Φον ντερ Λάιεν σε Ευρωπαίους: Μην κλείσετε ακόμα τις θερινές διακοπές σας Ιούλιο και Αύγουστο (κλάφτα Χαράλαμπε…)

0
332
European Commission President Ursula von der Leyen speaks during a meeting with Italian Prime Minister Giuseppe Conte (not pictured) in Rome, Italy August 2, 2019. REUTERS/Ciro De Luca

«Συμβουλεύω να περιμένει κανείς για τέτοια σχέδια. Δεν μπορεί κανείς να κάνει αξιόπιστες προβλέψεις για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο» αναφέρει σε συνέντευξή της στην Bild η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Δεδομένης της ιδιαίτερα δυσμενούς κατάστασης που επικρατεί στις χώρες της γηραιάς ηπείρου λόγω της πανδημίας του κοροναϊού, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, απηύθυνε σύσταση προς τους ευρωπαίους πολίτες να μην κλείσουν ακόμα τις θερινές διακοπές τους.

Σε συνέντευξή της που παραχώρησε στην Bild am Sonntag, η πρόεδρος της Κομισιόν δήλωσε τα εξής:

«Συμβουλεύω να περιμένει κανείς για τέτοια σχέδια. Δεν μπορεί κανείς να κάνει αξιόπιστες προβλέψεις για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο».

Παράλληλα, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επισήμανε ότι οι καταναλωτές που δεν έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν λόγω της πανδημίας δικαιούνται πλήρη επιστροφή των χρημάτων που έχουν ήδη καταβάλει.

Εξάλλου, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν εξέφρασε επιφυλάξεις ως προς τη σύσταση της γερμανικής κυβέρνησης προς τους πολίτες να λάβουν ένα κουπόνι έναντι του ποσού που έχουν ήδη διαθέσει για τις κρατήσεις τους και όχι τα αντίστοιχα χρήματα.

«Σε ολόκληρη την Ευρώπη οι άνθρωποι, από καθαρά νομική άποψη, έχουν τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ των χρημάτων και ενός κουπονιού. Σε αυτήν την κρίση απαιτείται η αλληλεγγύη όλων. Όποιος οικονομικά μπορεί να το αντέξει, δεν πρέπει να επιμείνει για χρήματα, αλλά να βοηθήσει με το κουπόνι τις ταξιδιωτικές εταιρίες να ξεπεράσουν αυτές τις δύσκολες εβδομάδες. Οι αξιώσεις των πελατών πρέπει όμως να παραμείνουν διασφαλισμένες» διευκρίνισε.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ