, όμως τα μέτρα θα πρέπει να εφαρμόζονται οριζόντια και να μην υπάρχει κανένας αποκλεισμός τουριστών που αποδεικνύονται υγιείς μέσω του τεστ, όπως είναι για παράδειγμα, επισκέπτες από τη Σερβία ή τη Ρωσία. Επιπλέον, πρέπει να τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα από όλους και όχι μόνο από τους ξενοδόχους, οι οποίοι επιβαρύνονται με πρόσθετο κόστος 5 – 7%. Για φαινόμενα όπως είναι ο εντοπισμός κρουσμάτων σε παιδιά στις κατασκηνώσεις, δεν ευθύνονται οι τουρίστες” τόνισε.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.