Σωμ. Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κω: Καταγγέλλουμε ως εκδικητική την απόλυση του Ντόλια Ηλία, εκλεγμένου μέλους του συμβουλίου εργαζομένων του ξεν. ATHENS HILTON

0
316

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΤΟΡΩΝ ΚΩ

ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ 21 ΤΗΛ.22420-27936 ΦΑΞ.22420-22394

10/12/2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Το Σωματείο καταγγέλλει την εκδικητική απόλυση του Ντόλια Ηλία, εκλεγμένου μέλους του συμβουλίου εργαζομένων του ξενοδοχείου ATHENS HILTON , ο οποίος εργάζεται κατ’ αποκλειστικότητα για ενάμιση χρόνο, μέσω της εταιρείας ISS Human Resources, με επαναλαμβανόμενες και συνεχόμενες συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Στον κλάδο του τουρισμού εφαρμόζεται όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που έχει νομοθετηθεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και συντηρεί η σημερινή, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πάνω από 14 ευέλικτες μορφές εργασίας. Αυτές οι μορφές εργασίας αξιοποιούνται από τους μεγαλοξενοδόχους, ώστε να έχουν ένα πιο φθηνό, πιο ευέλικτο,αλλά και πιο φοβισμένο εργατικό δυναμικό, κάτω από την πίεση και την ανασφάλεια για το αύριο, αν θα υπάρχει μεροκάματο ή θα πεταχτούν στην ανεργία, αφού οι συμβάσεις τους έχουν σύντομη ημερομηνία λήξης.

Η «ανάπτυξη» στον τουρισμό χτίζεται πάνω σε καταργημένα δικαιώματα ώστε να νομιμοποιηθούν τα σύγχρονα κάτεργα.

Οι ταξικές δυνάμεις στον κλάδο δεν μένουν με σταυρωμένα χέρια απέναντι στην εργασιακή ζούγκλα που επικρατεί στους περισσότερους χώρους δουλειάς. Διεκδικούν και παλεύουν ώστε να μην κυριαρχήσουν οι συνθήκες γαλέρας και βάζουν μπροστά τις ανάγκες των εργαζομένων και όχι των εργοδοτών. Στοχεύουν στη μαζικοποίηση των σωματείων και την ενεργή συμμετοχή όλων των εργαζομένων σε αυτά. Προφανώς, αυτό ενόχλησε την εν λόγω εταιρεία και απέλυσε τον συνάδελφο.

Το Σωματείο απαιτεί από την εταιρεία του ATHENS HILTON και την ISS Human Resources την ανάκληση της απόλυσης του συναδέλφου.

Ζητάμε από το Υπουργείο Εργασίας να πάρει θέση στη συνδικαλιστική δίωξη που υφίσταται ο συναδελφός μας και να πάρει τα απαραίτητα νομοθετικά μέτρα ώστε να σταματήσει η ομηρία χιλιάδων εργαζομένων που εργάζονται κάτω από αυτές τις συνθήκες.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ