72 νέοι υπάλληλοι, με 8μηνες συμβάσεις, θα προσληφθούν στο Δήμο Κω μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας

0
3423

ΘΕΜΑ : ‘’ 72 νέοι υπάλληλοι, με 8μηνες συμβάσεις, θα προσληφθούν στο Δήμο Κω μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας’’

Με 72 νέους υπαλλήλους μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας αναμένεται να ενισχυθεί ο Δήμος Κω. Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι θα απασχοληθούν για χρονικό διάστημα οκτώ μηνών.
Σύμφωνα με το σχεδιασμό της δημοτικής αρχής και την πρόταση του Δήμου Κω ,που υποβλήθηκε ηλεκτρονικά την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, οι νέοι υπάλληλοι θα απασχοληθούν σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου, σε σχολεία και στον ΔΟΠΑΒΣ.
Συγκεκριμένα από τις 72 θέσεις, οι 14 αφορούν σε θέσεις εργασίας σε σχολεία στο πλαίσιο συμφωνίας μεταξύ της ΚΕΔΕ και του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε πανελλήνιο επίπεδο, για την κάλυψη τοπικών αναγκών σε κοινωνικές υπηρεσίες. Πρόκειται για βοηθητικό προσωπικό 2 ΔΕ σχολικών βοηθών και 12 ΔΕ γενικών καθηκόντων.
Οι υπόλοιπες 58 θέσεις κατανέμονται ως εξής:
– 8 ΥΕ βοηθητικό προσωπικό καθαριότητας.
– 9 ΥΕ εργατών πρασίνου – κηπουρών.
– 4 ΥΕ καθαριστριών εσωτερικών χώρων.
– 14 ΔΕ διοικητικού.
-1 ΠΕ διοικητικού.
– 1 ΤΕ λογιστικού.
– 2 ΔΕ οδηγών με άδεια οδήγησης Γ’ κατηγορίας.
– 1 ΤΕ πληροφορικής.
– 1 ΔΕ πληροφορικής.
– 1 ΤΕ τοπογράφων.
– 1 ΠΕ αγρονόμων τοπογράφων.
– 8 ΥΕ εργατών οικοδομής.
– 1 ΤΕ βρεφονηπιοκόμων.
– 2 ΔΕ βρεφοκόμων.
– 2 ΥΕ βοηθητικού προσωπικού.
-1 ΔΕ γενικών καθηκόντων .
-1 ΤΕ βιβλιοθηκονόμων.
Πρόκειται για τη μια «νέα γενιά προγραμμάτων απασχόλησης κοινωφελούς χαρακτήρα», , που χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους.
Το πρόγραμμα απευθύνεται κυρίως σε μακροχρόνια ανέργους (απαιτείται σχετική βεβαίωση  από τον ΟΑΕΔ), ενώ η καινοτομία του σε σχέση με τα προηγούμενα προγράμματα είναι η αντιστοίχιση των θέσεων με συγκεκριμένα έργα που θα έχουν μετρήσιμα αποτελέσματα όσον αφορά στη βελτίωση της καθημερινής ζωής των κατοίκων.
Τα έργα αυτά περιλαμβάνουν -μεταξύ άλλων- δράσεις:
βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες σε τομείς, όπως οι δημοτικές βιβλιοθήκες και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί,
αναβάθμισης και συντήρησης υποδομών, όπως συντηρήσεις κοινόχρηστων χώρων και πεζοδρομίων και
προστασίας του περιβάλλοντος, όπως η βελτίωση του συστήματος συλλογής και αποκομιδής απορριμμάτων και η ενίσχυση της Υπηρεσίας Πρασίνου.
Παράλληλα δίνεται για πρώτη φορά η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να συμμετέχουν σε δράσεις συμβουλευτικής και κατάρτισης (εφόσον το επιθυμούν).
Η προσπάθεια του Δήμου Κω στοχεύει στην ανακούφιση συμπατριωτών μας και ιδιαίτερα νέων ανθρώπων που αναζητούν εργασία. Η 8μηνη αυτή απασχόληση είναι μια μικρή ανακούφιση για όλους αυτούς τους ανθρώπους προκειμένου να αποκτήσουν ένα εισόδημα αλλά και νέες γνώσεις και δεξιότητες.
Ο Δήμος Κω αναμένει τη σχετική έγκριση για να προχωρήσει στη διαδικασία κατάθεσης των αιτήσεων από τους ενδιαφερομένους.
Ο χρόνος και η προθεσμία κατάθεσης των αιτήσεων, θα ανακοινωθεί με νεότερο δελτίο Τύπου.

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ