Η easyJet παραδίδει «αμαχητί» τη γερμανική αγορά με μείωση στόλου και προσωπικού

0
358

Με μείωση κατά 50% σε στόλο και εργατικό προσωπικό η easyJet παραδίδει αμαχητί τον αγώνα για τη γερμανική αγορά εσωτερικών πτήσεων.

Πιο συγκεκριμένα, η βρετανική αεροπορική εταιρία αποσύρει 16 από τα 34 αεροσκάφη της που διαθέτει στο Βερολίνο και απομακρύνει 738 από τους 1540 εργαζομένους της σύμφωνα με το εργατικό σωματείο Verdi, οι περισσότεροι εκ των οποίων είχαν περιέλθει στους κόλπους ύστερα από την πτώχευση της Air Berlin.

Σύμφωνα με το RBB, η απόφαση αυτή προκύπτει από το γεγονός πως οι υφιστάμενες προκλήσεις δεν επιτρέπουν στην εταιρία να έχει κέρδη στο Βερολίνο, ενώ το υπόλοιπο δίκτυο δεν μπορεί να αποσβέσει τις σχετικές απώλειες.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Airliners, η easyJet δε θα κλείσει εντελώς τις βάσεις στο Βερολίνο, καθώς παραμένει ένας στρατηγικός κόμβος του δικτύου της, στον οποίο έχει «επενδύσει σημαντικά», όπως αναφέρει και ο CEO της, Johan Lundgren. Αναμένεται να πραγματοποιηθεί μία «τροποποίηση» του προγράμματος η οποία θα ανταποκρίνεται στην πραγματική ζήτηση για πτήσεις στην περίοδο της πανδημίας.

– Πηγή: money-tourism.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.