Δήμος Κω: Μεγάλη συμμετοχή στο πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής στα νηπιαγωγεία του νησιού

0
730

ΘΕΜΑ : ‘’Μεγάλη συμμετοχή στο πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής στα νηπιαγωγεία του νησιού – Η Κως προχωρά μπροστά με έργα, προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες υγείας στους δημότες.’’

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πρωτοβουλία του Δικτύου Πρωτοβάθμιας Υγείας του Δήμου Κω για τη διενέργεια Mantoux στους μαθητές των Νηπιαγωγείων του Δήμου Κω στα πλαίσια των δράσεων προληπτικής ιατρικής.

Υπάρχει μεγάλη συμμετοχή παιδιών ενώ υπεύθυνος για την υλοποίηση και την παρακολούθηση της συγκεκριμένης δράσης είναι ο γιατρός και οι νοσηλευτές του νεοσύστατου δημοτικού ιατρείου.

Η δράση ξεκίνησε τη Δευτέρα όταν το Εμβολιαστικό κλιμάκιο, αποτελούμενο από ιατρό του Δημοτικού Ιατρείου, νοσηλεύτρια και Κοινωνική Λειτουργό, επισκέφθηκε τα νηπιαγωγεία της Κεφάλου, της Καρδάμαινας και της Αντιμάχειας.

Την Τρίτη ακολούθησαν τα νηπιαγωγεία του Ζηπαρίου και του Πυλίου και η σχετική αξιολόγηση ξεκίνησε σήμερα από το νηπιαγωγείο Κεφάλου και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη.

Την επόμενη εβδομάδα το κλιμάκιο θα επισκεφθεί όλα τα νηπιαγωγεία της πόλης της, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες δράσεις προληπτικής ιατρικής , με δωρεάν υπηρεσίες και εξετάσεις, για τους δημότες της Κω.

Ο Δήμος Κω για πρώτη φορά υλοποιεί μια στοχευμένη κοινωνική πολιτική, προσφέροντας υπηρεσίες υγείας.

Η Κως προχωρά μπροστά με έργα.

Προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες υγείας στους δημότες.

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ