ΟΡΑΜΑ προς Δνση Δασών για έργο στη Λάθρα Κεφάλου: Πότε έγινε ο διαγωνισμός; Ποιος υλοποιεί το έργο; Τι προβλέπει η μελέτη & ποιος εποπτεύει;

41
1586

Κως, 7 Ιουλίου 2017

ΠΡΟΣ:

Διεύθυνση Δασών Δωδεκανήσου

ΚΟΙΝ.:

  • Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου
  • Διεύθυνση Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών
  • Έντυπα & Ηλεκτρονικά ΜΜΕ

Θέμα: «Αίτημα ενημέρωσης σχετικά με εργασίες που εκτελούνται στη Δημοτική Κοινότητα Κεφάλου νήσου Κω»

Αξιότιμοι κύριοι/κυρίες,

Στις 26 Ιουνίου 2017 η παράταξή μας έλαβε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ανώνυμη καταγγελία συνοδευόμενη από πλήθος φωτογραφιών, τις οποίες επισυνάπτουμε, σχετικά με εργασίες που εκτελούνται από ιδιώτη στις περιοχές Παναγιά Ζηνιότισσα και Λάθρα της Δημοτικής Κοινότητας Κεφάλου του Δήμου Κω και αφορούν στην κοπή δέντρων, τη διάνοιξη δρόμου και την παράνομη όπως χαρακτηρίζεται εξόρυξη υλικών.

Η ίδια καταγγελία εκτός από την παράταξή μας εστάλη στο Δήμαρχο Κω, τα αρμόδια αστυνομικά τμήματα και άλλους παραλήπτες. Επίσης κοινοποιήθηκε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Σε σχετικό με την ανωτέρω καταγγελία ρεπορτάζ στον τοπικό τύπο διαβάσαμε ότι οι εργασίες αυτές γίνονται σύμφωνα με την υπ. αρ. πρωτοκόλλου 4559/26.01.2017 (ΑΔΑ: ΩΗ2ΜΟΡ1Ι-Ω4Δ) απόφαση του Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, σύμφωνα με την οποία εγκρίθηκαν τα παρακάτω:

«Εγκρίνουμε τον, από Ιανουάριο 2017, συνημμένο Πίνακα Υλοτομίας έκτακτης κάρπωσης δημοσίου δάσους τραχείας πεύκης, εμβαδού 26,98 στρεμμάτων, όπως αυτός συντάχθηκε από το Δημήτριο Λεφάκη, Δασολόγο της Δ/νσης Δασών Δωδεκανήσου, ελέγχθηκε από τη Δ/νση Δασών Δωδεκανήσου και θεωρήθηκε από τη Δ/νση Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών. Η προς υλοτόμηση έκταση αποτελεί παρόδια ζώνη πλάτους 3 μέτρων περίπου και μήκους 2.190 μ., κατά μήκος του ασφαλτοστρωμένου δρόμου που συνδέει την Ι.Μ. Αγ. Ιωάννη με τη Μονάδα στη θέση «Ύψωμα Λάθρα» περιοχής Κεφάλου Ηρακλειδών, Δήμου και Νήσου Κω, Νομού Δωδεκανήσου. Η έκταση από την οποία διέρχεται ο δρόμος ανήκει στην Κ.Μ. 1000 γαιών Κεφάλου Δ.Ε. Ηρακλειδών και ανήκει στο ελληνικό δημόσιο. Σκοπός της παρούσης είναι η ενίσχυση της πυρασφαλιστικής αξίας του δρόμου, η ασφαλής διέλευση των οχημάτων, η αύξηση της ορατότητας των οδηγών επί του δρόμου και η βελτίωση της πρόσβασης των πυροσβεστικών οχημάτων σε περίπτωση πυρκαγιάς στην ως άνω περιοχή. Ο εγκρινόμενος πίνακας αφορά στην υλοτόμηση 675 ατόμων Τραχείας Πεύκης, μικρής και μέσης ηλικίας τα οποία έχουν προσημανθεί από τη Δ/νση Δασών Δωδεκανήσου και ο προς υλοτομία όγκος ανέρχεται σε 141,84 κ.μ. ξυλείας Τραχείας Πεύκης (καυσόξυλων) και είναι οριστικός κατά επιφάνεια και ενδεικτικός κατ` όγκο. Η διενέργεια των υλοτομικών εργασιών και οι διαδικασίες μεταφοράς και διάθεσης των προϊόντων θα πραγματοποιηθούν, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις της Δασικής Νομοθεσίας (Ν.Δ. 86/69), από τη Δ/νση Δασών Δωδεκανήσου και θα διατεθούν για την κάλυψη ατομικών αναγκών των κατοίκων της περιοχής. Τα υπολείμματα των υλοτομιών (κλαδόξυλα-κορυφές) δεν θα απορρίπτονται ως έχουν αλλά θα τεμαχίζονται και θα απορρίπτονται στο έδαφος για τη στοιχειώδη προστασία του. Ο συνολικός ξυλώδης όγκος που θα υλοτομηθεί εκτιμάται ότι είναι 141,84 κ.μ. ξυλείας Τραχείας Πεύκης. Το συγκεκριμένο λήμμα είναι οριστικό ως προς την επιφάνεια και ενδεικτικό ως προς τον όγκο. Ο εγκεκριμένος Πίνακας Υλοτομίας ισχύει για δύο έτη (2) έτη από την ημερομηνία της έγκρισής του, με δυνατότητα ανανέωσης σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις έως την υλοτόμηση της ανωτέρω έκτασης όπως αυτή περιγράφεται στον πίνακα υλοτομίας».

Καθώς σύμφωνα με την ανώνυμη καταγγελία και τις σχετικές φωτογραφίες υποδεικνύεται εμπλοκή πολιτικού προσώπου και καθώς δεν γνωρίζουμε τίποτα σχετικό για την μελέτη υλοτομίας που έχει εκπονηθεί όπως αναφέρεται στην ανωτέρω απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε το συντομότερο δυνατό για τα κάτωθι:

  • Τι ακριβώς αφορά η μελέτη υλοτομίας που εγκρίθηκε με την ανωτέρω απόφαση.

  • Ποιο είναι το ύψος του προϋπολογισμού του έργου.

  • Ποια είναι η αναθέτουσα και επιβλέπουσα υπηρεσία του έργου.

  • Πότε έλαβε χώρα ο διαγωνισμός του εν λόγω έργου.

  • Ποιος φορέας ή ιδιώτης υλοποιεί το έργο.

  • Ποιος είναι ο εποπτεύων υπάλληλος του έργου.

  • Γιατί δεν ζητήθηκε από το Κοινοτικό Συμβούλιο Κεφάλου και το Δημοτικό Συμβούλιο Κω γνωμοδότηση σχετικά με την ανωτέρω μελέτη.

Τέλος, ζητάμε από την υπηρεσία σας να προβεί σε επιτόπια αυτοψία για να διαπιστώσει αν αυτό που έχει συντελεστεί στην περιοχή είναι αυτό που εγκρίνατε στην μελέτη σας.

Με τιμή,

για το Όραμα Κίνημα Πολιτών Νήσου Κω

Ιωάννα Ρούφα

Επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας

του Δημοτικού Συμβουλίου Κω

41 ΣΧΟΛΙΑ

    • τι να πω Ρουφα σε λυπάμαι!!!Οσο και να θελεις να χτυπήσεις τον ΚΥΡΙΤΣΗ τρως την μουρη σου !!!!!!!!!

  1. ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ (Αρ.Πρ.4559) ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΙΓΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΝΙ;

    Δείτε την απόφαση της αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου με Αρ.Πρωτ.4559 η οποία αναφέρεται σε εργασίες υλοτομίας…σε 675 δέντρα που ήδη έχουν <>.Μάλιστα εκτιμάται πως ο ξυλώδης όγκος που θα υλοτομηθεί είναι περίπου 141,84 κ.μ ξυλείας,τώρα τα φορτηγά του προέδρου της κοινότητας Κεφάλου Γ.Καματερού τι ακριβώς μεταφέρουν΄,αλλά και το πως θα πληρωθεί θα πρέπει να μας το πει ο ίδιος!
    Ο Δήμαρχος της Κω τι λέει για όλα αυτα που συμβαίνουν στην Κέφαλο; Θα πάρει επίσημη θέση;https://kosinfo24.wordpress.com/2017/07/05/%CF%84%CE%B9-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%86%CE%B5%CF%81%CE%B5%CE%B9-%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CF%81-%CF%80%CF%81-4559-%CF%84%CE%B7%CF%83-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%B5%CE%BD/

  2. Κύριε …………… έγινε επώνυμη καταγγελία απο συνδημότη μας για μηχανήματα που εκτελούν χωματουργικές εργασίες στο Ζηνί και μάλιστα το υλικό μεταφέρθηκε σε νεόκτιστη ξενοδοχειακή μονάδα; Τι λέει ο κατά άλλα λαλίστατος Δήμαρχος για το θέμα;
    Εσείς σαν κοινοτικός πρόεδρος Κεφάλου γνωρίζοντας καλύτερα απο τον καθένα το θέμα με τα μηχανήματα που εκτελούν χωματουργικές εργασίες στο Ζηνί τι ακριβώς κάνατε; Είναι αλήθεια πως μαζί με την καταγγελία στάλθηκε και βίντεο που δείχνει φορτηγό να μεταφέρει υλικό σε γνωστή ξενοδοχειακή μονάδα;https://kosinfo24.wordpress.com/2017/07/04/%CF%83%CE%B5-%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CE%BD-%CE%BE%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%87%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CF%85%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%BF-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%B1%CE%B9/#more-21552

  3. ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ,ΕΙΝΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ.ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΟΙ ΚΩΟΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΤΕ.ΑΚΟΥ ΚΟΚΙΝΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΟΙΚΕΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΩΣΤΕΤΣΟ????

  4. Σε όλο το νησί έχουν καταστρέψει ανεξέλεγκτα τα παντα.πρεπει να μαντρώσουν τα κατσίκια και οχι να κλείνουν ολα τα βουνα

  5. εκει ………..της πετρες που της βρησκει???Γιατι δυο μετρα και δυο σταθμα?? Γιατι κηνυγατε μονο έναν???Ο …… της πετρες που εχει στον δρομο του ……..που της βρησκει???

  6. Βρε έχετε ισοπεδωση και καταστρέψει τα παντα τόσα χρονια και τωρα ασχολείστε με παπαριες..

  7. H Ρούφα καθάρισε την παράταξη. Εσύ αν έχεις στοιχεία για τις αμμοληψίες γιατί δεν τα καταθέτεις στην αστυνομία;

  8. stin kefalo exoume para ma para poli megalo provlima me tous tsiganous me amaxia exoune megafona kai fonazoun apo poli proines ores den iparxi arxi na tous vali se taxi exi gemisi giftous me ta aftokinita kai fonazoun apo proines ores 8 to proi i arxes aniparktes kante kati prin trelathoume kai paroume to nomo sta xeria ena xaos ine oli i touristes kanoun parapona giafto to xaos 

    • όταν ηταν ο δικος σου Καησερλης τους ειχε κανει συνεργατικη και τους εγλυφε για ψηφους αντι να τους στηλει στ αναθεμα!!!!Τωρα αστο μην το ψάχνεις!!!Δεν μπορει ενας Κυριτσης να γινετε συνεχεια κακος ,,,,,

  9. Μιλαει και το οραμα για την κεφαλο που οσα πραγματα εχει κανει ο καματερος σε τρια χρονια αυτοι δε μπορουσαν ουτε να τα φανταστουν σε ολοκληρη την θητεια τους..
    Βεβαια να μην ξεχναμε και το φοβερο που εκανε το οραμα στην κεφαλο χρεωσε τον δημο εκατο χιλιαρικα με τις μαλακιες του σεβαστιανακιου.

  10. Μιλαει και το οραμα για την κεφαλο που οσα πραγματα εχει κανει ο καματερος σε τρια χρονια αυτοι δε μπορουσαν ουτε να τα φανταστουν σε ολοκληρη την θητεια τους..
    Βεβαια να μην ξεχναμε και το φοβερο που εκανε το οραμα στην κεφαλο χρεωσε τον δημο εκατο χιλιαρικα με τις μαλακιες του σεβαστιανακιου.

  11. ΟΤΑΝ Η ΜΕΙΖΟΝΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ[ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ] ΕΧΕΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ.

  12. προεδρος Κεφαλου είναι ο μακραν καλυτερος με διαφορα μεγαλη!!!!Μπραβο Γιαννη συνεχισε ετσι ολη η Κεφαλος είναι μαζι σου!!!!!!!

  13. Γελιο ανονυμο κομλεξικο υποκημενο ένα ωραιο έργο γίνετε τα τελευταία 30 χρόνια στην Κεφαλο και η ζήλια σου σε κάνει να αναρωτιέσε που τις βρισκη . Για αυτό το πιο ωραίο χωριό τού νησιού θα ειναι παντα
    στον πατο … καραγκιοζη

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ