ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ «Βουνά» τα σκουπίδια & στην Κω… Βγήκε απόψε ένα απορριμματοφόρο ασφαλείας αλλά οι κινητοποιήσεις κλιμακώνονται

25
4318

Οι σωροί σκουπιδιών «ξεχειλίζουν» από τους κάδους απορριμμάτων και σχηματίζουν «βουνά» σε όλη την Ελλάδα (φωτό). Στην Κω απόψε βγήκε ένα απορριμματοφόρο ως προσωπικό ασφαλείας και μάζεψε όσα περισσότερα σκουπίδια μπορούσε από την πόλη της Κω έως το Πυλί. Αύριο το πρωί θα βγει ένα για να κάνει το ίδιο σε Καρδάμαινα-Αντιμάχεια-Μαστιχάρι-Κέφαλο.

Οι εργαζόμενοι (συμβασιούχοι) που βρίσκονται σε απόγνωση ένα βήμα πριν την απόλυσή τους ζητούν την κατανόηση του κόσμου μιας και πρόκειται για μεγάλο κοινωνικό ζήτημα. Ως γνωστόν κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στην ΠΟΕ-ΟΤΑ στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας που προκήρυξαν οι ομοσπονδίες στους ΟΤΑ για το θέμα των συμβασιούχων, οπότε μάλλον θα πρέπει να συνηθίσουμε σε αυτές τις εικόνες και καλά θα κάνουμε να βγάζουμε σκουπίδια στο δρόμο πιο συγκρατημένα.

Συνδικαλιστές ΟΤΑ -συμβασιούχοι: Kλιμάκωση κινητοποιήσεων -Σκουπίδια ως την άλλη Πέμπτη

Την συνέχιση  και διεύρυνση των κινητοποιήσεων με καταλήψεις αμαξοστασίων και άλλων κτηρίων, κυρίως δημαρχείων αλλά και ΧΥΤΑ, αποχή από την εργασία το Σαββατοκύριακο, έως και την ερχόμενη Πέμπτη αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Αποτέλεσμα, τα σκουπίδια να συνεχίσουν να βρίσκονται στους δρόμους των πόλεων, τουλάχιστον για μια ακόμη εβδομάδα.

Την ερχόμενη εβδομάδα αποφασίστηκε, τη Δευτέρα στάση εργασίας 11 πμ έως τέλος του ωραρίου και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών ή στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης,

Την Τρίτη και την Τετάρτη συνεχίζονται οι αποκλεισμοί κηρίων και ΧΥΤΑ, ενώ την ερχόμενη Πέμπτη αποφασίσθηκε να επαναληφθεί το σημερινό σκηνικό με συγκέντρωση στις 10.30 στα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην Πλατεία Καραϊσκάκη και στη συνέχεια πορεία στο υπουργεία Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι συνδικαλιστές των ΟΤΑ θα επανεξετάσουν τη στάση τους την ερχόμενη Πέμπτη, αναμένοντας και τη σχετική ρύθμιση της κυβέρνησης για την παραμονή των παρατασιούχων συμβασιούχων στην εργασία τους. Εφόσον, ωστόσο, η ρύθμιση κατατεθεί νωρίτερα, θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση της ΕΕ της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Παράλληλα αποφασίστηκε να ετοιμαστεί νομοθετική ρύθμιση για τη μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου που θα κατατεθεί στη Βουλή και τα κόμματα

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της σημερινών κινητοποιήσεων υπήρξε μεγάλη ένταση τόσο μπροστά στα υπουργεία Εσωτερικών και Εργασίας όσο και στη Βουλή, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό πέντε εργαζομένων.

Η ανακοίνωση:

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., μετά τη μεγαλειώδη σε όγκο και παλμό απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που διαδήλωσαν στο κέντρο της Αθήνας, γεγονός που στέλνει το μήνυμα της συνέχισης και κλιμάκωσης αυτού του δίκαιου αγώνα, σε έκτακτη συνεδρίασή της αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ τα εξής:

 1. Τη συνέχιση του αποκλεισμού όλων των αμαξοστασίων των Δήμων της χώρας και καλεί όλα τα Σωματεία, ακόμα και αυτά που δεν έχουν συμβασιούχους, να συμπαραταχθούν σ’ αυτόν τον αγώνα και να γενικευτεί ο αποκλεισμός παντού. Ο αγώνας για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων στην καθαριότητα και στις άλλες υπηρεσίες των Δήμων, είναι υπόθεση όλων των εργαζόμενων, σε Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα, γιατί παλεύουν για την κατάργηση όλων των ελαστικών εργασιακών σχέσεων και για μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα.
 2. Κανένα απορριμματοφόρο δεν θα κυκλοφορεί και δεν θα κάνει περισυλλογή απορριμμάτων. Συνεχίζεται κανονικά μόνο η αποκομιδή των νοσοκομειακών αποβλήτων και από άλλους ευαίσθητους κοινωνικά χώρους.
 3. Αποχή το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Ιουνίου 2017 από κάθε υπερωριακή απασχόληση.
 4. Συνεχίζεται και επεκτείνεται σ’ όλες τις Περιφέρειες και τους Νομούς της χώρας ο αποκλεισμός των Χ.Υ.Τ.Α., από τους εργαζόμενους τους, αλλά και με τη συνδρομή των Σωματείων των Δήμων των αντίστοιχων περιοχών.
 5. Ο Χ.Υ.Τ.Α. Αττικής συνεχίζει, όπως έκανε από την πρώτη ημέρα της έναρξης των κινητοποιήσεων να διευκολύνει μόνο τα νοσοκομειακά απορρίμματα, των ευαίσθητων κοινωνικά χώρων και των λαϊκών αγορών και μόνον κατόπιν έγγραφης βεβαίωσης από το αντιπροσωπευτικό Σωματείο του αντίστοιχου Δήμου.
 6. Τη ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 θα πραγματοποιηθεί νέο Συλλαλητήριο στην Αθήνα και στις πρωτεύουσες όλων των Νομών της χώρας. Για το λόγω αυτό προκηρύσσεται Πανελλαδική Στάση Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους (και των υπηρεσιών δηλαδή που δεν είναι σε αποκλεισμό η λειτουργία τους) των Ο.Τ.Α. από τις 11:00 το πρωί έως το τέλος του ωραρίου της πρωινής βάρδιας. Η Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί στις 11:30 το πρωί έξω από τα γραφεία της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στην Πλατεία Καραϊσκάκη (Καρόλου 24). Θα ακολουθήσει Πορεία Διαμαρτυρίας στη Βουλή και το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
 7. Την ΤΡΙΤΗ και ΤΕΤΑΡΤΗ 27 και 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 παραμένουν σε αποκλεισμό όλα τα αμαξοστάσια των Δήμων, ενώ τα Σωματεία μπορούν να διευρύνουν, με αποφάσεις τους, τους χώρους που θα είναι αποκλεισμένοι, ανάλογα με τις ιδιομορφίες σε κάθε Δήμο.
 8. Την ΠΕΜΠΤΗ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 προκηρύσσεται νέα γενική 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στους Ο.Τ.Α. και Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στην Αθήνα με πανελλαδική συμμετοχή, στις 10:30 το πρωί, έξω από τα γραφεία της Π.Ο.Ε-Ο.Τ.Α. στην Πλατεία Καραϊσκάκη (Καρόλου 24) και πορεία στη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου.
 9. Την κατάθεση άμεσα νομοθετικής ρύθμισης στο Προεδρείο της Βουλής και σ’ όλα τα κόμματα (πλην Χρυσής Αυγής), για την οριστική επίλυση του προβλήματος και τη μετατροπή όλων των συμβάσεων σε Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου.

 

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί όλα τα Σωματεία να οργανώσουν πολύμορφες δραστηριότητες ενημέρωσης και κινητοποίησης των τοπικών κοινωνιών και της Κ.Ε.Δ.Ε., των Π.Ε.Δ. και όλων των Δημοτικών Αρχών, προκειμένου να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους, υιοθετώντας τα αιτήματα της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και να μην προβούν σε καμιά απόλυση εργαζομένου, ούτε να αποδεχτούν λύσεις που θα διαιωνίζουν τα προβλήματα, όπως είναι η πρόσληψη διμηνιτών.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ανεξάρτητα πολιτικής, παραταξιακής ή άλλης τοποθέτησης, δίνουν ενωμένοι αυτόν τον αγώνα, γεγονός που εκφράστηκε στις μέχρι τώρα κινητοποιήσεις τους και αποτελεί την μοναδική εγγύηση για τη θετική τους έκβαση.

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ – ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ

ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ

25 ΣΧΟΛΙΑ

  • ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΠΟΥ ΕΝΩ ΞΕΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΤΑΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΝ ΤΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΟΜΟΡΦΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΜΑΣ Η ΕΣΤΩ ΝΑ ΤΑ ΠΕΤΑΜΕ ΚΑΛΑ ΔΕΜΕΝΑ

   • ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΒΑΖΕΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΨΕΥΤΟΔΗΜΑΡΧΟ.ΑΥΤΟΣ ΤΡΙΒΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ,ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ….. ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ.ΒΡΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΑΣ.ΕΔΩ ΤΑΧΕΙ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ ΟΛΑ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ,ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙΤΕ ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ.ΒΡΕ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΕ ΚΑΤΩ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ.

  • Ποιοι; Αφού απωλυμένοι και απλήρωτοι είναι. Γιατί δεν βοηθάς εσύ στην αποκομιδή των σκουπιδιών.

 1. Τώρα η καθαριότητα σε ιδιώτες . Προτού πάθουμε καμία ζημιά στον τουρισμό που μας ταίζη όλους
  Ακόμα και τους προκόπηδες…..
  Γιατη ο εργοδότης πρέπει να ειναι το δημόσιο .???

  • οσο και να σου φανει παραξενο, ο ιδιωτης ετσι καθαρη δεν προκειται να την εχει την Κω, να ρωτησεις και στη Ροδο που εχει τα μισα ο ιδιωτης!!! σαν την Κω αυτη τη στιγμη, στο θεμα καθαριοτητας ειναι μετρημενα μερη στα δακτυλα.7 μερες την εβδομαδα αποκομιδη και επι 24ωρου βασεως. αλλα πρεπει να τα παρει ο ιδιωτης και μετα να σε δω , εσενα και τους ομογνωμους σου.

 2. Παιδιά μην μασάτε απεργία έως ότου δικαιωθητε. Είστε οι πιο απαραίτητοι εργαζόμενοι του δήμου. Νέα οχήματά και περισσότεροι εργαζόμενοι στην καθαριότητα τώρα! !!!!

 3. Συνέχεια στον αγώνα σας έως ότου δικαιωθεί. Μαζί σας όλη η Κω. Παλικάρια οι εργάτες στην καθαριότητα.

  • γιαντι εγκο καταριση:να μπαει ντημαρχο καταριση σκοπιδια εγκο τρωη κοιαμαι χουτ σπουτ,ντεν εσει ορεκση καταριση.μην τρελατουμε γιολας.αντι απο κη.

 4. Θα επρεπε να ντρέπεστε. Η τριτοκοσμική εικόνα που βλέπουν οι ξένοι και η υγεία όλων των πολιτών δε σας νοιάζουν καθολου. Μονο η μονιμότητα. Απαράδεκτοι και οι, επισης αδιάφοροι και ανεύθυνοι, συμπολίτες που συνεχίζουν να μεγαλώνουν τα βουνά σκουπιδιών. Μας αξίζουν ολα αυτα.

 5. Δικαίωση στον αγώνα των εργαζομένων της υπηρεσίας καθαριότητας είναι πολλή σημαντική η εργασια τους. Η τοπική κοινωνία και οι δήμοι πρέπει να τους στηρίζουν με καινούριο εξοπλισμό και πιο ανθρώπινες συνθήκες εργασίας!!!

 6. Δικαίωση στον αγώνα των εργαζομένων της υπηρεσίας καθαριότητας είναι πολλή σημαντική η εργασια τους. Η τοπική κοινωνία και οι δήμοι πρέπει να τους στηρίζουν με καινούριο εξοπλισμό και πιο ανθρώπινες συνθήκες εργασίας!!!

 7. ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟΥΣ ΕΣΥ.ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ?ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΤΑΞΕΣ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ?ΠΛΗΡΩΝΕ ΤΙΣ ΛΑΛΑΚΙΕΣ Σ ΟΥ ΤΩΡΑ Κ ΜΗ ΜΙΛΑΣ

  • Αν δεν στιριξουμε και τον ιδιωτικο τομεα ειμαστε καταδικασμενοι !! Δεν μας φταινε τιποτα οι συμπολιτες μας που πρεπει να δουλεψουν για να πληρωσουν την εφορια και τους υπαληλους τους , και αυτοι οικογενειαρχες με παιδια ειναι δεν ειναι πολιτες δευτερης κατηγοριας …..

 8. Τον Χειμώνα που δεν είχε σκουπίδια είχαμε υπερβάλλον προσωπικό,τώρα που τους χρειαζόμαστε λόγω αύξησης των σκουπιδιών τους διώχνουμε ε ί μ α σ τ ε με τα κ α λ ά μας;

 9. ta pedia afta, na xerete sas mazevone ta skupidia sas olles h ores me vrokies, xria ke messa sti nixta ke me oximata dialimena!!!!!!gia osus ta to kakokaraktirisun prepi na drepete!!!!!! dropi sas! na pate esis na ta maseftete me sti vroma kate mera me mistus 700iu evro! gia pate! sevasmos pia!!!!!!!!!!

 10. Απορώ γιατί δεν τους διώχνουν …. που θέλουν και μονιμότητα μάθαμε τώρα όλοι στον Δήμο να γίνει αυτό που γινόταν παλιά κάθε έξι μήνες άλλοι

 11. Τόσους υπαλλήλους που κάθονται έχει ο δήμος.Ας τους βάλει στη καθαριότητα αφού χρειάζεται προσωπικό.Και να δουλεύουν 10 ώρες και όχι 4 ….Οπως οι ξενοδοχουπάλληλοι.

 12. βρε δημαρχε δωστα σε ιδιωτη να τελειωνουμε με τους κοπρους του δημοσιου που μου θελουν και μομιμοτητα τετοιεα εποχη.δουλεψες κυριε μου 8 μμηνες κατσε στην ακρη να κανει και κανενας αλλος μεροκαματο να ζησει την οικογενεια του και μετα ξαναπας κια εσυ μονο μαθαμε ολοι μονομος για να ξυνονται ολοι μερα

 13. ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΑ.ΠΕΤΑΞΤΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Κ ΔΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΣΚΟΥΠΕΣ Κ ΦΑΡΑΣΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ