Μιχάλης Πιστικάκης: Απογοητευτική η εικόνα του νησιού στην έναρξη της τουριστικής περιόδου

9
9379

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΙΣΤΙΚΑΚΗΣ :   ‘’ Απογοητευτική η εικόνα του νησιού στην έναρξη της τουριστικής περιόδου.’’

Η τουριστική περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει και η εικόνα της Κω είναι θλιβερή.

Αυτά που καταγράφω, όλοι τα βλέπουν, όλοι τα βιώνουν στο νησί μας.

1ον) Το επίπεδο καθαριότητας ποτέ δεν ήταν τόσο χαμηλό. Στην πόλη και στα χωριά η εικόνα είναι αποκαρδιωτική με μικρές και ανεξέλεγκτες χωματερές.

2ον) Η αστική  συγκοινωνία έχει καταρρεύσει, το επίπεδο εξυπηρέτησης των κατοίκων και επισκεπτών της Κω έχει υποβαθμιστεί. Η αστική  συγκοινωνία απαξιώνεται διαρκώς και μεθοδευμένα.

3ον) Στη ζώνη Σένγκεν στο λιμάνι της Κω η κατάσταση εξακολουθεί να είναι απελπιστική, καθώς οι επισκέπτες είναι αναγκασμένοι να στέκονται όρθιοι για ώρες κάτω από τον καυτό ήλιο μέσα σε τριτοκοσμικές συνθήκες.

4ον) Το πάρκινγκ στη Ζια παραμένει κλειστό και η διέλευση τους από και προς Ζια καθίσταται επικίνδυνη για λόγους ασφαλείας σε περίπτωση πυρκαγιάς. Η Ζια με αυτό τον τρόπο απαξιώνεται και υποβαθμίζεται.

5ον) . Στο Μαστιχάρι επικρατεί χάος στο λιμάνι από τα φύκια. Ο Δήμος παίζει πινγκ πονγκ ευθυνών με το λιμενικό ταμείο.

6ον) Στην Κέφαλο,  στο οδικό δίκτυο κυριαρχούν οι λακκούβες ενώ ο φωτισμός είναι ανύπαρκτος. Οι τουρίστες βαδίζουν στους δρόμους με φακούς από τα κινητά τους.

7ον) Στην Αντιμάχεια το καθαρό νερό αποτελεί πολυτέλεια αφού το χωριό αντιμετωπίζει καθημερινές διακοπές στην ύδρευση ενώ όταν δεν υπάρχει διακοπή υδροδότησης, το νερό το οποίο τρέχει από τις βρύσες είναι λάσπη και όχι νερό.

Οι εικόνες αυτές δεν αξίζουν στην Κω.

Η δημοτική αρχή του κ.Νικηταρά έβγαλε την πρώτη τετραετία με τα ψέματα και με την επίκληση του ΄΄΄κακού’’ Κυρίτση.

Τώρα που δεν υπάρχει αυτό το άλλοθι, έρχεται αντιμέτωπη με την πραγματικότητα.

Το χειρότερο είναι ότι αυτή τη γκρίζα πραγματικότητα, που αποτελεί δημιούργημα της αδράνειας και της αδιαφορίας της δημοτικής αρχής, την πληρώνει όλοι η Κως.

Και επειδή πρέπει να μιλάμε με προτάσεις: κάθε φθινόπωρο πρέπει να ξεκινά η προετοιμασία του νησιού για την έναρξη της τουριστικής περιόδου. Με την ευθύνη ενός διαπαραταξιακού οργάνου , με τη συμμετοχή φορέων και με την ενεργό συμμετοχή υπηρεσιών του Δήμου, που θα δουλεύουν μαζί , θα σχεδιάζουν και θα υλοποιούν δράσεις και έργα για να μην παρουσιάζει η Κως τη σημερινή εικόνα.

Θα τολμήσει η δημοτική αρχή να συζητήσει αυτή την πρόταση;

 

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. το χειρότερο είναι ότι οδηγάς με τον φόβο της επόμενης λακκούβας, και της επόμενης, και της επόμενης, και της επόμενης και πάει λέγοντας

  2. ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΤΕ ΑΝΙΔΕΟΙ ΑΠΟ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ.ΚΑΤΣΕ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗ ΜΟΥΓΚΑ.ΣΑΣ ΒΑΡΕΘΗΚΕ ΑΚΟΜΑ ΠΡΙΣΟΤΕΡΟ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ.

    • Αν μπορείς να μιλήσεις και να γράψεις με αποδείξεις πες που ακριβώς λέει ψέματα ο Μιχάλης

  3. Να παραιτηθουν!!
    Η μονη λυση για να σωθει το νησι απο τους αποτυχημενους…..και ανικανους!
    Γιαυτο και η λασπη γα τους # κακους#….γιατι ετσι καλυπταν την τεραστια ΚΑΤΩΤΕΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ!
    ΚΑΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ!!
    Τωρα ομως??
    ΞΕΓΥΜΝΩΘΗΚΕ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ……

  4. Ευχαριστούμε τους δημαρχους ΚΑΙΣΕΡΛΗ-ΚΥΡΙΤΣΗ-ΝΙΚΗΤΑΡΑ για τα εργα στο νησί.Οπως αξιοποιηση οινοποιειου ,αβικω ,ναυτικου ομιλου ,αλεξαντερ φασιον, για την επιλυση του κυκλοφοριακου, για το χωροταξικο-πολεοδομικο σχεδιο ,για το κολυμβητηριο , τον μολο για τα κρουαζιεροπλοια ,νέο κτήριο αφιξεων-αναχωρήσεων στο λιμάνι,επέκταση μαρίνας,για τα καινουργια σχολεια ,για τους δρομους,για την καθαριοτητα.για την απομάκρυνση του ΚΤΕΛ για την υγεια,για τις λακούβες κλπ

  5. Ε κάποιος πρέπει να τα πει κ αυτά ίσως ξυπνήσει η δημοτική αρχή που πιστεύει ότι όλα είναι τέλεια έξω !!!

  6. 2,3 εκατομμύρια ρωτάτε Νικηταρά καμπουρακη.Έχουν ήδη δώσει:300.000 ευρώ έδωσαν το 2020. 800.0000 ευρώτο 2021 με απευθείας ανάθεση (τους προσέβαλε το deal) 1,5 εκ. ευρώ θα διαθέσουν συνολικά για το 2023! 2,3 εκ. ευρω το 2024 !Φαντάσου το πάρτι που έχουν κατά νου να κάνουν τα επόμενα 5 χρόνια…2 εκατομμυριάκια επί 5 χρόνια για ρώτα τον Νικηταρα τον Καμπουράκη, ξέρουν πόσα κάνουν; ο διαγωνισμός 2,3 εκατομμύρια για την καθαριότητα ακυρώθηκε. εγιναν πρόσφυγες γιατί ο Δήμος Ρόδου με διαγωνισμό εκμισθωσε αποριμματοφορα με 25.000 ευρώ τον μήνα το όχημα και ο δήμος Κω με 60.000 ευρώ τον μήνα!!! ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΌ ΣΥΜΒΟΎΛΙΟ? https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid0oevjAPjeMhDiB6ZmqSbR62FqeR6KjX5wmuq63Xi3Y7XSfmDrBAedVkkDgtDNHrUSl&id=100048993305177
    https://aegeanews.gr/news/ta-en-dimo/515082/anagnostis-kathariotita-megalos-asthenis-tou-dimou/

  7. ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΞΕΡΑΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΛΙ.ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ.ΑΠΛΑ ΘΑ ΕΠΟΦΕΛΗΘΟΥΝ ΤΑ /////.ΜΠΡΑΒΟ ΚΩΟΙ.ΣΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ