Γ. Νικητιάδης: Στον τουρισμό επικρατεί μόνο σύγχυση – Με την Τουρκία να είμαστε σε εγρήγορση

0
424

Την άποψη ότι στον τουρισμό η κυβέρνηση δηλώνει έτοιμη αλλά στην πραγματικότητα αυτό που επικρατεί είναι η σύγχυση εξέφρασε μιλώντας στους δημοσιογράφους ο τέως υφυπουργός Τουρισμού και πρώην βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής κ. Γιώργος Νικητιάδης πριν την έναρξη της συνάντησης με τους εκπροσώπους των επαγγελματικών φορέων της Ρόδου.

Μέχρι και σήμερα που ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την έλευση τουριστών στη χώρα, όπως τόνισε ο κ. Νικητιάδης, οι επιχειρηματίες που ασχολούνται με τον τομέα δεν ξέρουν ποια μέτρα να εφαρμόσουν. «Δεν μπορώ να κάνω αισιόδοξες προβλέψεις. Τα πράγματα δεν φαίνονται ευοίωνα. Η πανδημία δεν έχει καν καταλαγιάσει έχει μειωθεί. Τα μέτρα που ελήφθησαν για τη χώρα μας ήταν ικανοποιητικά για να περιοριστούν τα κρούσματα και οι θάνατοι. Αυτό δεν σημαίνει τίποτε όμως.

Με το όποιο τουριστικό κύμα έρθει δεν μπορούμε να ξέρουμε τι θα συναντήσουμε και πώς θα αντιμετωπιστεί. Η κυβέρνηση σε ό,τι αφορά την πανδημία τα πήγε καλά. Σε ό,τι αφορά όμως τον τουρισμό σύγχυση και μόνο σύγχυση έχει προκληθεί. Ακόμη σήμερα οι περισσότεροι επιχειρηματίες που ασχολούνται με τον τουρισμό δεν ξέρουν ποια μέτρα θα εφαρμόσουν με ποιο τρόπο θα αντιμετωπίσουν την όποια κατάσταση και με ποιο τρόπο θα αναδείξουν ότι είμαστε υγιής προορισμός. Αυτό επιτείνει το πρόβλημα και αποτρέπει αυτούς που θέλουν να έρθουν για διακοπές.

Όταν τα πράγματα δεν είναι ξεκάθαρα, όταν οι τουρ οπερέιτορς δεν γνωρίζουν τους κανόνες το παιχνιδιού τι περιμένουμε. Όταν οι τουρ οπερέιτορς, οι πράκτορες και οι αεροπορικές εταιρείες δεν γνωρίζουν με ποιο τρόπο θα ελέγχεται κάποιος τι μπορεί να γίνει; Όλα αυτά προσθέτουν στο τεράστιο πρόβλημα που έχει να κάνει με τη διστακτικότητα των πελατών. Δεν είμαι αισιόδοξος σε ό,τι αφορά τον τουρισμό. Μακάρι να πετύχουμε κάποια πράγματα για να καλύψουμε τρύπες. Ακόμη και στο θέμα του εσωτερικού τουρισμού για το οποίο καταθέσαμε πρόταση η κυβέρνηση κατέβασε ένα πρόγραμμα 30 εκατομμυρίων τα οποία δεν ξέρουμε από πού θα προέλθουν. Μια πλήρης σύγχυση. Εμείς θα παρεμβαίνουμε συνεχώς και θα ασκούμε κριτική σε όσα θεωρούμε πως πρέπει», δήλωσε ο κ. Γιώργος Νικητιάδης.

Με την Τουρκία να είμαστε σε επιφυλακή και εγρήγορση
Σε ερώτηση σχετικά με τα ελληνοτουρκικά ο κ. Γιώργος Νικητιάδης τόνισε πως πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση και επιφυλακή. Επισήμανε δε πως είναι πολύ θετικό βήμα ο καθορισμός ΑΟΖ με την Ιταλία. «Πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση και επιφυλακή. Είναι απολύτως βέβαιο ότι ο Ερντογάν πλέον έχει αποδείξει πως όσα κάνει δεν είναι μόνο για την εσωτερική κατανάλωση. Κάνει κινήσεις. Είναι πολύ σημαντικός ο δρόμος της διπλωματικής διασφάλισης συμμάχων. Εξαιρετικό το βήμα της ΑΟΖ με την Ιταλία. Το ίδιο πρέπει να κάνουμε με την Αλβανία και την Αίγυπτο. Παραλλήλως να ενισχύσουμε τις δυνάμεις μας και να είμαστε έτοιμοι ελπίζοντας και προσευχόμενοι ότι δεν θα συμβεί κάτι», δήλωσε ο κ. Νικητιάδης.

Εθνικό καθήκον η επίσκεψη στο Καστελόριζο
Ο κ. Νικητιάδης χαρακτήρισε εθνικό καθήκον την επίσκεψη της προέδρου και των στελεχών του Κινήματος Αλλαγής στο Καστελόριζο.
«Είναι εθνικό καθήκον και υποχρέωση να επισκεφθούμε το Καστελόριζο. Ιδιαίτερα αυτή την κρίσιμη περίοδο που ξανά τα εθνικά θέματα βρίσκονται σε έξαρση. Θα είναι μαζί της τα στελέχη του κόμματος και εγώ. Δεν είναι απλώς μια συμβολική μετάβαση αλλά ένα ταξίδι ουσίας για να διατρανώσουμε τις θέσεις μας για τα εθνικά μας δίκαια. Παράλληλα να επαναλάβουμε πως ο κ. Μητσοτάκης έχει υποχρέωση θα συγκαλέσει το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών για να χαραχθεί μια ξεκάθαρη «κόκκινη γραμμή» πάνω στην οποία ενωμένοι όλοι θα παλεύουμε για τα εθνικά μας θέματα», δήλωσε ο κ. Νικητιάδης.

Τιμή στο Δημήτρη Κρεμαστινό
Ο κ. Νικητιάδης αναφέρθηκε και στο Δημήτρη Κρεμαστινό που έφυγε από τη ζωή.
«Είμαστε εδώ γιατί θέλαμε να παραβρεθούμε στο μνημόσυνο των σαράντα ημερών από τον θάνατο του Δημήτρη Κρεμαστινού. Για μας σφράγισε με την πορεία του τα Δωδεκάνησα. Σφράγισε με την πορεία και τη διαδρομή του το ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα Αλλαγής στη συνέχεια. Ήρθαμε εδώ για να τιμήσουμε τη μνήμη του. Θα τον θυμόμαστε πάντα», τόνισε ο κ. Νικητιάδης.

Πηγή: rodiaki.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ