TUI και Jet2 ακυρώνουν πτήσεις από τη Σκωτία | Και πτήσεις προς Ρόδο και Τουρκία

0
402

Μαζικές ακυρώσεις πτήσεων από την Σκωτία προς την Ισπανία, λόγω της εξαίρεσης της χώρας αυτής, από την λίστα με τα ασφαλή κράτη στα οποία μπορούν να ταξιδεύουν χωρίς καραντίνα, οι Σκωτσέζοι, ανακοίνωσαν TUI και Jet2.

Πιο συγκεκριμένα, η TUI Βρετανίας ακυρώνει δέκα δρομολόγια για το Καλοκαίρι του 2020, σε προορισμούς όπως  Majorca, Tenerife, Ibiza, Ρόδο, αλλά και Τουρκία, από το αεροδρόμιο του Aberdeen, λόγω «της άνευ προηγουμένου μείωσης της ζήτησης των ταξιδιών». Η απόφαση για την ακύρωση ήταν «εξαιρετικά δύσκολη», ενώ προγραμματίζεται η επανεκκίνηση από τις 4 Οκτωβρίου και μέχρι τότε θα δοθεί βαρύτητα στα μεγάλα βρετανικά αεροδρόμια.

Εκπρόσωπος της TUI Βρετανίας αναφέρει: «Ακολουθούμε μία δυναμική προσέγγιση ως προς την επανεκκίνηση των διακοπών ακολουθώντας τις κυβερνητικές συστάσεις. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα θα πραγματοποιούνται 2 εβδομαδιαία δρομολόγια από το Aberdeen προς την Tenerife και θα καλωσορίσουμε το Aberdeen στο καλοκαιρινό πρόγραμμα του 2021».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Jet2 προχώρησε στην ακύρωση των πτήσεων της από τη Σκωτία προς την Ισπανία από τα αεροδρόμια του Εδιμβούργου και της Γλασκόβης τουλάχιστον έως τις 25 Ιουλίου, ενώ θα παρέχεται στο πελάτες δυνατότητα αλλαγής της κράτησης ή παροχή αποζημίωσης.

Σοκ στους Σκοτσέζους ταξιδιωτικούς πράκτορες από τη στάση της TUI

Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες έχουν υποστεί σοκ από τα νέα και ο SPAA δηλώνει πως η κατάσταση είναι ανησυχητική ενώ δεν αποκλείεται μερικά δρομολόγια να καταργηθούν μόνιμα.

Η Πρόεδρος του SPAA, Joanne Dooey, αναφέρει:» Πρόκειται για ανησυχητικά νέα για τους Σκοτσέζους ταξιδιώτες και τους ταξιδιωτικούς πράκτορες. Υπήρχε μεγάλη αβεβαιότητα εδώ και εβδομάδες σχετικά με το πότε και που θα μπορούσαν να ταξιδέψουν οι τουρίστες από τη Σκωτία.

Η εξαίρεση της Ισπανίας από τη λίστα της κυβέρνησης έχει οδηγήσει τους ταξιδιώτες και τις επιχειρήσεις σε ένα αίσθημα ανασφάλειας. Προειδοποιούσαμε εδώ και εβδομάδες για το ενδεχόμενο απώλειας δρομολογίων και του αντίκτυπου της κατάστασης στους ταξιδιώτες και γενικότερη οικονομία, όχι μόνο για το υφιστάμενο καλοκαίρι, αλλά και για τα επόμενα χρόνια.

Ο ταξιδιωτικός κλάδος είναι μία στενά συνδεδεμένη κοινότητα και συμπάσχουμε με τους φίλους και τους συνεργάτες στην TUI, καθώς ξέρουμε ότι πρόκειται για μία δύσκολη απόφαση, αν και φοβόμαστε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες ανακοινώσεις. Κανείς δεν μπορεί επιβεβαιώσει την επιστροφή των δρομολογίων στις ερχόμενες σεζόν ενώ υπάρχει και ο κίνδυνος απώλειας των θέσεων εργασίας».

– Πηγή:  money-tourism.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ