Ν. Μυλωνάς: Με αφορμή την τελετή εγκαινίων του ‘’IKOS ARIA’’–ultra all inclusive resort

23
4814

ΘΕΜΑ: με αφορμή την τελετή εγκαινίων του ‘’IKOS ARIA’’ultra all inclusive resort

Α. Σήμερα, στην παραλία της Κεφάλου, γίνονται η επίσημη τελετή των εγκαινίων της μεγαλύτερης τουριστικής επένδυσης στο νησί μας. Το ‘’CLUB MED’’ διαδέχεται ‘’IKOS ARIA’’! Διαβάζουμε στην ηλεκτρονική του πλατφόρμα: ‘’Το Ikos Aria, που περιβάλλεται από την ηλιόλουστη Δωδεκάνησα στη νοτιοδυτική ακτή της Κω, προσφέρει ένα συναρπαστικό συνδυασμό σύγχρονου στιλ και παραδοσιακής φιλοξενίας’’. Πρόκειται για ‘’κακά ελληνικά’’! Ίσως γιατί ο στόχος της εταιρείας είναι το διεθνές κοινό και η μετάφραση στα ελληνικά είναι από την μηχανή της Google! Αναζητούμε το κόστος της διαμονής : ‘’Price per room (2 bedroom) per night from EUR 653.40’’. Έτσι, αμετάφραστο! EUR 653.40’’ την βραδιά το δίκλινο!

Β. Τα εγκαίνια βεβαίως θα λαμπρύνουν με την παρουσία τους πολιτικοί. πολιτειακοί, οικονομικοί και θρησκευτικοί παράγοντες και θα εκφωνηθούν θριαμβικοί λόγοι για την μεγάλη ωφελιμότητα της επένδυσης στην τοπική κοινωνία και στην χώρα μας, αφού επενδυθήκαν 120 εκ ευρώ και δημιουργήθηκαν 700 θέσεις εργασίας! Ωραία! θα πει κανείς βλέποντας τις νέες εγκαταστάσεις, την πολυτέλεια και την χλιδή, τους πλούσιους μπουφέδες και την γενικότερη γκλαμουράτη ατμόσφαιρα στην πάλε ποτέ φτωχική και λιτή ‘’ΟΝΙΑ’’ της παραλίας της Κεφάλου!

Β. Το μυαλό μας πάει στο ισχύον δημοτικό τέλος του 0,5%, που ισχύει μετά το 2008 οπόταν ο Κ. Καραμανλής το μείωσε από το 2,5% υποσχόμενος να το αντικαταστήσει με κάτι καλύτερο! Δεν μπόρεσε όμως! όπως δεν μπόρεσαν και οι επόμενοι 5 πρωθυπουργοί!! Ο Δήμος Κω ανά διανυκτέρευση των EUR 653.40 θα παίρνει 3,27 ευρώ! Θα ήταν μεγάλη επιβάρυνση το 2,5% στην τιμή των 650 ευρώ (16,35 ευρώ); Συνιστά επιβάρυνση το ειδικό τοπικό τέλος τουρισμού που πρέπει να επιβάλουμε για να χρηματοδοτηθούν δημοτικά έργα κοινής ωφέλειας; Περπάτησε κανείς στον επαρχιακό δρόμο από Ονια προς το Καμάρι για να ζήσει την πολύχρονη εγκληματική πολιτική αδιαφορία για την περιοχή;

Γ. Στην Κέφαλο (όπως σε όλο το δημοτικό διαμέρισμα Ηρακλειδών) το νερό του δημοτικού δικτύου είναι ΜΗ ΠΟΣΙΜΟ! Από το 2009 υπάρχει επίσημη ‘’απαγόρευσης χρήσης’’! Δέκα χρόνια μετά δεν έχει αρθεί από την ΔΕΥΑΚ. Τι συνέπειες θα έχει στον ‘’πάσχοντα’’ υδάτινο ορίζοντα της περιοχής η ημερήσια κατανάλωση νερού των πελατών υψηλού επιπέδου της IKOS ARIA (3.000X750lit/ατομο=2.250μ3/ημέρα); Η δευακ δεν διαθέτει σύστημα παρακολούθησης κατανάλωσης-επάρκειας νερού σε ποσοτικό και ποιοτικό επίπεδο. Πως θα ασκήσει τον κοινωνικό της ρόλο που είναι ακριβώς η διασφάλιση επάρκειας της ύδρευσης στους δημότες και τις επιχειρήσεις όταν χρόνια τώρα ασκείται μια ελλειμματική πολιτική κοστολόγησης και διαχείρισης των υδάτων του νησιού μας; Το 2014 οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί ήταν 5,5 εκ. Στην 5-ετια 2014-19 αυξήθηκαν σε 8,5 εκ. Οι πολίτες δυσπραγούν. Δεν μπορούμε να επιβάλουμε την συστηματική έκδοση και διακοπή λογαριασμών. Γιατί οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις δεν καλούνται να συνεισφέρουν όταν μάλιστα είναι γνωστή η άνευ έλεγχων λειτουργία γεωτρήσεων στο 70% των ξενοδοχείων; Τι επιβάρυνση θα ήταν για την ‘’κάθε 5-στερη μονάδα’’ ο διπλασιασμός χρέωσης του νερού για να χρησμοδοτηθεί ο εκσυγχρονισμός της ΔΕΥΑΚ;

Δ. Στην Κέφαλο συζητιέται ευρύτατα οι χαμηλές αμοιβές στο κατώτερο προσωπικό όπου κυριαρχεί η αποζημίωση των 700 ευρώ για 6 ήμερη εργασία που υπερβαίνει το 8-ωρο χωρίς τις αναγκαίες προσαυξήσεις. Συζητιέται επίσης η εντατικοποίηση της εργασίας μέσω μεθόδων τριμορφισμού και ηλεκτρονικής παρακολούθησης.

Ε. Είναι ήδη εμφανής η επίπτωση στην τοπική οικονομία, την χωροταξία και εν τέλει στην Κεφαλιανή κοινωνία των επιπτώσεων της έναρξης λειτουργίας γιγάντιων μονάδων τύπου IKOS ARIA και BLUE LAGOON στην τοπική ζωή του ‘’Καμαρίου’’ Κεφάλου. οι διάσπαρτες μικρομονάδες, τα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και τα δωμάτια που για πολλά χρόνια αποτελούσαν τον ουσιαστικό οικονομικό μηχανισμό αναδιανομής του τουριστικού προϊόντος έχει διαλυθεί από την μετατροπή τους σε εστίες διαμονής της πολυεθνικής φθηνά αμειβόμενης εργατικής τάξης που καλύπτει τις ανάγκες για φτηνό και πειθήνιο εργατικό δυναμικό των μεγάλων τουριστικών επιχειρήσεων της ευρύτερης περιοχής της Κεφάλου.

ε. ‘’ουδέν καλόν αμιγές κακού’’ θα σκεφτείτε! Το ‘’IKOS ARIA’’ είναι και βήμα ώθησης στον εκσυγχρονισμό και αποτελει στοιχείο ανάπτυξης των τοπικών παραγωγικών δυνάμεων!

Ομως αν η τοπική κοινωνία περιορίζεται στη αφελή αποδοχή κάθε ‘’ανάπτυξης’’ και σε αφορισμούς και ελαφρές συζητήσεις στα καφέ και στις ταβέρνες, όλα θα ακολουθουν την μέχρι σήμερα πορεία της άνδρωσης του ‘’μεξικανικού μοντέλου ανάπτυξης’’ στην Κω!!! Πιο λαϊκά μας το σχολίασε ιστορικός παράγοντας του τουρισμού του νησιού μας: ‘’Φίλε, η Κως έγινε βιομηχανικός τόπος παραγωγής κερδών και έχει υποβαθμιστεί!. Οπως υποβαθμίζεται κάθε βιομηχανικός χώρος’’. Ιδίως όταν δεν τηρούνται οι στοιχειώδεις κανόνες της επιστήμης και όλα έχουν αφεθεί στην δύναμη της αγοράς προσθέσαμε για να μας συμπληρώσει: ‘’ιδίως όταν η κοινωνία κοιμάται’’! ή την κοιμίζουν, σκεφτήκαμε!

Δ. Έτσι που κάναμε τα περασμένα χρόνια τα πράγματα: ‘’Ο Θεός βοηθός’’ συμπατριώτες!!!

.

Ν. Μυλωνάς

23 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Μπράβο Νίκο...ο ΜΟΝΟΣ,ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ,που τα λέει..Δημόσια !!!21/6/2019 Παρασκευή μια βόλτα στην πόλη

  δείχνει την κατάντια μας…και φυσικά όσα και να γράφουν οι παπαρολόγοι,φάνηκε η απουσία σου στις Εκλογές.Θα θελα όμως να πεις καλύτερα,’Δυστυχώς επτωχεύσαμεν’..και οι συνέπειες θα φανούν εντονότερα στις επόμενες γενιές,όπου τα παιδιά μας θα έχουν να διαχειριστούν Αλβανική ρουφιανιά,ενοικιαστήρια υπαλλήλων,κωπηλατοδρόμια ,υποκλίσεις σε ..σμένους,παρακμή ,δουλοπρέπεια..το μοντέλο της Τουρκίας των 80ς ήρθε για να μείνει.

 2. Μεγάλο μερίδιο ευθύνης κ. Μυλωνά για την κατάντια αυτού του χωριού την έχετε και εσείς. Δεν είδα να κάνει και πολλά για την Κέφαλο η παράταξη σας.

 3. Ο φορομπήχτης επιστρέφει με προτάσεις φορολόγησης τύπου ΣφΥΡΙΖΑ για να ξεκαρφώσουμε και τον τουρισμό...

  Δεν του καίγεται καρφάκι για την δυνατότητα να κάνουν τον μπάνιο τους στην παραλία του Αγίου Στεφάνου που σε λίγο θα κλείσει για τους δημότες της Κω. Φυσικά αναπολεί την εποχή που για μια δεκαετία δεκάδες Κεφαλιανοί χωρίς να εργάζονται είχαν μηνιάτικο μέχρι που άλλαξε η ιδιοκτησία… Τώρα λένε και ευχαριστώ για τα 700 ευρώ… Μια ζωή μίζερος ο γραφιάς της διαμαρτυρίας που όμως όσο ήταν πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και μπορούσε να βάζει θέματα που καίνε την κοινωνία της Κω Παρίστανε την άφωνη γλάστρα… #Αγαθίας ο Σχολαστικός #

 4. Μια απορία κ.Μυλωνά απ τα 653,40 ευρώ,πόσα θα φορολογηθούν,σε ποια χώρα,σε ποιο Δίκαιο?

  Πόσα απ το ποσό αυτό αφορούν μετακίνηση,προμήθεια,φαγητό,πόσα τα αμέτρητα ποτά,μεταφορά,πόσα η Αεροπορική Εταιρεία,πόσα η Πολυεθνική με την οποία έγινε η κράτηση,σε ποιους συντελεστές,όταν βγαίνουν τα κλιμάκια και κόβουν τσέτουλες σε εποχικά εστιατόρια για μια χωριάτικη και το βράδυ τα καταρεζιλεύουν στα Δελτία Ειδήσεων,όταν κλείνουν για φορολογικές παραβάσεις εμποράκους και Οικογενειακούς μικροεπιχειρηματίες,αυτά τα ποσά δεν έπρεπε να διέπονται από διαφάνεια και επαρκή διευκρίνηση?Δυστυχώς του Χατζηνικολάου και του Σρόιτερ τους φταίει το καφέ στο Περιστέρι,η ταβέρνα στη Γαύδο το φαστ φουντ στην παλιά πόλη.Για ποιο Μεξικό μιλάτε,εκεί τουλάχιστον αφήνουν τους πάγκους να βγάλους τα ‘θαφτικά’ τους.Στη Χώρα μας εξισώνεται φορολογικά Το MASA COOK με την γριούλα που πουλάει κάλτσες…Περαστικά μας !!!!

 5. Με έχετε κουράσει κύριε Μυλωνά γιατί ποτέ δεν απαντάτε σε αυτά που σας γράφουν οπότε και εγώ δεν θα μπω στον κόπο να αντιπαραθέσω επιχειρήματα του τύπου «Το ξενοδοχείο πληρώνει για το κακής ποιότητας νερό που του παρέχει ο δήμος και ο λογαριασμός διπλασιάζεται (ακόμα) για τα έξοδα του βιολογικού». Τα 650 που βρήκατε ως γνώστης της αγγλικής είναι η τιμή «πόρτας» την οποία κανένα πρακτορείο δεν πληρώνει. Τα 120 εκατομμύρια με ένα 3% επιτόκιο μας κάνουν γύρω στα 4 εκατομμύρια τον χρόνο για τόκους και αν αποπληρωθεί το δάνειο σε 10 χρόνια τότε οι τράπεζες θα ζητάνε γύρω στα 15 εκατομμύρια τον χρόνο (τόκο και κεφάλαιο). Αυτά τα λίγα γιατί αρκετά με τις αριστερές μπαρούφες σας.

  • Μπορεί να είναι τιμή πόρτας,αλλά την περίοδο της high season,χρεώνονται μεγάλα ποσά

   και σε μικρότερα και με λιγότερες παροχές ξενοδοχεία στη φουλ σαιζόν ..αλλά η ουσία είναι ότι ποτέ δεν θα μάθει κανείος την ακριβή χρέωση,γιατί δεν τα ελέγχει κανείς.Η ΑΑΔΕ δήλωσε 55.000 ελέγχους σε Τουριστικά μέρη,αλλά δεν ανακοίνωσε πόσες ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΈς ΜΟΝΆΔΕΣ θα ελεγχθούν, αν συμβαδίζουν οι πληρότητες με τις πλατφόρμες,με τα Booking,δεν θα μάθουμε ποτέ τι έσοδα έχουν από σάουνες,από μαγαζιά πολυτελείας,από σαφάρια..από ξεναγήσεις.Έχω δουλέψει σε απομακρυσμένο ξενοδοχείο που η μπουτίκ του πουλούσε απίστευτες μεγάλες ποσότητες ακριβού ρουχισμού και αξεσουάρ,χωρίς να ελεγχθεί ποτέ.Ακόμα και οι Εισαγωγείς των εταιρειών στην Αθήνα,πάθαιναν την πλάκα ττους με τις πωλήσεις που θύμιζαν Κολωνάκι στα χρόνια της παραζάλης…και το έμαθαν από το εδώ αντιπρόσωπο τους ,που δεχόταν υπόγειο ανταγωνισμό.Κανένας δεν έγραψε για τους half bought βέβαια,έτσι για να ξέρει ο κόσμος ότι υπάρχουν και πελάτες χωρίς βραχιολάκια,που ξοδεύουν τα άντερα τους.

 6. Κανατε ανταλλαγη με το ikos σε γη!!Σας εδωσε πανω στον επαρχιακο και δωσατε ενα παλιοχωραφο,η αξια του οικοπεδου σας πενταπλασιαστικε!!!ειναι αγενες και επρεπε να ντρεπεστε!!

 7. Παρ Γ : «» η ημερήσια κατανάλωση νερού των πελατών υψηλού επιπέδου «»……………
  Υψηλου επιπεδου πελατες επιδιωκουμε . Δεν χρειαζεται εμπαθεια. Αυτοι καταναλωνουν περισσοτερο νερο απο τους χαμηλου επιπεδου ??? Τα δε ενοικιαζομενα δωματια και μικροξενοδοχεια ειναι ξεπερασμενα προ πολλου . Ουτε για τους εργαζομενους κανουν πια..

 8. λυπαμαι γιατι ο τροπος σας ειναι απαράδεχτος! Οσο ησασταν προεδρος Δ.Σ και μελος την δημαρχιακής αρχης δεν μιλουσατε, τωρα ΑΦΟΥ λειτουργησε το ξενοδοχειο μιλατε! Τα ιδια κανατε και με ΑΒΙΚΩ και ΝΟΚ και αφου πουληθηκε αρχισατε το κήρυγμα! Αν μπορειτε σταματηστε το ολο αυτο γιατι εκτίθεστε!

 9. Ρε τι λέτε .σιγά μην πει κι ευχαριστω.θα έκανε το ξεν/ χειο κάτι που δεν το συνέφερε! εγώ ξέρω ότι είχαν κάνει κατάληψη στο κτήμα του ανθρώπου χωρίς να ρωτήσουν και το είχαν κάνει εργοτάξιο .

 10. Μακαρι να ανοιξουν αλλα 10 σαν αυτό να δουλευει ο κοσμος.Προτιματε τα μικρα που δεν περνετε ουτε το 0,50 επειδή τα κρυβουν οι μικροξενοδοχοι και δεν δινουν ουτε 700 για 7ημερη εργασια;Τα μαγιαζια στη Κεφαλο τα μετρατε;Τι σας χαλαει εσας τους προδευτικους ποτε δεν καταλαβα να δουλευει ο κοσμος στο τοπο του.Απλα θελτε να εχετε μονο εσεις μαλλον και να τα εχουν όλα 5 οικογενειες στη Κω όπως παλια.Αυτο θελετε;Οσο για τα οικολογικα σας και το νερο εσεις θα ξερετε καλυτερα σαν ειδικος….τα νερα δεν εχουν σύνορα.Δεν είναι στο υπέδαφος της Κω και μενουν εδώ.Υπογεια ποταμια είναι και είναι το ιδιο αν καταναλωθεί εδώ η 2 μιλια πιο περα απεναντυ.Ας κανουνμε οικονομια λετε εδώ για να εχουν οι Τουρκοι απεναντυ;

 11. ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΤΕΛΙΚΑ 125% !!! .ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ?ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ!!
  ΚΑΙ ΜΕΤΑ?ΣΤΗΝ ΠΟΥΓΚΑ …!ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΗΤΑΝ ΤΟ 2014 3.500.000 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ 2018 ΘΑ ΕΙΝΑΙ 8.000.000 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ. ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΥΞΗΣΗ 125%!! ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΠΟΥ ΠΛΗΤΕΙ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ.ΜΟΝΟ Η ΠΟΥΓΚΑ.ΜΟΝΟ Η ΜΑΣΑ.ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΤΟ!!!!ΑΓΑΛΜΑΤΑ!!ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙΑ!!ΠΛΑΤΕΙΕΣ!!εργα απερχομενου ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ, ΑΒΙΚΩ,ΑΜΙΑΝΤΟΣ, LIDL,TUI ,τρενακια, πλατειες ,αγαλματα , συντριβανια,χωραφια σε συγγενη προεδρου, κλιματιστικα,αιθουσες προκατ, 2 φορες δημαρχος αρκετη ζημια εκανες στο νησι.ο απερχομενος ρημαξε το νησι.εκλεισε τον εφτ,εδιωξε την RYANAIR ,εδιωξε τα κρουαζιεροπλοια ,εριξε φορους στις επιχειρησεις νοικοκυρια,ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΤΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ.Ο ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΤΟ INCLUSIVE.

 12. Ως άνθρωπος της «ελεύθερης οικονομίας» και αποδεχόμενος την περίφημη «ευελιξία» στα εργασιακά ,προκειμένου να έρθει η πολυπόθητη «ανάπτυξη» ,θα έπρεπε να εκτιμήσεις δεόντως το θεάρεστο έργο της Δημοτικής Αρχής στο Θέμα ανάπτυξης του τόπου,να δούμε βέβαια και οι επόμενοι τι θα κάνουν…γιατί ακόμα και τα πεζοδρόμια να γιαλίσουν ,μετά από προσταγές των Τουριστικών Πολυεθνικών,πάλι κόπρανα θ αφήνουν οι επισκέπτες των All Incl. στο νησί και στην πραγματική Οικονομία,όπως και οι μετανάστες του Hot Spot,αλλά και οι …ελευθέρας βοσκής !!!

 13. Χαχαχαχαχα μόλις τώρα ανακοίνωσε ο Μάνεσης στον Άλφα στο δελτίο των 07:00

  Ότι σαρωτικοί έλεγχοι λαμβάνουν χώρα σ όλη την Τουριστική Ελλάδα,αλλά ΜΟΝΟ ένα ξενοδοχείο πιάστηκε να είναι γεμάτο μέσω πλατφόρμας κρατήσεων,αλλά αφού φιλοξένησε τους πελάτες δεν έκοψε ο επενδυτής αποδείξεις..και στην Ρόδο και Πάτμο,τουριστικά πλοιάρια να έχουν φορολογικές παραβάσεις απ τα λεγόμενα vouchers,ξέρετε αυτά που πουλάνε στις ρεσεψιόν οι υπάλληλοι των Tours….Πρώτη φορά δεν είπε για αποδείξεις γυράδικων και λουκανόπιττας….θα έπεσε κανένας φούρνος φαίνεται !!! Προβατισμός το ανάγνωσμα πρόσχομεεεεν.

 14. Όποιος πεινασμένος..μπαρδόν πελάτης χρησιμοποιεί την κάρτα του για αγορές απ την Τοπική Οικονομία και έξω απ το 5άστερο του,θα μπαίνει απευθείας στην διαδικασία κλήρωσης για έναν ατέλειωτο μπουφέ με σκωταριές ,βοιδοσπλινάντερα,δωρεάν επίσκεψη στην Βαρβάκειο Αθηνών και ποτό μέχρι τελικής πτώσης..Και ύστερα σου λένε οι διάφορες θρησκείες να προσεύχεσαι και θα κερδίσεις την Βασιλεία των Ουρανών,μα δεν χρειάζεται να πας στον παράδεισο αφιού τα τινάξεις,έχει και τα 5άστερα της Κω,με Ultra παροχές…

 15. Επιτέλους κατάλαβαν ότι τα υποζύγια ..στέρεψαν.Άρχισε να ξεθωριάζει η ρήση του Πάγκαλου

  ότι φταίει ο τυροπιτάς…
  https://www.newsit.gr/oikonomia/apovasi-elegkton-tis-aade-sto-aigaio-saronoun-ta-panta/2808901/

  Μόνο τώρα κ.Μυλωνά τα λεφτά πέταξαν για τις Offshore,Παναμάδες,Ελβετίες,νησιά Feroe, Λιχνενστάιν,Σαν Μαρίν0κ.λ.π.

 16. Δεν βλέπω να σχολιάζεται με την ίδια λεπτομέρεια , άλλες μονάδες τις κω … αυτή η συγκεκριμένη σας πείραξε .. υπάρχουν και άλλες μονάδες …λίγο παρακάτω μεγάλες και πρόσφατες κτισμένες
  , σε αυτές τις μονάδες τις ίδιες παρατηρήσεις είχατε γράψει όταν ξεκίνησαν την λειτουργία τους ?

 17. Δηλαδή αυτό με τις τρυπανιές και την παράνομη, ανεξέλεγκτη άντληση υδάτων, ψέμα ειναι και αυτό;και αν θέλουμε να λεμε τα συκα και τη σκάφη, πόσα χρόνια το διαβάζουμε και από ποιον;ας βρει ο διαχειριστής του φόρουμ παλιά άρθρα απ το Βήμα της Κω, απ τον Σταθμό,απ το aegeanews,και να τα δημοσιεύσει.. έχει μοναδα που έκανε τρυπανιά 500 μέτρα μακρυά, μέσα σε άλλου περιουσία..

 18. Γνωστό το κόλπο. Φωνάζουμε σε μια μεγάλη επένδυση με δήθεν ιδεολογικό πρόσημο ώστε ο επόμενος επενδυτής να μας συμπεριλάβει στο Pay roll για να μην του χαλάμε την σούπα με ανάλογες δημοσιεύσεις. Πιστέψτε με έχει πολλούς τέτοιους στο νησί

 19. ΤΩΡΑ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΝΗΣΑΚΙ ΚΑΣΤΡΙ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ..!! ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΑ Η ΓΥΦΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΦΩΤΙΖΟΥΝ ΤΟ ΝΗΣΑΚΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΜΕΡΙΑ…ΤΙ ΜΙΖΕΡΟΙ..!!… ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ…!!! ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΟΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΥ…ΚΑΦΡΟΙ..!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.