Πανικός στη Ρόδο με απευθείας πτήση από Σουηδία – Οι Σουηδοί «δημοσιογράφοι» στην Ρόδο ήταν τελικά… τουρίστες! Τι απαντά ο Θεοχάρης

5
1366

Αναταραχή επικράτησε στο νησί της Ρόδου, μετά την πτήση τσάρτερ που έφτασε από την «απαγορευμένη» για απευθείας πτήσεις προς την Ελλάδα, Σουηδία.

Οι Σουηδοί «δημοσιογράφοι» στην Ρόδο ήταν τελικά… τουρίστες! Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ στον «αέρα» του Live News

Δημοσιογράφους από την Σουηδία ξέραμε ότι περιμένουμε στην Ρόδο, τουρίστες ήρθαν τελικά! Σε ζωντανή μετάδοση το Live News αποκάλυψε την… αλλαγή ρότας η οποία εγείρει μια σειρά ερωτημάτων. Δείτε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ. Τι απάντησε ζωντανά στην εκπομπή ο υπουργός. Χάρης Θεοχάρης.

Θα είναι Σουηδοί τουρίστες, αλλά θα έχουν «πλασαριστεί» ως… δημοσιογράφοι! Τα όσα συνέβησαν ζωντανά το απόγευμα της Πέμπτης, 02.07.2020, στον αέρα του Live News, με τον Νίκο Ευαγγελάτο, στο Mega, εγείρουν μια σειρά σοβαρών ερωτημάτων!

Να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Μέχρι… λίγο πριν την εκπομπή, η επίσημη ενημέρωση έλεγε πως στην Ρόδο επρόκειτο να φτάσει μια “ειδική” πτήση της tour operator TUI από την Σουηδία, με δημοσιογράφους και πράκτορες της συγκεκριμένης εταιρείας ταξιδιών και τουρισμού.

Τελικά, ωστόσο, όπως φάνηκε στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εκπομπής, με την συγκεκριμένη πτήση ήρθαν… τουρίστες!

Φυσικά ο τουρισμός είναι φέτος το μεγάλο στοίχημα για να σωθεί ό, τι… σώζεται, ωστόσο το πρόβλημα εδώ είναι πως τουρίστες από την Σουηδία δεν επιτρέπεται να έρχονται στην χώρα μας με απευθείας πτήση τουλάχιστον μέχρι τις 15 Ιουλίου!

Πολλά τα… γιατί

Κι αν κάποιοι Σουηδοί ήδη ήρθαν από χθες μέσω… Φρανκφούρτης, βρίσκοντας έτσι τρόπο να παρακάμψουν τους περιορισμούς, το να βλέπουμε να έρχεται πτήση απευθείας από την Σουηδία γεμάτη τουρίστες ενώ η επίσημη ενημέρωση έκανε λόγο για πτήση που μετέφερε… δημοσιογράφους, τότε τα ερωτήματα χρήζουν άμεσων απαντήσεων!

– Γιατί η ενημέρωση έκανε λόγο για δημοσιογράφους και όχι τουρίστες;

– Αν άλλαξε κάτι, γιατί δεν υπήρξε επίσημη ενημέρωση;

– Αν τελικά… μπορούν να έρθουν τουρίστες από την Σουηδία στην χώρα μας, τότε γιατί… οι συγκεκριμένοι που ήρθαν και όχι όλοι;

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Live News από την Ρόδο

Αυτά είναι μερικά μόνο από τα ερωτήματα που πλέον τίθενται, με το ρεπορτάζ της απεσταλμένης του Live News στην Ρόδο να είναι αποκαλυπτικό. Η δημοσιογράφος μίλησε με αρκετούς από τους αφιχθέντες, οι οποίοι δήλωσαν ζωντανά στο Live News πως είναι τουρίστες!

Κάτι που άλλωστε… φαινόταν, αφού επρόκειτο για οικογένειες με μικρά παιδιά, που έδειχναν χαρούμενοι που ξεκινούν τις διακοπές τους.

Η δημοσιογράφος ρώτησε όπως προαναφέραμε αρκετούς και οι περισσότεροι ήταν αμήχανοι όταν ρωτήθηκαν αν γνωρίζουν πως η Σουηδία δεν είναι στην λίστα με τις “πράσινες” χώρες. Κάποιοι απάντησαν πως δεν το γνωρίζουν καν, άλλοι απάντησαν πως γνώριζαν ότι από 1η Ιουλίου μπορούσαν να έρθουν.

Φυσικά οι τουρίστες είναι ευπρόσδεκτοι κι αν κάτι μπορεί να επουλώσει -μέχρι ένα σημείο- τις πληγές που άφησε στην ελληνική οικονομία ο κορονοϊός, αυτό είναι ο τουρισμός.

Ωστόσο πρέπει όλοι να γνωρίζουμε τι τελικά… ισχύει. Και γιατί είδαμε σε ζωντανή μετάδοση να συμβαίνει κάτι… άλλο από αυτό που γνωρίζαμε επισήμως.

Ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, δήλωσε για το συγκεκριμένο συμβάν ότι θα μετέβαινε αεροσκάφος, το οποίο θα έφτανε στη χώρα μας με ειδική άδεια, καθώς επρόκειτο για πτήση μάρκετινγκ, στο πλαίσιο διαφήμισης και προώθησης του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Σύμφωνα με το Mega, στην πτήση βρίσκονταν τουρίστες και όχι δημοσιογράφοι ή τα στελέχη που θα έρχονταν στην Ελλάδα για να προωθήσουν τη χώρα.

Αναφορικά με το συγκεκριμένο θέμα, ο κ. Θεοχάρης είπε καταρχάς σε ό,τι αφορά το γενικότερο πλαίσιο ότι «δεν απαγορεύεται σε κανέναν τουρίστα να έρθει από τη Σουηδία ή το Ηνωμένο Βασίλειο, αυτό που απαγορεύεται προσωρινά, είναι οι απευθείας πτήσεις».

Για τις πτήσεις που λαμβάνουν ειδική άδεια, ξεκαθάρισε ότι «όταν υπάρχουν ειδικές συνθήκες με ειδικές πτήσεις, δίνονται και οι ανάλογες ειδικές άδειες από την κυβέρνηση. Σ’ αυτή την πτήση υπήρχαν τέτοιοι άνθρωποι και ήμασταν σε επικοινωνία και με τη σουηδική πρεσβεία για την πραγματοποίηση του ταξιδιού». Συνεχίζοντας ο υπουργός είπε ότι δεν δύναται να πραγματοποιηθεί πτήση μάρκετινγκ αν δεν πληρωθούν οι θέσεις στο αεροπλάνο, προσθέτοντας ότι «η πτήση είχε ειδική άδεια από την ελληνική κυβέρνηση, για να μπορέσουν να έρθουν δημοσιογράφοι και στελέχη που θα προωθήσουν τη χώρα».

«Συναγερμός» σήμανε ωστόσο στο αεροδρόμιο της Ρόδου, καθώς οι συγκεκριμένοι ταξιδιώτες, κατά πάσα πιθανότητα, αποτελούσαν τουρίστες και όχι διαπιστευμένους δημοσιογράφους.

 

 

Ελευθερία Φτακλάκη: «Μα  ποιος  τελικά κυβερνά αυτή τη χώρα;»

Μόλις χθες (1.07.2020) ενημερωθήκαμε δια στόματος  του κυβερνητικού εκπροσώπου, του κ. Πέτσα για την απαγόρευση των απευθείας πτήσεων από  Σουηδία προς  Ελλάδα έως τις 15.07.2020, μια απόφαση της τελευταίας στιγμής, που προκάλεσε και ευλόγως, τη δυσαρέσκεια της υπουργού εξωτερικών  της Σουηδίας,  Ann Linde , καθώς προγραμματισμένες πτήσεις από τη Σουηδία ακυρώθηκαν την τελευταία στιγμή, με ότι αυτό σημαίνει!

Πριν «αλέκτωρ φωνήσαι τρις» προσγειώνεται  σήμερα (2.07.2020) στη Ρόδο, στο αεροδρόμιο «Διαγόρας»,  πτήση της TUI από τη Στοκχόλμη παρά την επίσημη απαγόρευση!!   Και ενώ όλοι διερωτόμασταν  ποιος έδωσε την εντολή να προσγειωθεί η συγκεκριμένη πτήση της  TUI,  την απάντηση έδωσε  ο ίδιος ο υπουργός τουρισμού, ο κος Θεοχάρης στο MEGA, στην εκπομπή LIVE-NEWS.

Δια στόματος του υπουργού η εν λόγω πτήση είναι νόμιμη και πήρε άδεια  γιατί είναι  «ειδική πτήση»!! Χαρακτηρίσθηκε ως «ειδική πτήση» καθώς σύμφωνα πάντα με τον κ. Θεοχάρη , μετέφερε Σουηδός δημοσιογράφους. Όμως, τελικά καμία σχέση με την πραγματικότητα καθώς από την ‘επίμαχη’ πτήση, εισήλθαν στο αεροδρόμιο,  τουρίστες που δήλωναν πως ήλθαν στη Ρόδο για διακοπές.

Ποιος έδωσε την ‘ειδική άδεια’  για να προσγειωθεί η εν λόγω πτήση; Ο ίδιος ο κος Θεοχάρης;  Ο οποίος τελικά  πως νομιμοποιείται να  αποφασίζει ποια πτήση θα έρχεται και ποια όχι στην Ελλάδα  παρά τις επίσημες κυβερνητικές απαγορεύσεις;

Να μας απαντήσει ο υπουργός τουρισμού, ποιος ο λόγος να δοθεί άδεια προσγείωσης στην  καθ’ όλα κανονική πτήση της TUI, ενώ πτήσεις άλλων αεροπορικών εταιρειών  ακυρώθηκαν. Εξ’ ου και η δυσαρέσκεια της υπουργού εξωτερικών της Σουηδίας, η οποία μετά από αυτό το ‘φιάσκο’, δήλωσε «πως οι πολίτες της χώρα της πρέπει να το σκεφτούν αν είναι σκόπιμο να ταξιδέψουν στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι»!!

Αν συνδυάσουμε και το πρόσφατο πολυδιαφημιζόμενο μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου τουρισμού με την ηγεσία της TUI, εύλογοι οι συνειρμοί και φυσικά  τα συμπεράσματα!!

Μα  ποιος τελικά κυβερνά αυτή τη χώρα;

 

Ελευθερία Φτακλάκη

Πολιτικός Επιστήμων/Διεθνολόγος

Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής Κινήματος Αλλαγής

πρώην Αντιπεριφερειάρχης τουρισμού Ν.Αιγαίου

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

5 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ότι να ναι είμαστε εκτεθειμένοι και είμαστε στο έλεος καθημερινά τρέμει η ψυχή μας δυστυχώς ο καθένας κάνει την δουλειά του όπως τον βολεύει χωρίς σκέψη

 2. Τεράστιο λάθος. Ειδικά για τους Σουηδούς. Μη ξεχνάμε τον χλευασμό τους και θα έλεγα και ρατσισμό, για την προσπάθεια της πατρίδας μας να ελέγξει τον κορονοϊό.
  Με γελοίες προφάσεις, ανοσία αγγέλης, κ.λ.π. έφθασαν στους 5000 νεκρούς σε δύο μήνες!!!
  Τώρα τρέχουν να τα μαζέψουν. Δεν τους θέλουμε.
  Με την ευκαιρία, τί γίνεται με τα Βαλκάνια. Άνοιξαν τα σύνορα με τις βορινούς γείτονες όπου κάνει θραύση ακόμη ο κορονοϊός με εκατοντάδες κρούσματα, πάμε καλά ορε μάγκες?
  Επίσης μια και πήρα φόρα, ποιοί είναι αυτοί οι Βαλκάνιοι εποχιακοί εργάτες? Ποιός ελέγχει την κατάσταση της υγείας τους? Η ανεργία σπάει κόκκαλα, δεν υπάρχουν Ελληνόπουλα λεβέντες να πάνε να δουλέψουν?

 3. Ε καλά και οι γιατροί που ήρθαν στην Κω μόνο γιατροί δεν ήταν !!! Η μία δουλεύει σε catering η άλλη σε ασφαλιστική και κέρδισαν το ταξίδι σε διαγωνισμό!!! Απλά για την Κω δεν πήρε έκταση το θέμα!!! Φοβερό !!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.