Γερμανία: Αύξηση κρατήσεων για Ελλάδα από μεγάλους tour operators | Κίνα: Έτοιμοι να ξεκινήσουν τα ταξίδια στο εξωτερικό

0
485

Μεγάλοι  τουρ οπερέιτορ από τη Γερμανία, όπως οι TUI, DER Touristik και FTI «εξοπλίζονται» για το μεγάλο ξεκίνημα και έχουν έτοιμα υγειονομικά πρωτόκολλα και μέτρα ασφαλείας.

Εκπρόσωπος της TUI είπε ότι τις περασμένες εβδομάδες συνεργάστηκε πολύ εντατικά με τις κυβερνήσεις των χωρών που δέχονται μεγάλο αριθμό τουριστών και χαιρετίζουν το βήμα να ανοίξουν και πάλι οι ευρωπαϊκοί χώροι διακοπών.

Ο ίδιος εκπρόσωπος μιλώντας στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων ανέφερε ότι καταγράφεται αύξηση των κρατήσεων για ταξίδια στην Ελλάδα, την Πορτογαλία και τις Βαλεαρίδες νήσους. Πολλές κρατήσεις γίνονται και για τον Σεπτέμβριο, που σημαίνει επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Το ταξιδιωτικό πρακτορείο Schauinsland Reisen αναφέρει ότι καταγράφεται αύξηση των κρατήσεων για τη χειμερινή περίοδο 2020/21, αρχής γενομένης από τον Νοέμβριο.Αντίθετα, οι κρατήσεις για τη θερινή περίοδο είναι κάπως περιορισμένες, αλλά υπάρχει η πεποίθηση ότι «όταν ανοίξουν τα ευρωπαϊκά σύνορα, η ζήτηση για το φετινό καλοκαίρι θα αναζωπυρωθεί».

Τι θα γίνει όμως με τις προσφορές; Όπως φαίνεται σε γενικές γραμμές δε θα υπάρξουν σε εποχή κρίσης, τουλάχιστον αυτό υποθέτουν εμπειρογνώμονες του κλάδου.

Ο Τόρστεν Κίρστγκες, ειδικός σε θέματα τουρισμού από την Ανώτατη Σχολή Jade στο Βιλχλεμσχάφεν δήλωσε ότι ναι μεν τα εστιατόρια, τα ξενοδοχεία ή οι χώροι κάμπινγκ λόγω των μέτρων έχουν μειωμένα έξοδα, αλλά οι πιέσεις από τους ανταγωνιστές είναι τεράστιες και πολλές επιχειρήσεις είναι ήδη καταχρεωμένες.

ΠΗΓΗ DWΕιρήνη Αναστασοπούλου/ dpa/ Funcke

money-tourism.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ