ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ : Νέα προβλήματα στον πλειστηριασμό του ΛΑΚΙΤΙΡΑ

0
1231

Νέα προβλήματα έχουν προκύψει στην διαδικασία του πλειστηριασμού της «ΛΑΚΙΤΙΡΑ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ -ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑΙ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ», η οποία έχει τεθεί  σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης του άρθρου 106 ια του Ν. 3588/2007, που έχει προγραμματιστεί για τις 7 Μαρτίου.

Ως γνωστόν, με την παραπάνω απόφαση ορίστηκε ως ειδικός εκκαθαριστής η Deloitte Ανώνυμη Εταιρεία Ορκωτών Λογιστών, η οποία είχε προκηρύξει ανεξάρτητο Δημόσιο Πλειοδοτικό Διαγωνισμό, με σκοπό την πώληση του συνόλου του Ενεργητικού της ΛΑΚΙΤΙΡΑ, ο οποίος επρόκειτο να διενεργηθεί την 15.01.2018, η διενέργεια του οποίου ανεστάλη μέχρι την 25.01.2018, δυνάμει της από 15.01.2018 προσωρινής διαταγής που χορηγήθηκε από τον Πρόεδρο του Εφετείου Αθηνών.

Τώρα, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, οι μέτοχοι κ. Νικ. Ανδριόπουλος, Ιωάννης Ανδριόπουλος και Μαρία Ανδριοπούλου, προσέφυγαν κατά της απόφασης με την οποία οδηγείται η εταιρία σε πλειστηριασμό, ζητώντας την ακύρωσή της, και η δικάσιμος έχει οριστεί για τα τέλη Απριλίου, στο τριμελές Εφετείο Αθηνών.
Το νέο και σημαντικό στοιχείο της προσφυγής, είναι ότι γίνεται αναφορά για συμμετοχή στην εταιρία μεγάλου tour operator του εξωτερικού, ο οποίος θα συμμετάσχει με 42 εκ. €, σε αύξηση κεφαλαίου, στην οποία προτίθενται να προχωρήσουν οι μέτοχοι, εάν ακυρωθεί η διαδιακασία του πλειστηριασμού.

Παρά το γεγονός ότι ζητήσαμε την άποψη της εκκαθαρίστριας εταιρίας Deloitte  για τη νέα αυτή εξέλιξη και αν ο πλειστηριασμός θα πραγματοποιηθεί κανονικά, δεν υπήρξε οποιαδήποτε απάντηση από την πλευρά της.
Ολόκληρο το ιστορικό της υπόθεσης, από το money-tourism.gr και τους επιχειρηματίες που εξέφρασαν ενδιαφέρον για το συγκρότημα, εδώ.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.