Pics & Video Η Επιτροπή Αισθητικής & οι φωτό που έκαναν αίσθηση στο Δημ. Συμβούλιο… (Από τα παραλειπόμενα: η «περίλυπη Μαντόνα» & ο «ωραίος τύπος που είναι & δήμαρχος…»)

0
7620

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε κατά την αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Κω η  ενημέρωση από τον Υπεύθυνο της νεοσύστατης και πολλά υποσχόμενης Επιτροπής Αισθητικής του Δήμου Νίκο Κανταρζή και η λήψη απόφασης επί των προτάσεων της, για πιλοτικές παρεμβάσεις στην πόλη.

Τόσο η εισήγηση του Ν. Κανταρζή (ΒΙΝΤΕΟ: 4 ώρες και 34ο λεπτό- ακολουθεί ξεχωριστή ανάρτηση εισήγησης), όσο και το φωτογραφικό υλικό (επίσης) που παρουσίασε τονίζοντας «είναι φωτογραφίες που σε κάνουν να ντρέπεσαι για τις εικόνες και το επίπεδο του πολιτισμού μας…» αντιπαραβάλλοντας κολάζ διαφημιστικών φωτογραφιών της Κω ως ιδανικού προορισμού, προκαλώντας ποικίλα σχόλια και θετικές κριτικές από το σύνολο των παρατάξεων της μειοψηφίας. Η Ι. Ρούφα παρότι έκανε λόγω για επιδερμική αντιμετώπιση αρχικά, πρόσθεσε ότι υπάρχει πολύ καλή πρόθεση από τον κ. Κανταρζή (με την παράταξή της να τον υπερψηφίζει ως υπεύθυνό της), συμπληρώνοντας με νόημα «αν δεν σπάσεις αυγά ομελέτα δεν γίνεται».

Ο Α. Παυλίδης, αλλά και ο Γ. Ζερβός έδωσαν τα συγχαρητήριά τους  τονίζοντας χαρακτηριστικά «χαρά στην τόλμη σου», ο πρώτος και την ευαισθησία και την χωρίς υστεροβουλία πρωτοβουλία του κ. Κανταρζή ο δεύτερος προσθέτοντας «αλλά, ποιος διοικεί αυτή την πόλη;»

Επίσης, αξιοσημείωτο το πολυσυζητημένο θέμα (χωρίς μέχρι τώρα αποτέλεσμα) αποκέντρωσης των δημόσιων υπηρεσιών και της σταδιακής αξιοποίησης του κτηρίου της πρώην Αλεξάντερ φάσιον απασχόλησε το δημοτικό συμβούλιο με αφορμή την εκμίσθωση δημοτικού ακινήτου ορόφου στο συγκρότημα «Λήμνου» και  την απευθείας εκμίσθωση χώρου στην ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ για τη στέγαση των διοικητικών υπηρεσιών της επιχείρησης στο ισόγειο του κτιρίου της πρώην Αλεξάντερ Φάσιον.

Ακόμη, ο Πρόεδρος της Σχ. Επιτροπής Μ. Ζερβός ανακοίνωσε στο σώμα ότι ολοκληρώθηκε και παρελήφθη από τον δήμο το έργο «Αποκατάσταση και στατική ενίσχυση του 7ου Δημοτικού Σχολείου».

Στο 1ο θέμα έπειτα απο μυστική ψηφοφορία (στους 24 ψηφίσαντε με ένα άκυρο και 2 λευκά) ορίσθηκαν ο Θ. Μουζουράκης και η Β. Πη στο πειθαρχικό όργανο κατά τις διατάξεις του υπαλληλικού κώδικα.

Στο θέμα της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού σημειώθηκε μια αντιπαράθεση μεταξύ Ε. Παπαχρήστου και Ι. Ρούφα με αφορμή τις συνεργατικές, ενώ το πιο κρίσιμο θέμα της αποψινής συνεδρίασης που ήταν η αναμόρφωση τελών αναβλήθηκε τελικά έπειτα από σχετικό αίτημα της υπηρεσίας οικονομικών.

Τέλος, εγκρίθηκαν σχετικά ήρεμα όλα τα διαδικαστικά θέματα στην ημερήσια διάταξη (συνολικά 25 θέματα), αν και στο τελευταίο πεντάλεπτο -παρότι ξημερώματα- επανήλθαμε  στα γνωστά… κατά τη συζήτηση των προμηθειών και απευθείας αναθέσεων όταν η Ι. Ρούφα και ο Α. Παυλίδης άσκησαν κριτική καταψηφίζοντας. Μάλιστα, ο  Α. Παυλίδης  θυμήθηκε τον Περιφερειάρχη βορ. Ελλάδας που είχε περιπέτειες με τη δικαιοσύνη για ανάλογους χειρισμούς και ο Γ. Κυρίτσης παρενέβη σε έντονο ύφος χαρακτηρίζοντας άστοχο τον παραλληλισμό, ενώ σχολιάζοντας την κριτική της κ. Ρούφα έκανε λόγω για «ύφος περίλυπης Μαντόνας…» συμπληρώνοντας, απευθυνόμενος προς την ίδια » εσείς που διαβάζετε κατά καιρούς διάφορα τσιτάτα, ‘έρκος οδόντων’, ξέρετε τι θα πει;» Προχωρώντας ακόμα παραπέρα «ξέρω κάτι γραφικές τύπισσες που κάνουν πολιτική…» για να απαντήσει ακαριαία η κ. Ρούφα «ξερω έναν ωραίο τύπο που είναι και δήμαρχος…» με τον δήμαρχο να προσθέτει «και θα είναι ακόμα για πολλά χρόνια…» (Βίντεο-τελευταία λεπτά)

Νωρίτερα, ο Α. Παυλίδης σε αποστροφή του λόγου του είχε πεί ότι αναγνωρίζει τον δήμαρχο «μέχρι την ώρα των εκλογών…» (με τον Γ. Κυρίτση να του επισημαίνει «ξέρω ότι προσωπικά με θες για δήμαρχο…»

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ