Όμιλος: Αντί για 9 αντιδημαρχίες 4 Αντιδήμαρχοι και ενίσχυση των 4 Διευθύνσεων με προσωπικό μέσω της ΚΩΑΝ

9
5933

Ο Όμιλος για την δημοκρατία και την Αυτοδιοίκηση συμμετέχει στην αγωνία των συμπατριωτών μας για το που πάει το νησί μας και για μια ακόμα φορά επαναλαμβάνει ότι οι καιροί απαιτούν συγκρότηση και πρωτοβουλίες και όχι εφησυχασμό.

Έχουν περάσει πέντε μήνες από τότε που η νέα δημοτική αρχή αντιμετώπισε μια νέα κατάσταση εξαιτίας της κατάργησης τεσσάρων ανεξάρτητων οργανισμών του, δηλαδή των δύο σχολικών επιτροπών, της ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ και του  ΔΟΠΑΒΣ, που είχαν δικό τους ταμείο και δικούς τους υπαλλήλους.

Στην ουσία αλλά και στην πράξη αυτό σήμαινε ότι τρεις κεντρικές διευθύνσεις του Δήμου, αυτές των διοικητικών υπηρεσιών, των τεχνικών υπηρεσιών και των οικονομικών υπηρεσιών αναλάμβαναν το σύνολο όλων των μάχιμων υπηρεσιών. Η  διεύθυνση περιβάλλοντος και πρασίνου που παρέμεινε έχει τους δικούς της υπαλλήλους, αλλά που και αυτή εξαρτάται από την διεύθυνση οικονομικών.

Είναι αυτονόητο ότι αυτή η νέα κατάσταση θα έπρεπε να οδηγήσει εκ των πραγμάτων στην ενίσχυση των τριών διευθύνσεων, δηλαδή των οικονομικών, των διοικητικών και των τεχνικών.

Αντί αυτού είδαμε τον τεμαχισμό των τεσσάρων νευραλγικών διευθύνσεων και τον διαμερισμό τους σε εννέα,(9) αντιδημαρχίες! Μέχρι και την διεύθυνση περιβάλλοντος και πρασίνου την χώρισαν σε δύο αντιδημαρχίες! Αγνοώντας ότι δεν έχουμε ανάγκη από αντιδημάρχους αλλά από επιστημονικά και εργατικά στελέχη στις τέσσερις διευθύνσεις.

Εννέα λοιπόν αντιδήμαρχοι και ο δήμαρχος δέκα, να διοικούν τέσσερις διευθυντές που από τον νόμο ευθύνονται για την λειτουργία του συνόλου των υπαλλήλων του Δήμου, είναι παράλογο και αντι λειτουργικό. Τεσσάρων διευθύνσεων που έχουν μεγάλο έλλειμμα σε επιστήμονες, εργοδηγούς, οδηγούς και εργάτες, με αποτέλεσμα οι αντιδήμαρχοι να ασκούν χρέη εργοδηγών και εργατών!.

Μετά βεβαιότητας θα υπάρξει μπέρδεμα και ανοργανωσιά, όταν  μάλιστα οι περισσότεροι αντιδήμαρχοι είναι πρωτάρηδες και δικαιολογημένα ανταγωνιστικοί, οι τέσσερις διευθυντές αποκλειστικοί υπεύθυνοι για το σύνολο της λειτουργίας των υπαλλήλων με δέκα αιρετούς να πέφτουν πάνω τους, με ένα ελλιπές προσωπικό που διεκδικούν εννέα αντιδήμαρχοι και ένας δήμαρχος!!.

Εάν μάλιστα σε αυτά προσθέσουμε και την δυσκολία στις προσλήψεις, αλλά και στους μισθούς (με χίλια ευρώ οδηγός στα λεωφορεία και στα φορτηγά για 7 μήνες δεν πρόκειται να βρεθεί) τότε μπορεί να καταλάβουμε γιατί ο Δήμος μας βρίσκεται σε μια έκρυθμη κατάσταση και οι αντιδήμαρχοι τα έχουν παίξει.

Ο Όμιλος, δηλαδή δεκάδες πολίτες έγκαιρα κατέθεσε προτάσεις.. Δεν χρειαζόμαστε γράψαμε αντιδημάρχους και προέδρους που στην ουσία πληρώνονται και ασκούν χρέη υπαλλήλων, υποβαθμίζοντας τον ρόλο του αιρετού.  Δεν χρειάζονται περιττά έξοδα και αντιδήμαρχο διαφήμισης για προβολή και διαφήμιση, αφού διαφήμιση είναι το ίδιο το νησί όταν λειτουργεί σωστά. Τα λίγα χρήματα πολλαπλασιάζονται γράψαμε μόνο όταν οι πολίτες είναι ενήμεροι και συμμετέχουν στην κοινή προσπάθεια. Επιστήσαμε την προσοχή και το ενδιαφέρον που η δημοτική αρχή έπρεπε να δώσει στην ΚΩΑΝ για την κάλυψη των ελλειμμάτων σε εξειδικευμένο προσωπικό.

Μπροστά λοιπόν σε αυτήν την κατάσταση και όσο γίνεται πιο γρήγορα, θα πρέπει να αναθεωρηθούν τα πάντα. Και κυρίως να ενημερωθούν οι πολίτες και να ζητηθεί η στήριξη τους.

Α) Η ΚΩΑΝ με πλήρη διαφάνεια και με την συμμετοχή των μειοψηφιών θα πρέπει να παίξει τον αναπτυξιακό της ρόλο με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, διαφανείς και αξιοκρατικές προσλήψεις, όπως ακριβώς θεσμοθετήθηκε από την κυβέρνηση προσλαμβάνοντας επιστημονικό,  στελεχιακό και εργατικό δυναμικό  μόνιμο, εποχιακό και με συμβάσεις έργου.  Η κυβέρνηση με την απαγόρευση των προσλήψεων από τους δανειστές έδωσε νομοθετικά την δυνατότητα στην Ανώνυμη εταιρεία των Δήμων να καλύπτουν τις ανάγκες του Δήμου σε προσωπικό.

Β) Να σταματήσουν οι προσλήψεις μέσω των προγραμμάτων ανεργίας που δεν αποδίδουν και που στην Κω ανεργία δεν υπάρχει.

Γ) Οι μετακλητοί αφού τους έχει παραχωρηθεί νόμιμα το δικαίωμα σύνταξης μελετών και η επίβλεψη έργων, άμεσα, τώρα,  να επιλεγούν με εξετάσεις για πέντε χρόνια  και αφού επιμορφωθούν έξη μήνες, να στηρίξουν στελεχιακά τις νευραλγικές υπηρεσίες του Δήμου. Ο Δήμος να γίνει φυτώριο νέων στελεχών για το μέλλον.

Δ) Στις τέσσερις νευραλγικές διευθύνσεις αντιστοιχούν 4  αντιδήμαρχοι και κανένας άλλος. Το έλλειμμα των εργοδηγών που σήμερα ανεπίτρεπτα καλύπτεται από τους αντιδημάρχους και τους προέδρους να ανατεθεί σε στελέχη του Δήμου και της ΚΩΑΝ που πρέπει να προσληφθούν. Οι δε υπόλοιποι αντιδήμαρχοι να επιτελέσουν τον υψηλό ρόλο των αιρετών, να καλύψουν οργανωμένα την σύσφιξη των σχέσεων των αιρετών με τους πολίτες και τον προγραμματισμό από κοινού με τους πολίτες της κάλυψης των αναγκών, των διεκδικήσεων και των κινητοποιήσεων για την προοπτική του νησιού.

Τα μέλη του Ομίλου δεν επιχαίρονται για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί μας. Για την κυκλοφοριακή αναρχία. Για τις ελλείψεις στις υποδομές σωστής διαβίωσης των πολιτών και των φιλοξενουμένων. Για την απουσία αναπτυξιακής προοπτικής.

Γνωρίζουμε τις δυσκολίες , όμως αυτό δεν μπορεί να είναι το άλλοθι για απραξία. Δεν μπορεί να είναι δικαιολογία η σύνθλιψη της αυτοδιοίκησης από την κυβέρνηση. Πολύ περισσότερο δεν μπορεί μια ζωντανή κοινωνία που έχει αποδείξει ότι μπορεί να επιβιώνει σε δύσκολους καιρούς να μην διεκδικεί σήμερα το μερίδιο της ζωής που της ανήκει.

Καταθέτουμε προτάσεις γιατί θέλουμε έναν Δήμο ισχυρό και θα συνεχίσουμε και ας μην μας ακούν, όπως θα πρέπει να εισακούεται ο κάθε πολίτης αλλά και τα στελέχη της αντιπολίτευσης. Από το νησί μας δεν περισσεύει κανένας.

Όμιλος για την Δημοκρατία και την Αυτοδιοίκηση.

(ΣΗΜ. Η δημοσίευση αυτή στηρίχτηκε στην άποψη ότι ο Όμιλος πέραν των προτάσεων του θα πρέπει να ασκεί και κριτική σε αυτούς που αποφασίζουν για την δική μας ζωή και περιουσία. Πάρετε μέρος στην ψηφοφορία της AegeaNews)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. …..ΣΤΗΝ ΚΩΑΝ ΒΟΛΕΥΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ!!
    ΚΑΙ ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΒΑΡΒΑΤΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΕΡΓΟ !

  2. ΔΗΜΟΣ ΚΩ 9 ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ (7 έμμισθοι και 2 άμισθοι.)

    Κοιτά που θα συμπαθήσω τον ΚΩστα..
    ΔΗΜΟΣ ΚΩ 9 ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ(7 έμμισθοι και 2 άμισθοι)
    ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ 6 ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ( 5 έμμισθοι και 1 άμισθος.)
    ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 12 ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ(9 έμμισθοι και 3 άμισθοι)
    Πρωτοφανές ο Δήμος Πειραιά με λιγότερους πληρωμένους αντιδημάρχους από τον δήμο Κω ,ο οποίος
    Πλησιάζει τον δήμο Αθηναίων σε πληρωμένους αντιδημάρχους και έχουν όλο το νησί στην χειρότερη κατάσταση της ιστορίας του.
    Ο πήχυς τους είναι τόσο χαμηλός που δεν υπάρχει σωτηρία με αυτόν το συρφετό!

  3. γιατί δεν προσλαμβάνει η ΚΩΑΝ προσωπικό το οποίο θα το δώσει στις υπηρεσίες για να καλύψουν τις ανάγκες τους και να μην είναι υποστελωμένες.
    Το αντίθετο όπως είδαμε το κάνετε; Παίρνετε απο τις υπηρεσίες για να στελεχώσετε την ΚΩΑΝ.
    ΑΑΑΑΑΑΑΑΑρα μπορείτε να προσλάβετε στην ΚΩΑΝ και να δώσετε το προσωπικό στις υπηρεσίες. Να υπάγονται όμως και στους διευνθυντάδες εκεί…παίξε δίκαια δημαρχε. Αν θέλεις να λέγεσαι καλός άνθρωπος πράξε για καλό του τόπου και όχι για το δικό σου. Είναι δύσκολο, και η θέση γλυκιά, και τα γλειψίματα ωραία αλλααααα στο τέλος της θητείας σου που θα έρθει (για όλους ήρθε καποια στιγμή) φρόντισε να λέμε οτι πραγματικά έκανες πραγματα για τον τόπο και τους ανθρώπους του. Γιατί μέχρι τώρα την υπομονή και την ανοχή του λαού την εκμεταλλεύεσαι λέγοντας ψέματα.

  4. 2,3 εκατομμύρια ρωτάτε Νικηταρά καμπουρακη.Έχουν ήδη δώσει:300.000 ευρώ έδωσαν το 2020. 800.0000 ευρώτο 2021 με απευθείας ανάθεση (τους προσέβαλε το deal) 1,5 εκ. ευρώ θα διαθέσουν συνολικά για το 2023! 2,3 εκ. ευρω το 2024 !Φαντάσου το πάρτι που έχουν κατά νου να κάνουν τα επόμενα 5 χρόνια…2 εκατομμυριάκια επί 5 χρόνια για ρώτα τον Νικηταρα τον Καμπουράκη, ξέρουν πόσα κάνουν; ο διαγωνισμός 2,3 εκατομμύρια για την καθαριότητα ακυρώθηκε. εγιναν πρόσφυγες γιατί ο Δήμος Ρόδου με διαγωνισμό εκμισθωσε αποριμματοφορα με 25.000 ευρώ τον μήνα το όχημα και ο δήμος Κω με 60.000 ευρώ τον μήνα!!! ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΌ ΣΥΜΒΟΎΛΙΟ? https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid0oevjAPjeMhDiB6ZmqSbR62FqeR6KjX5wmuq63Xi3Y7XSfmDrBAedVkkDgtDNHrUSl&id=100048993305177
    https://aegeanews.gr/news/ta-en-dimo/515082/anagnostis-kathariotita-megalos-asthenis-tou-dimou/

  5. Το 2023 και το 2024 δόθηκαν από το Δήμο στην ΚΩΑΝ Α.Ε πάνω από 1,5 εκατομμύριο ευρώ.μεγαλες αρπαχτες μεγάλες μάσες….δεν ασχολούνται οι τεμπέληδες για το νησί.μονο η τσέπη.

    • όταν δεν το ψήφιζε ο Κυρίτσης ήταν ο κακός της υπόθεσης…που ήταν άλλα να που έκανε και κάτι καλό
      Ηλία ΞΎΠΝΑ επιτέλους και κάνε αντιπολίτευση. Κάνε ένα ΝΤΟΥ (που λένε και οι νυν) σε ΚΩΑΝ, οικονομικές, τεχνικές υπηρεσίες, πολεοδομία και κτηματολόγιο να βγάλεις στην φόρα τις ανταλλαγές που γίνονται
      να πάρεις και κάμερες μαζί σου. Αν δεν το πας ευθεία και κατά μέτωπο, θα σε έχουν του κλότσου και μπάτσου

  6. Ευχαριστούμε τους δημαρχους ΚΑΙΣΕΡΛΗ-ΚΥΡΙΤΣΗ-ΝΙΚΗΤΑΡΑ για τα εργα στο νησί.Οπως αξιοποιηση οινοποιειου ,αβικω ,ναυτικου ομιλου ,αλεξαντερ φασιον, για την επιλυση του κυκλοφοριακου, για το χωροταξικο-πολεοδομικο σχεδιο ,για το κολυμβητηριο , τον μολο για τα κρουαζιεροπλοια ,νέο κτήριο αφιξεων-αναχωρήσεων στο λιμάνι,επέκταση μαρίνας,για τα καινουργια σχολεια ,για τους δρομους,για την καθαριοτητα.για την απομάκρυνση του ΚΤΕΛ για την υγεια,για τις λακούβες κλπ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ