Κ. Τεχνίτης: Χαμένη τουριστική χρονιά λόγω κορονοϊου-Παραγωγή και κατανάλωση

3
955

Γιάννη καλημέρα.

Συμφωνώ με το άρθρο σου για την χαμένη τουριστική χρονιά και τις πρωτοβουλίες που πρέπει να ληφθούν στον πρωτογενή τομέα παραγωγής και προσθέτω:

Χαμένη χρονιά λόγω κορονοϊου-Παραγωγή και κατανάλωση

Το πρόβλημα δεν είναι μία γενικευμένη πτώση της συνολικής ζήτησης, όπως συνέβη κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης της δεκαετίας του 1930. Πρόκειται μάλλον για μία δραματική πτώση της παραγωγής και της κατανάλωσης αγαθών και υπηρεσιών που βασίζεται σε φυσικές αλληλεπιδράσεις, σε συνδυασμό με μία εξίσου δραματική αύξηση της παραγωγής και της κατανάλωσης αγαθών και υπηρεσιών που δεν συνεπάγονται τέτοιες αλληλεπιδράσεις.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η επιχειρηματική δραστηριότητα προς το παρόν ανθεί για τις Amazon και Netflix, αλλά καταποντίζεται για τα ξενοδοχεία,tour operators,travel agencies, τουριστικά λεωφορεία, οδηγοί, ταξί,εμπορικά και τουριστικά μαγαζιά, τουριστικά πλοία, εμπορικά πλοία, αεροπορικές εταιρείες, και τα εστιατόρια, bar, coffee bar, . Στην πραγματικότητα, η πανδημία έχει προκαλέσει μία μεγάλη οικονομική αναντιστοιχία: Πολλοί κλάδοι που εξαρτώνται από τις υπάρχουσες διαδικασίες παραγωγής και διανομής διώχνουν εργαζόμενους, ενώ άλλοι δεν μπορούν να προσλάβουν αρκετούς.
Πολλές κυβερνήσεις έχουν ανακοινώσει φορολογικά μέτρα για την άμβλυνση του οικονομικού αντίκτυπου της πανδημίας, όπως η καταβολή μεγάλου μέρους των μισθών των εργαζομένων που απουσιάζουν με άδεια (όπως στο Ηνωμένο Βασίλειο) ή στέλνοντας στους φορολογούμενους επιταγές στήριξης (όπως στις ΗΠΑ). Ο Καναδάς, η Δανία, η Γαλλία και άλλες χώρες πληρώνουν μεγάλο μέρος της εταιρικής μισθοδοσίας, ώστε οι επιχειρήσεις να παραμείνουν άθικτες.
Ωστόσο, τέτοιες πρωτοβουλίες αποσκοπούν στη διατήρηση του εισοδήματος από θέσεις εργασίας που έχουν εξαφανιστεί, παρά στη δημιουργία εισοδήματος από θέσεις εργασίας που δεν έχουν ακόμη καλυφθεί. Μολονότι οι πολιτικές αυτές είναι κατάλληλες για την καταπολέμηση της οικονομικής ύφεσης ή για την κάλυψη προσωρινής έλλειψης της συνολικής ζήτησης, δεν θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της μεγάλης οικονομικής αναντιστοιχίας.
Πράγματι, θα ήταν ανεύθυνο από τις κυβερνήσεις να εφαρμόσουν μία πολιτική με την υπόθεση ότι η σημερινή πανδημία είναι ένα προσωρινό και μοναδικό φαινόμενο. Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής δεν πρέπει να πιστεύουν ότι αρκεί να δώσουν στους εργοδότες και στους εργαζόμενους κάποια χρήματα για να τα βγάλουν πέρα πριν από την ταχεία επιστροφή της οικονομικής κανονικότητας

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πηρα τηλεφωνο εναν φιλο μου που ειναι διευθυντής τράπεζας στη Ζυριχη ,για να μου πει πως πιστεύει ότι θα πάει η οικονομια λογω ιου και μου ειπε οτι άρχισε να μαθαινει ακορντεόν.

    • Δωσε μου το τηλεφωνο του φιλου σου να τον παρω να τον ρωτησω γιατι μου φαινεται οτι λες ψευτιες..

    • …οι διευθυντές τραπεζών, οι τραπεζίτες, οι πολιτικοί και γενικά όλοι οι πλούσιοι δεν έχουν ανάγκη, όλοι έχουν κάνει την καβάτζα τους💲. Το μάρμαρο θα το πληρώσουν οι μικροί…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.