Αναγνώστης: Τελεφερίκ στην ΖΙΑ

23
14853
Αναγνώστης. Τελεφερίκ στην  ΖΙΑ.
Επαναφέρω την πρόταση του ΠΑΠΑ ΚΟΥΤΑΝΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ από το Ζιπάρι ,για την εκπόνηση μελέτης εγκατάστασης Τελεφερίκ  Ζιπάρι-Ζια.
Ήδη ο Δήμος Μονεμβασιάς έχει προβεί στον διαγωνισμό κατασκευής Τελεφερίκ με χρηματοδότηση μεσω ΕΣΠΑ.

Προκηρύχθηκε διαγωνισμός για την ανάθεση του έργου «Προμήθεια και εγκατάσταση αναβατορίου ατόμων για το κάστρο της Μονεμβασίας»

Αναθέτουσα αρχή είναι ο Δήμος Μονεμβάσιας.

Η αρχική εκτιμώμενη αξία με Φ.Π.Α. είναι 5,76 εκατ. ευρώ (αξία χωρίς Φ.Π.Α. 4,65 εκατ. ευρώ).Η δημοπράτηση θα πραγματοποιηθεί στις 14 Απριλίου 2024 και η αποσφράγιση των προσφορών είναι προγραμματισμένη για τις 18 Απριλίου 2024.Η διάρκεια του έργου έχει εκτιμηθεί σε 18 μήνες από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης. Πρόκειται για έργο δημόσιων συμβάσεων που χρηματοδοτείται εν όλω ή εν μέρει από τα ταμεία της ΕΕ.

https://ypodomes.com/prokirychthike-o-diagonismos-gia-to-neo-teleferik-sti-monemvasia/

Δείτε περισσότερα για τον διαγωνισμό που προκηρύχθηκε για έργα στο Κάστρο της Μονεμβασιάς. Δείτε τι ακριβώς αφορούν.
Τα οφέλη για το νησί μας τεράστια. Αναβάθμιση της περιοχής της Ζιας με ευκολότερη πρόσβαση για τους τουρίστες. Δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για την λειτουργία και συντήρηση του τελεφερίκ (από τη λειτουργία του έργου διασφαλίζονται θέσεις εργασίας όπως, προσωπικό εξυπηρέτησης επιβατών, θέσεις φύλαξης των χώρων, καθαριότητας των χώρων, υποστήριξης από ομάδα συντηρητών των κτιριακών και των ηλεκτρομηχανικών εγκαταστάσεων, που εργάζονται καθ’ όλη την διάρκεια του έτους.) Εξασφαλίζεται  η πρόσβαση εμποδιζομένων ατόμων, καθώς και ατόμων με κινητικές δυσκολίες  και η ταχύτερη προσέγγιση στο πλαίσιο της αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών όπως τροχαίο ,πυρκαγιά κλπ. Απαιτούνται και συμπληρωματικές μελέτες  διαμόρφωσης δικτύου διαδρομών περιήγησης στην ΖΙΑ και για το οδικό δίκτυο, φωτισμός κλπ.
Από το 2000 μέχρι το 2024 δεν έχει γίνει αναπτυξιακό έργο στο νησί με ευθύνη των δημοτικών αρχών που ασχολούνται με έργα βιτρίνας παρτέρια κλπ. Το νησί χρειάζεται αναπτυξιακά έργα όπως Τελεφερίκ, Επέκταση Μαρίνας, Μόλο για Κρουαζιερόπλοια ,Εμπορικό λιμάνι .
Η κατασκευή του αναβατόριου θα διευκολύνει την πρόσβαση στο Κάστρο της Μονεμβασιάς.
Αναγνώστης Κως
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

23 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το είδατε το σχέδιο για την Μονεμβασιά; στην ουσία είναι ένα μεγάλο ασανσέρ των 145 μέτρων. Εμείς θα θέλαμε 2 κμ κανονικό τελεφερίκ του οποίου το κόστος θα ξεπερνούσε τα 30 εκατομμύρια. Πρέπει να μπουν και πυλώνες σε ξένα οικόπεδα και πάνω από τα σπίτια των κατοίκων. Υπάρχει και κανονικός δρόμος που πάει μέχρι την Ζιά οπότε δεν υπάρχει λόγος κάποιος να πάρει το τελεφερίκ από το Ζηπάρι για να πάει μέχρι το χωριό. Και όσο για το κόστος λειτουργίας και συντήρησης ας το αφήσουμε καλύτερα. Ναι θα δημιουργηθούν θέσεις που θα επιδοτούνται από τον δήμο γιατί αποκλείεται με 4 μήνες σαιζόν να βγαίνουν τα έξοδα.

  2. ΣΕ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ!
    ΕΔΩ ΜΙΑ ΣΕΓΚΕΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ 2017 ΤΟ ΤΕΛΕΦΕΡΙΚ ΜΑΣ ΜΑΡΑΝΕ….

  3. Ευχαριστούμε τους δημαρχους ΚΑΙΣΕΡΛΗ-ΚΥΡΙΤΣΗ-ΝΙΚΗΤΑΡΑ για τα εργα στο νησί.Οπως αξιοποιηση οινοποιειου ,αβικω ,ναυτικου ομιλου ,αλεξαντερ φασιον, για την επιλυση του κυκλοφοριακου, για το χωροταξικο-πολεοδομικο σχεδιο ,για το κολυμβητηριο , τον μολο για τα κρουαζιεροπλοια ,νέο κτήριο αφιξεων-αναχωρήσεων στο λιμάνι,επέκταση μαρίνας,για τα καινουργια σχολεια ,για τους δρομους,για την καθαριοτητα.για την απομάκρυνση του ΚΤΕΛ για την υγεια,για τις λακούβες κλπ.

  4. Συγνώμη, αστειεύομαι.
    Βρε άνθρωπε δεν μπορούμε να κλείσουμε μια λακούβα και ζητάς διαστημικές κατασκευές εδώ στην Κω?
    Οπουδήποτε αλλού μπορεί, εδώ…γιοκ.
    Η Κως έπρεπε να είναι νησί ΤΟΠ.
    Το τι είναι το βλέπεις ιδίοις όμμασι.
    Αλλάξτε τρόπο που ψηφίζεται.
    Τα ίδια χούγια έχουν όλοι.
    Μόνο για την καρέκλα και το μάμ.
    Αν βλέπετε κάποιον ΑΧΡΗΣΤΟ ξηλωστε τον αμέσως έστω με διαδηλώσεις και ενστάσεις ή με όποιον άλλον νόμιμο τρόπο υπάρχει.
    Μην τους αφήνεται σε χλωρό κλαρί.
    Τα σόγια έχουν καταστρέψει τον τόπο.
    Σλόγκαν…
    Είσαι άχρηστος?
    ΔΡΟΜΟ, ουστ από εδω …

  5. Αντί για τελεφερίκ μήπως να ασχολούμασταν με κανένα νέο νοσοκομείο πρώτα? Ή τον επαρχιακό που σκοτώνεται ο κόσμος?

  6. Εδώ όταν κόβουν 10 μέτρα χόρτα,βγάζουν φωτογραφίες και πανηγυρίζουν,μέχρι αυτό μπορούν.Τι είναι αυτά που λες;Ποιος να προοθησει τέτοιο έργο ;Ο δήμαρχος;Ο άνθρωπος ζήτησε ψήφο όχι για τα έργα που έκανε η θα κάνει.Απλα επειδή είναι καλός άνθρωπος.

  7. Ελικοδρόμιο στην Ζια!!!! Εδώ δεν μπορούν να κάνουν ένα πάρκινγκ και μια μονοδρομιση η και να βάλουν τρενάκι, και εσύ θέλεις τελεφερίκ!!!!! Δεν είναι 1ο μαγιά αλλά καλό!!!

    • Φαντάζομαι ότι εννοείς 1πριλιά.
      Γιατί για 1μαγιά τα πάντα στο νησί είναι … ΜΑΡΑΜΕΝΑ ΣΟΥΣΚΕΛΑ.

  8. μόνο για μέλια να γλύφουν.μεγαλα αρπακτικά.μεγαλη διαφθορά στους δήμους με πρώτους τους δημάρχους. θα

  9. Προτείνω διακτινισμό μέσω ανωτέρου στρώματος της πληζινιακής ιονόσφαιρας .
    ΜΗΝ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΝΑΡΚΩΤΙΚΆ .
    ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
    Μάθετε πρώτα πώς ένας ιθαγενής πελάτης γίνεται ΠΟΛΙΤΗΣ και μετά αρχίστε να μπουσουλάτε.

  10. ρε εδώ δεν ξέρουν να φτιάξουν ένα δρόμο ίσιο και θα φτιάξουν τελεφερίκ είστε με τα καλά σας γυρεύοντας πάτε με το χάρο;;;; φτιάξτε όλους τους δρόμους της πόλης και άστε της μλκιες

  11. Τόσο πρόβλημα είναι να φτοιαχτεί σωστά ο δρόμος προς τη Ζιά. Ο Παπάς είχε κάνει διαφορετική πρόταση για τελεφερίκ Ζια – κορυφή Ορομεδωντα και για αυτό αγόρασε κάποια κτήματα τώρα άλλαξε;

  12. αυτοί βαριούνται που ζουν……στηκαν για τα προβλήματα στο νησί.αλι στο νησί.

  13. τα λεωφορεία θα ανεβαίνουν μέχρι Λαγούδι και από εκεί με τελεφερίκ στην Ζια. Μετα τα λεωφορεία δεξιά και θα κατεβαίνουν από Μινιερα.πολυ μικρότερο το κόστος και υλοποιησημο.

  14. Το 2023 και το 2024 δόθηκαν από το Δήμο στην ΚΩΑΝ Α.Ε πάνω από 1,5 εκατομμύριο ευρώ.μεγαλες αρπαχτες μεγάλες μάσες.

  15. Ας επανέλθουμε στην πραγματικότητα! Ο Δήμαρχος μας δεν είναι ικανός να κυνηγήσει και να πραγματοποιήσει κάτι τέτοιο! Εδώ παλεύουν να μαζέψουν τα σκουπίδια και δεν μπορούν, τελεφερίκ θα φτιάξουν?

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ