Χανιά: Προβληματισμός για τον τρόπο λειτουργίας της Fraport

0
311
DHMARXOI-ANTIPERIFEREIARXHS

Συνάντηση όλων των τοπικών φορέων με αντιπροσωπεία της Fraport Greece αναμένεται να πραγματοποιηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα στα Χανιά με σκοπό να τεθούν προς τη διοίκηση της εταιρείας τα προβλήματα που αφορούν στη λειτουργία του αεροδρομίου «Δασκαλογιάννης» και να ζητηθεί η εξεύρεση λύσεων που θα ικανοποιούν την τοπική κοινωνία.

Αυτό έγινε γνωστό σήμερα, αμέσως μετά την κεκλεισμένων των θυρών σύσκεψη που συγκάλεσε ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, με τη συμμετοχή του αντιπεριφερειάρχη Απόστολου Βουλγαράκη και των δημάρχων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων. Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου Χανίων, συμμετείχαν ακόμη ο δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης, ο δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης, ο δήμαρχος Καντάνου – Σελίνου Αντώνης Περράκης και ο αντιδήμαρχος Κισσάμου Μανώλης Δερουκάκης.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν ο καλύτερος δυνατός συντονισμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τη φετινή τουριστική περίοδο προκειμένου να αντιμετωπιστούν συγκεκριμένα θέματα που αφορούν ως επί το πλείστον ζητήματα καθημερινότητας και υποδομές, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον τρόπο λειτουργίας του αεροδρομίου «Δασκαλογιάννης» των Χανίων.

Ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης, σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη, επεσήμανε -αναφερόμενος στις υποδομές- ότι «όντως έχουμε προβλήματα. Είχαμε ένα 2017, που δυστυχώς με τις συνεχείς αλλαγές του Νόμου από το αρμόδιο Υπουργείο δεν καταφέραμε να δημοπρατήσουμε έργα. Ξεκινούμε πάρα πολύ δυναμικά αυτή τη χρονιά. Δεν αναφέρομαι μόνο στα Χανιά, αλλά σε όλη την Κρήτη. Για τα Χανιά μπορώ να πω ότι τα έργα που ξεκινούν αναφέρονται σε όλο το Νομό και θα έχουμε σημαντική βελτίωση, ιδιαίτερα στο οδικό δίκτυο, αλλά και σε τομείς του περιβάλλοντος».

Για το «Δασκαλογιάννης», ο κ. Βουλγαράκης γνωστοποίησε ότι «επίκειται μία συνάντηση με τη Fraport για συζητήσουμε όλα αυτά τα προβλήματα που δημιουργούνται, μικρά και μεγάλα, στο αεροδρόμιο και να βρούμε κοινές λύσεις. Στη συνάντηση θα είναι όλοι οι φορείς του τόπου, έχει γίνει ήδη μία επαφή μ’ εμένα. Η Fraport έχει ζητήσει μία συνάντηση από εμένα», διευκρίνισε ο κ. Βουλγαράκης.

Ερωτηθείς από το HANIA.news αν είναι ικανοποιημένος από τη λειτουργία του αεροδρομίου Χανίων με τη νέα διοίκηση, ο κ. Βουλγαράκης απάντησε: «Εάν είναι ικανοποιημένοι οι φορείς των Χανίων που υποδέχονται τον τουρισμό και αν οι πολίτες των Χανίων είναι ευχαριστημένοι με τη λειτουργία των 12 μηνών του χρόνου από το αεροδρόμιό μας και εάν είναι ευχαριστημένοι να κλείνει και στις 12 η ώρα, τότε εγώ είμαι υπέρ-ευχαριστημένος. Αν είναι αυτοί, είμαι κι εγώ».

Δείτε όλα όσα είπε σήμερα, μετά τη σύσκεψη, ο κ. Βουλγαράκης…

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας σε δηλώσεις του τόνισε ότι «ένα από τα θέματα που μας απασχολούν είναι και η σωστή λειτουργία του αεροδρομίου μας, διότι το αεροδρόμιό μας είναι πρωτίστως για να εξυπηρετεί τους ντόπιους, όσο το δυνατόν πιο σωστά και πιο οικονομικά, και βέβαια πρέπει να είναι στην υπηρεσία της τοπικής οικονομίας, η οποία κυρίω ζει από τον τουρισμό και αυτό κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει».

Ερωτηθείς από το HANIA.news αν είναι ικανοποιημένος από τη λειτουργία του αεροδρομίου Χανίων με τη νέα διοίκηση, ο κ. Βάμβουκας απάντησε: «Για το αεροδρόμιο, θα πρέπει να δεχθούμε και να παραδεθούμε ότι με τη νέα διοίκηση της Fraport -ήταν βέβαια και η πρώτη χρονιά- είχαμε ορισμένα ζητήματα και ορισμένα προβλήματα, τα οποία οπωσδήποτε πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Προφανώς θα πρέπει όλοι ν’ αναγνωρίσουμε ότι η Fraport είναι μία πραγματικότητα και υπάρχει μία συμφωνία μεταξύ του ελληνικού κράτους και μίας εταιρείας συγκεκριμένης. Την πραγματικότητα αυτήν την αναγνωρίζουμε και προσπαθούμε να συνεργαστούμε και να πιέσουμε για να ικανοποιηθούν οι στόχοι της τοπικής κοινωνίας, γιατί εμείς την τοπική κοινωνία εκφράζουμε και αυτήν εξυπηρετούμε…».

Αναφερόμενος στα θέματα των υποδομών, ο Δήμαρχος Χανίων είπε: «Θεωρούμε ότι οι προσπάθειες που γίνονται απ’ όλους μας είναι σημαντικές, ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου. Βεβαίως έχουμε τις δυσκολίες μας, βεβαίως και κουβαλάμε πολλά προβλήματα από το παρελθόν και κυρίως αυτά τα προβλήματα αφορούν τις υποδομές, όμως είναι σαφές ότι γίνονται βήματα προόδου».

Ο κ. Βάμβουκας έκανε λόγο για «πολύ στοχευμένες ενέργειες στον Δήμο Χανίων είτε αφορούν τις πύλες εισόδου (πλατεία Σούδας, κόμβος Σούδας, κόμβος Μουρνιών) είτε τις υποδομές της πόλης (επέκταση πεζοδρομίων, δημιουργία ποδηλατοδρόμων) και μία σειρά άλλων ενεργειών, που σίγουρα βοηθάνε. Έχουμε, όμως, και μικρά ζητήματα καθημερινότητας, όπως η κατάσταση του οδικού δικτύου που κι εμάς δεν μας ικανοποιεί και αυτό βέβαια δεν αφορά μόνο τον Δήμο Χανίων, αφορά -και να το γνωρίζουν όλοι- και την Περιφέρεια και την Αντιπεριφέρεια και όλους τους δημάρχους φυσικά», επεσήμανε, τονίζοντας ότι «οι υποδομές δεν κατασκευάζονται σε τρία χρόνια…».

Δείτε όλα όσα είπε σήμερα, μετά τη σύσκεψη, ο κ. Βάμβουκας…

Πηγή: hania.news/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ