ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΡΕΤΣΟΥ – ΝΙΚΗΤΙΑΔΗ για ανάπτυξη τουρισμού, μειωμένο ΦΠΑ & επιμήκυνση τουρ. περιόδου

0
286

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΡΕΤΣΟΥ – ΝΙΚΗΤΙΑΔΗ

Ενημερωτική συνάντηση για την πορεία του Ελληνικού Τουρισμού και τις προοπτικές του πραγματοποίησε σήμερα (Πέμπτη) ο τ. Υφυπουργός Τουρισμός Γ. Νικητιάδης με το νέο Πρόεδρο του ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων)  κ. Γιάννη Ρέτσο. Στη συνάντηση που έγινε μετα από αίτημα του κ. Νικητιάδη , ο τ. Υφυπουργός ζήτησε να ενημερωθεί από τον κ. Ρέτσο για τις επαφές που έλαβαν χώρα στην Ε.Ε μεταξύ του κ. Ρέτσου και πολλών αξιωματούχων της Ε.Ε καθώς και τους σχεδιασμούς του ΣΕΤΕ για το μέλλον του Ελληνικού τουρισμού ιδίως στη περιοχή του Νοτίου Αιγαίου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Νικητιάδης είχε την ευκαιρία να αναπτύξει στον κ. Ρέτσο τις θέσεις του για το μέλλον του τουρισμού, για θέματα που σχετίζονται με την καλύτερη οργάνωση των τοπικών φορέων του τουρισμού, για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και για την ανάγκη να επανέλθει ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ στα νησιά και να υπάρξει στόχευση για τον μηδενισμό του φόρου αυτού στα νησιά του Αιγαίου. Οι δύο άνδρες που γνωρίζονται και έχουν συνεργαστεί από την περίοδο που ο κ. Νικητιάδης ήταν Υφυπουργός Τουρισμού , συμφώνησαν να πυκνώσουν τις συναντήσεις αυτές που αποβαίνουν χρήσιμες για τον τουρισμό και τα νησιά μας.

Ο κ. Νικητιάδης , προσφάτως σε συνέντευξη του σε ραδιοφωνικό σταθμό της Κω, είχε αναφερθεί με ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια στις δραστηριότητες του ΣΕΤΕ και του προέδρου του κ. Ρέτσου και είχε δηλώσει ότι θα συνδράμει με τις γνώσεις του στο έργο του ΣΕΤΕ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ