Ξ. Αγρέλλη: Μια ακτινογραφία του Τουρισμού μας

4
563
Ψαλίδι / Άγ. Γαβριήλ / Εξοχή, Κως

Μέσα από τη δουλειά μας στις τουριστικές επιχειρήσεις καθημερινά γνωρίζουμε πολύ κόσμο, κυρίως από την Ευρώπη. Κάνοντας μια ακτινογραφία της Ευρωπαϊκής κοινωνίας παρατηρήσαμε τα παρά κάτω.

Οι Ευρωπαίοι χωρίζονται σε δύο μερίδες πολιτών.

Στους ηλικιωμένους, πιο εύπορους, πιο σοβαρούς,πιο ευγενείς στην συμπεριφορά τους. Στους νεώτερους οι οποίοι είναι στην πλειοψηφία τους φορτωμένοι με τρομακτικά τατουάζ τρυπημένοι με καρφιά στη μύτη, στα φρύδια, στα χείλη, στη γλώσσα, θυμίζοντας τις φυλές του Αμαζονίου. Πολλές γυναίκες έχουν ροζ, μπλε ,φούξια, πράσινα μαλλιά, εκτός από τα χρώματα της φύσης .

Επίσης μεγάλο ποσοστό είναι φανατικοί φίλοι σε κάθε είδους αλκοόλ, αλλά και μανιώδεις καπνιστές, παρά τις τόσες απαγορεύσεις.. Πολλοί δε, αναζητούν να αγοράσουν και άλλες απαγορευμένες ουσίες.

Γενικά στην συμπεριφορά τους είναι απότομοι, αγενείς, απαιτητικοί και οξύθυμοι. Χωρίς πολλά χρήματα, απολαμβάνουν στα μπαράκια ατέλειωτη διασκέδαση, ακολουθούμενη από αχαλίνωτο σεξ. Όσο για την εμφάνιση τους, οι μεγαλύτεροι είναι ικανοποιητικά ντυμένοι και αισθητικά πιο σωστοί.

Οι νεότεροι ακολουθώντας τις αντιαισθητικές επιταγές της μόδας, φοράνε σχισμένα, κουρελιασμένα παντελόνια και βρόμικα, άκομψα ρούχα. Δεν σέβονται τους χώρους εστίασης και αγοράς, αλλά μπαίνουν ημίγυμνοι για να φάνε ή για να ψωνίσουν.

Τις διακοπές τους τις καταναλώνουν κυρίως στην παραλία, με τόνους αντηλιακό, αδιαφορώντας για τις αρνητικές συνέπειες της πολύωρης ηλιοθεραπείας. Δεν ενδιαφέρονται να επισκεφθούν Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους, ούτε για πολιτισμό και ιστορία.

Συνήθως οι διακοπές εκτός από ψυχαγωγία, προσφέρουν μόρφωση και ενημέρωση, γνωρίζοντας τους έτσι καλλίτερα τη χώρα που θα επισκεφθούν.

Χρησιμοποιούν πολύ το πιο φτηνό μέσο το ποδήλατο και αν ενοικιάσουν οτιδήποτε άλλο, οδηγούν επικίνδυνα προκαλώντας συχνά στο μικρο νησί διάφορα ατυχήματα.

Τέλος είναι πολλοί αυτοί που θεωρούν ότι έρχονται σε ένα τουριστικό προορισμό για να ξεσαλώνουν, να ξεφαντώνουν με εκκωφαντική μουσική, δημιουργώντας ηχορύπανση στους κατοίκους του και κάνουν οτιδήποτε τους απαγορεύει η χώρα τους . Επίσης ρυπαίνουν τους γύρω χώρους και τις παραλίες, με σκουπίδια κάθε είδους.

Αυτή είναι νέα Ευρώπη και η αυριανή κοινωνία της, μέρος της οποίας γίναμε και εμείς. Παρόλα αυτά και τα καλά δεχόμενα, δηλ. το τουριστικό εισόδημα και τα κακά δεχόμενα όπως όλα τα παραπάνω, που καθημερινά τα ζούμε.

ΞΑΝΘΙΠΠΗ ΑΓΡΕΛΛΗ

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ξανθίππη σε προτιμούμε στα πολιτιστικά, με τον τουρισμό έχουν ασχοληθεί άλλοι πιο ειδικοί

    • Όντως επιφανειακή ακτινογραφία,σε έναν τομέα που θέλει αξονική και μαγνητική

      Έχουν γράψει πολλοί εδώ μέσα,με στοιχεία κιόλας,αλλά τα συμφέροντα δεν επιτρέπουν την αλήθεια.Βέβαια τα πράγματα έχουν αλλάξει στις κατηγορίες πελατών 4στερων και 5στερων All Inclussive,όπου επικρατούν ίδιες συμπεριφορές από όλους σχεδόν μικρούς-μεγάλους,αλλά υπάρχει έλεγχος όλων των πληροφοριών,ειδικό καθεστώς και δεν βγαίνει τίποτα προς τα …έξω.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.