WTM 2019: Χαμόγελα αισιοδοξίας από το Λονδίνο-Ρόδος και Κως στους προορισμούς που προηγούνται

0
188

Ασορτί με τις θετικές εξελίξεις για τον ελληνικό Τουρισμό, είναι ο καιρός στο Λονδίνο, καθώς μια λιακάδα, φωτίζει την συνήθως μουντή πόλη τέτοια εποχή.

Η WTM 2019, άνοιξε τις πύλες της πριν από λίγο και τα πρώτα νέα είναι εξόχως θετικά για την Ελλάδα, ενώ το ελληνικό περίπτερο, έχει κατακλυστεί από επαγγελματίες.

Πιο αναλυτικά, η ελληνική αποστολή ήρθε στο Λονδίνο «κουμπωμένη», καθώς μια σειρά παραγόντων, προεξοφλούσαν αρνητικές εξελίξεις. Brexit, πορεία στερλίνας και πορεία της Οικονομίας, δημιουργούν σκεπτικισμό για την πορεία του εξερχόμενου, από το Ηνωμένο Βασίλειο, τουρισμού γενικά, αλλά και για την Ελλάδα, ειδικά. Ωστόσο, όπως επισημαίνει στο money-tourism.gr, έμπειρος τουριστικός παράγοντας, «ήταν μια πολύ θετική έκπληξη για εμάς, η πορεία των προκρατήσεων για Ελλάδα» Βιώνουμε έντονο ενδιαφέρον από τους επαγγελματίες και αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στα ίδια με πέρυσι υψηλά επίπεδα».

Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η συνολική αγορά για Ελλάδα, αυτή τη στιγμή, από Αγγλία, είναι σταθερή στα υψηλά περυσινά επίπεδα και δεν δείχνει να την αγγίζουν οι αρνητικοί οικονομικοί και άλλοι παράγοντες. Υπενθυμίζεται ότι στο 9μηνο 2019, η πορεία του Τουρισμού από Αγγλία προς Ελλάδα, συνετέλεσε καθοριστικά στην έντονα θετική εξέλιξη που αποτυπώθηκε στα στοιχεία, τόσο από πλευράς αφίξεων, όσο και από πλευράς εισπράξεων.

Οι προρισμοί

Το money-tourism.gr, μίλησε με κορυφαίους tour operators, που δραστηριοποιούνγαι στην αγγλική αγορά, οι οποίοι καταγράφουν υψηλά διψήφια ποσοστά αύξησης, σαν αποτέλεσμα της χρεωκοπίας της Thomas Cook, η οποία έχει αφήσει ένα σημαντικό κενό στην αγορά. Το ενδιαφέρον για τους ελληνικούς προορισμούς, όπως εκφράζεται μέσω των προκρατήσεων, δίνει ένα ισχυρό προβάδισμα στη Ζάκυνθο, που ξεπερνά το 20%, με Κρήτη, Ρόδο και Κω να ακολουθούν, κοντά στο 20%.

Αύξηση 3% το 2020 για τον ελληνικό Τουρισμό, προβλέπει ο Χάρης Θεοχάρης

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ: Αύξηση στα μεγέθη του ελληνικού Τουρισμού, κατά 3% το 2020, προέβλεψε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, από την Παγκόσμια Έκθεση για τον Τουρισμό, World Travel Market – WTM, που πραγματοποιείται στο Λονδίνο.
Ο κ. Θεοχάρης έκανε λόγο για νέο ιστορικό ρεκόρ του ελληνικού Τουρισμού, ενώ σήμερα το πρωί είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί τα περίπτερα των Ελλήνων εκθετών και να συνομιλήσει μαζί τους. Παράλληλα, είχε επαφές και με στελέχη των κυριότερων παικτών της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς.
Ο υπουργός Τουρισμού κ. Θεοχάρης έδωσε συνέντευξη τύπου σε Έλληνες και ξένους δημοσιογράφους όπου αναφέρθηκε στον σχεδιασμό του υπουργείου για την επόμενη ημέρα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Μίλησε για το 10ετές πλάνο του υπουργείου Τουρισμού, για τις εκτιμήσεις της ηγεσίας του υπουργείου για τη φετινή χρονιά αλλά και για το 2020.
Ο κ. Χάρης Θεοχάρης σε δηλώσεις του στους ανταποκριτές των Ελληνικών Μέσων Ενημέρωσης μίλησε για το επικείμενο Brexit και πως αυτό θα επιδράσει στο εγχώριο τουριστικό προϊόν, για το θέμα της Thomas Cook, για τον διεθνή ανταγωνισμό και τη στροφή του ελληνικού τουριστικού προϊόντος στην αειφόρο ανάπτυξη.
Ποιες οι εκτιμήσεις για το 2020
“Κλείνουμε τη χρονιά δυνατά και κοιτάζουμε το 2020 με αισιοδοξία. Με σκληρή δουλειά και με τη συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα το 2020 θα σπάσει ακόμα πιο μεγάλα ρεκόρ και στην ποιότητα και στην ποσότητα. Η ποιότητα, η βιωσιμότητα και η αυθεντικότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος αποτελεί τη βάση της στρατηγικής μας”.
Τι είπε για το Brexit
“Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το πως θα εξελιχθούν τα πράγματα. Το γεγονός όμως ότι αρχίζει να υπάρχει ένα πλαίσιο, εκτιμούμε ότι θα βοηθήσει τον κόσμο της Μεγάλης Βρετανίας να προγραμματίσει τις διακοπές του με μεγαλύτερη σιγουριά. Άρα εκτιμούμε ότι θα έχουμε θετικά αποτελέσματα και όχι αρνητικά”.
Τι ανέφερε για την Thomas Cook
“Το κλείσιμο της Thomas Cook βρήκε την Ελληνική Κυβέρνηση με ισχυρά αντανακλαστικά. Κινήθηκε γρήγορα για να στηρίξει αυτούς που είχαν πρόβλημα και το εγχώριο τουριστικό προϊόν βγήκε ισχυρό. Πρόκειται για ένα ελπιδοφόρο μήνυμα για τις χρονιές που έρχονται. Ήδη η ζήτηση από τις αεροπορικές εταιρείες να αντικαταστήσουν τις χαμένες θέσεις της Thomas Cook αλλά και από τα travel agencies να κάνουν συμφωνίες με τα ξενοδοχεία που είχαν συμφωνίες με την Thomas Cook και τις έχασαν είναι πολύ αυξημένη και ισχυρή. Εμείς από τη μεριά μας θα ξεκινήσουμε τη διαφημιστική καμπάνια πολύ νωρίτερα απ’ ότι συνέβαινε κατά το παρελθόν. Με αυτό τον τρόπο θα βοηθήσουμε και θα στηρίξουμε τους Έλληνες επαγγελματίες του τουρισμού”.
Τι ανέφερε για τον ανταγωνισμό
“Το υπουργείο Τουρισμού παρακολουθεί τον ανταγωνισμό και κάνει τις κατάλληλες κινήσεις ως οφείλει να το κάνει στηρίζοντας το ισχυρό ελληνικό τουριστικό προϊόν. Όμως μεσομακροπρόθεσμα δεν φοβόμαστε τον ανταγωνισμό. Όσο υπάρχει σταθερότητα στην περιοχή μας, στη Ν.Α. Μεσόγειο, στη Β. Αφρική και στη γειτονιά, αυτό θα αυξήσει τις τουριστικές ροές στην περιοχή και θα μεγαλώσει την πίτα. Η χώρα μας έχει ένα πολύ ισχυρό προϊόν και δεν έχει να φοβηθεί τίποτε”.
Για το περιβάλλον και τον πολιτισμό
“Η χώρα μας ξέρει να προστατεύει και το πολιτιστικό της απόθεμα και το περιβάλλον. Το κάνει από τη σύσταση του Ελληνικού κράτους. Συνεπώς δεν έχει κανείς να φοβηθεί τίποτε από την τουριστική ανάπτυξη η οποία είναι μιας ήπιας μορφή ανάπτυξη έτσι και αλλιώς. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να έχουμε ενεργές πολιτικές διαχείρισης και των τουριστικών ροών και της συνολικής τουριστικής εμπειρίας. Αυτό θα το κάνουμε εκεί που η πίεση στις υποδομές είναι μεγαλύτερη και εκεί που το brand είναι παγκοσμίου επιπέδου”.

πηγή money-tourism.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ