Έλενα Κουντουρά (WTM): Νέο ρεκόρ αφίξεων το 2017! Θετικές οι προκρατήσεις (φωτό)

1
225

Ε. Κουντουρά: Νέο ρεκόρ αφίξεων το 2017! Θετικές οι προκρατήσεις.

Το νέο ρεκόρ αφίξεων επισκεπτών από το εξωτερικό που αναμένεται να σημειωθεί κατά το 2016 και τις πρώτες θετικές ενδείξεις για το 2017 σημείωσε η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, στην μεγάλη έκθεση του Λονδίνου. Στάθηκε ιδιαίτερα στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, ενώ επισήμανε πως οι προκρατήσεις για το 2017 είναι πολύ καλές.

Το νέο ρεκόρ αφίξεων επισκεπτών από το εξωτερικό που αναμένεται να σημειωθεί κατά το 2016 και τις πρώτες θετικές ενδείξεις για το 2017 σημείωσε η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά κατά την πρώτη ημέρα του World Travel Market, της μεγάλης Παγκόσμιας Τουριστικής Έκθεσης του Λονδίνου.

Αναφερόμενη στη βρετανική αγορά, είπε ότι μέχρι τώρα υπάρχει ετήσια αύξηση αφίξεων κατά περίπου 7% μετά από μια χρονιά ρεκόρ το 2015. Πρόσθεσε ότι ήδη οι προκρατήσεις για το 2017 είναι εξαιρετικά καλές.

Στάθηκε ιδιαίτερα στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, λέγοντας ότι μετά από «σκληρές διαπραγματεύσεις» υπάρχουν πλέον απευθείας πτήσεις προς κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς στη χώρα από τις 17 Μαρτίου μέχρι σχεδόν τις 15 Νοεμβρίου. Όπως συμπλήρωσε, προστέθηκαν νέοι προορισμοί που αποδεικνύονται πολύ δημοφιλείς για το 2017.

«Ο θεματικός μας τουρισμός ισχυροποίησε και στήριξε το προσφερόμενο προϊόν, σε συνεργασία με τις περιφέρειες, τα εμπορικά επιμελητήρια, τις ενώσεις ξενοδόχων, τον ιδιωτικό τομέα που στήριξε αυτή την προσπάθεια, γιατί όταν οι Έλληνες είμαστε ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε πολλά πράγματα. Καταφέραμε να στηρίξουμε νέους προορισμούς, ανοίξαμε νέες αγορές, είδαμε για παράδειγμα στο Ιόνιο και στην Αθήνα και σε άλλους προορισμούς επισκέπτες από τη Νότιο Κορέα, από την Κίνα, από τη Μέση Ανατολή, ανοίξαμε πολύ δυνατά την Αμερική, έχουμε εξαιρετικά σημαντικά νούμερα από την Πολωνία, τη Σερβία, τη Ρουμανία, χώρες που αναδύονται και θέλω να πω ότι το 2017 ξεκινά ήδη εξαιρετικά καλά. Η στρατηγική μας έχει αποδώσει και συνεχίζουμε», δήλωσε η υπουργός Τουρισμού.

Σε ό,τι αφορά τη σύσταση αυτοτελούς υπουργείου Τουρισμού, η κ. Κουντουρά είπε ότι ναι μεν πλέον επισημοποιήθηκε η δημιουργία αυτού, αλλά τις ίδιες αρμοδιότητες είχε αναλάβει στην ουσία από τον Αύγουστο.

«Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη. Η κυβέρνηση έδειξε στην πράξη ότι ο τουρισμός είναι προτεραιότητα και όλοι θα εργαστούμε πολύ σκληρά για να μπορέσουμε να πετύχουμε καλύτερα αποτελέσματα και σε αφίξεις και σε έσοδα, γιατί αυτό θα δώσει μια πολύ μεγάλη ανάσα στην ελληνική οικονομία που για μας είναι τόσο σημαντικό για να βγούμε από την κρίση», είπε.

Η κ. Κουντουρά ανέφερε σε παρουσίαση των πεπραγμένων του 2016 ότι έως το τέλος του έτους ο αριθμός των αφίξεων αναμένεται να φτάσει τα 27 εκατομμύρια, συμπεριλαμβανομένων των επισκεπτών με κρουαζιέρες.

Πάλι αναφερόμενη στη βρετανική αγορά επισήμανε ότι ξεκινούν νέες πτήσεις, όπως π.χ. προς Χανιά από Μπέρμιγχαμ και Μπρίστολ.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δυναμική παρουσία της Ελλάδος με σειρά επαφών της Υπουργού Τουρισμού καςΈλενας Κουντουρά και εκδηλώσεων στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση WTM – Θετικά τα πρώτα μηνύματα από τη Μ. Βρετανία για τον ελληνικό τουρισμό το 2017. 

Την αρχή της νέας τουριστικής περιόδου για τον ελληνικό τουρισμό σηματοδοτεί η κορυφαία Διεθνής Έκθεση Τουρισμού World Travel Market που πραγματοποιείται στο Λονδίνο 7-9 Νοεμβρίου με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 50.000 επαγγελματιών της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς.

Η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά εγκαινίασε με τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Δημήτρη Τρυφωνόπουλο το περίπτερο του ΕΟΤ, όπου συμμετέχουν 68 Έλληνες συνεκθέτες, Περιφέρειες, προορισμοί, τουριστικοί φορείς και επιχειρήσεις.

Τα εγκαίνια πλαισιώθηκαν με μουσική εκδήλωση που σημείωσε μεγάλη επιτυχία και όπου προσφέρθηκαν εδέσματα και γεύσεις της ελληνικής γαστρονομίας και ελληνικά προϊόντα.

Η δυνατή παρουσία της ελληνικής αποστολής συνεχίστηκε με τη συνέντευξη Τύπου που η Υπουργός παραχώρησε στο κατάμεστο Κέντρο Τύπου του Εκθεσιακού Κέντρου.

Η κα Κουντουρά αναφέρθηκε στη συνολική θετική πορεία του ελληνικού τουρισμού το 2016 και στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος από τη M. Βρετανία. Παρουσίασε το σχεδιασμό των δράσεων για το 2017 με στόχο την προώθηση της Ελλάδος ως παγκόσμιου ελκυστικού προορισμού για τουρισμό 365 μέρες το χρόνο, ενώ αναφέρθηκε στην πρόσφατη έντονη κινητικότητα και τις ευκαιρίες για νέες τουριστικές επενδύσεις υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Στη συνέντευξη Τύπου η ελληνικής καταγωγής παρουσιάστρια επί σειράς ετών δημοφιλούς ταξιδιωτικής εκπομπής του ΒΒC,JuliaBradburyμίλησε για τις αυθεντικές θεματικές εμπειρίες που προσφέρει η Ελλάδα. Ο πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος κ. Μίλτος Καρούμπας παρουσίασε την ιδιαίτερη ταυτότητα της ελληνικής γαστρονομίας, και ο Διοικητικός Διευθυντής του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρύμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) κ. Κωνσταντίνος Δεβέναγας αναφέρθηκε στο νέο Κέντρο-«κόσμημα» που θα εμπλουτίσει την πολιτιστική και τουριστική ταυτότητα της Αθήνας.

Η κα Κουντουρά πραγματοποιεί στο τριήμερο της έκθεσης σειρά συναντήσεων με στελέχη της βρετανικής και διεθνούς τουριστικής βιομηχανίας, touroperators και αεροπορικών εταιρειών για την προώθηση νέων συνεργασιών για το 2017. Συναντήθηκε με εκπροσώπους των ΤUI, ThomasCook και ΟlympicHolidays, που επιβεβαίωσαν τα θετικά μηνύματα για τον ελληνικό τουρισμό από τη Βρετανική αγορά για την επόμενη χρονιά.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ