Έν. Ξενοδόχων Κω με ΣΕΤΕ: Μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ τουλάχιστον για ένα χρόνο ακόμα

0
577

Στη συνάντηση εργασίας που κάλεσε ο ΣΕΤΕ στις 25 Οκτωβρίου στη Ρόδο παραβρέθηκαν η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κω κα Κωνσταντίνα Σβύνου, η αντιπρόεδρος και γενική γραμματέας κυρία Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου και ο ταμίας κος Μάνος Κουλλιάς.

Στη συνάντηση τέθηκαν σημαντικά θέματα που απασχολούν τον τουριστικό κλάδο και δόθηκε έμφαση στην ανάγκη στοχευμένων κινήσεων προς την ανάδειξη περαιτέρω ποιοτικών στοιχείων που θα ανεβάσουν το επίπεδο ποιοτικών υπηρεσιών στον τουρισμό

Η πρόεδρος κα Σβύνου τόνισε την αναγκαιότητα περαιτέρω στήριξης της Κω, εξαίροντας τα απανωτά προβλήματα που διανύει το νησί, τόνισε την άδικη για έναν τουριστικό προορισμό όπως η Κως μεταναστευτική διαχείριση και κάλεσε όλους να συμβάλλουν, ο καθένας από τη δική του θέση, προς τη διεκδίκηση παραμονής του νησιού στους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ τουλάχιστον για έναν ακόμη χρόνο.

Ζήτησε επίσης την ενεργή συμβολή του ΣΕΤΕ προς τη δημιουργία τοπικών οργανισμών διαχείρισης τουρισμού, με τη συμβολή των επαγγελματιών, με τη δυνατότητα απορρόφησης κονδυλίων από την τοπική αυτοδιοίκηση και με διαχείριση από ειδικούς στο χώρο του Marketing (τύπου “mini marketing Greece”).

Μετά από τη σημαντική μελέτη που εκπονήθηκε από τη συνεργασία Περιφέρειας και ΣΕΤΕ-marketing greece, πρέπει να περάσουμε στο επίπεδο της ανάπτυξης των τοπικών brands ανάλογα με τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του εκάστοτε προορισμού, προχωρώντας από τη θεωρία στην πράξη.

Η πρόεδρος τόνισε επίσης τη σημασία της χρήσης ποιοτικών στατιστικών στοιχείων για τα συμπεράσματα της απόδοσης του τουρισμού αντί του αριθμού αφίξεων που λειτουργεί παραπλανητικά.

Τέλος, η κυρία Τριανταφυλλοπούλου τόνισε την αναγκαιότητα ανάδειξης της γαστρονομίας και την τόνωση του αγροτικού τομέα μέσα από τη σύνδεση με τις τουριστικές επιχειρήσεις.

Γραφείο Τύπου Ένωσης Ξενοδόχων Κω

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ