Γ. Κοκαλάκης: Κέφαλος 7 Μαΐου 2024! Οι εικόνες μιλάνε απ΄μόνες τους

16
6346

Κέφαλος 7 Μαΐου 2024!
Χριστός Ανέστη και Χρόνια πολλά!
Δεν χρειάστηκε πολύ ώρα για να σκεφτώ τι να γράψω, οι εικόνες μιλάνε από μόνες τους, εικόνες σημερινές από κεντρικά σημεία του παραλιακού μετώπου στο χωριό μας.
Με αυτά ζει καθημερινά ο Κεφαλιανός, αυτά αντικρίζουν οι πρώτοι επισκέπτες του Χωριού μας.
Και αν κατά την δήλωση του Δημάρχου, σήμερα το Νησί μας είναι σε καλύτερη κατάσταση από περασμένα χρόνια, τότε θα τον παρακαλέσω να μας δανείσει τα μαγικά γυαλιά που φοράει και του δείχνουν αυτή την εικόνα, που λογικά μόνο εκείνος και οι συνεργάτες του βλέπουν.
Και μιας και θα ακούσω ξανά ότι το μόνο που ξέρω είναι να κρίνω, θα παραθέσω μερικές από τις δικές μου σκέψεις.
Η παρούσα Δημοτική Αρχή υποτίθεται έχει εμπειρία πλέον 4,5 ετών άρα έπρεπε οι μήνες του Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου να είναι μήνες συσκέψεων, απολογισμού και προγραμματισμού για το νέο έτος!
Πρόεδροι Κοινοτήτων, Αντιδήμαρχοι, υπεύθυνοι εργοταξίων, υπηρεσιακοί παράγοντες έπρεπε να είχαν καθίσει σε ένα τράπεζι εξετάζοντας τα σοβαρά ζητήματα:
•Αποκομιδή Απορριμμάτων
•Προσωπικό Δήμου ( πόσοι υπάρχουν, που κατανέμονται, ποτέ τελειώσουν οι συμβασιούχοι, τι προοπτικές υπάρχουν να έχουμε νέο προσωπικό κτλ)
•Κατάσταση οχημάτων , μηχανημάτων έργου κτλ
• Όγκος και είδος εργασιών για την προετοιμασία της τουριστικής περιόδου ανά Κοινότητα
• Δυνατότητες Συνδρομής Εργολάβων στο μεγάλο όγκων εργασιών που πρέπει να εκτελεστούν ( καθαρισμός κοινόχρηστων χωρών, συντήρηση οδών, αγροτική οδοποιία, κ.τ.λ)
•Συμβάσεις έργων και προμηθειών που ήδη τρέχουν.
Με τα στοιχεία που θα είχαν συλλέξει θα μπορούσαν να είχαν κρίνει ποιες εργασίες μπορεί να εκτελέσει ο Δήμος με ίδιες δυνάμεις και που πρέπει να δημιουργηθούν κωδικοί στον Προϋπολογισμό του Δήμου για την συνδρομή ιδιωτών, πχ κλαδέματα δέντρων και καθαρισμός πλατιών και δρόμων από τα χόρτα κ.α.
Επίσης θα έπρεπε να είχε γίνει ο προγραμματισμός και η οργάνωση των εργασιων αυτών και τα οποια θα έπρεπε να τηρούνται με απόλυτη πειθαρχία από όλους χωρίς να υπάρχουν παρεκκλίσεις αν δεν συντρέχει λόγος έκτακτης ανάγκης, ώστε να τρέχει ο προγραμματισμός με συνέπεια και σε σωστούς χρόνους!
Αντί όμως όλων αυτών βλέπουμε να κυριαρχεί ένα «μπάχαλο» με το προσωπικό και τα μηχανήματα του Δήμου να είναι ποτέ από δω και ποτέ από εκεί χωρίς κανένα σοβαρό αποτέλεσμα.
Αναγκάστηκαν Απρίλιο μήνα να προσθέσουν κωδικούς για καθαριότητες, συντηρήσεις δρόμων κτλ, αφού έφτασαν στο απροχώρητο, πλέον όμως είναι πολύ αργά!
Όποτε δεν είναι τυχαίες οι εικόνες που κυριαρχούν στο Χωριό της Κεφάλου αλλά και στο σύνολο του Νησιού μας.
Μια δημοτική αρχή που δυστυχώς ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΑΡΧΗ ΟΥΤΕ ΜΕΣΗ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ!
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

16 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Βρε Γιωργο μου μονος σου εμεινες.
    Ειδες στη μαρινα τι ψηφισαν οι συναδελφοι σου απο τη Δυναμη Αλλαγης; Πλειοδοτικο διαγωνισμο με αποκλειστικη χρηση για Ραδιοταξι.
    Που ειναι ο αρχηγος σου; εσυ; η στα ψηφαλακια κανεις την κοτα και εσυ.
    Ααααα για να μην το ξεχασω,ριξε νια ματια ποιοι επιασαν δουλεια ως οδηγοι στο Ραδιοταξι.

    • Ν’ αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω.

    • Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΤΙ ΓΙΝΟΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΦΟΡΤΗΓΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΠΙ ΚΥΡΙΤΣΗ.ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙΣ,ΕΣΥ ΓΙΝΕΣΑΙ ΡΕΖΙΛΙ.ΞΕΡΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΙΜΟΙΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΜΑΓΚΙΑ,..ΑΝΙΑ,ΚΑΙ Κ…ΦΙΛΙΣΤΡΙΝΗ; ΑΠΕΤΥΧΕΣ.

    • Οτι χειροτερο εχει περασει απο το νησι. Κυριτσης,Νικηταρας και οι δυο της ιδιας σχολης ΠΑΣΟΚ.
      Μονο την πάρτη τους.

  2. μια χαρά είναι φίλε μου ‘και έτσι θα παραμείνει θέλετε δεν θέλετε ?????και σας παρακαλούμε πολύ αλλά σχόλια δεν θέλουμε τέλος το νησί 🏝️🏝️ αυτό είναι αυτό ήταν έτσι θα παραμείνει , διότι αν φτιαχτή Κατή θα χαλάσει η εικόνα του νησιού μάς

  3. Το σωστο.. το λογικο… το ηθικο… το τιμιο… ειναι να παραιτηθουν!!!!
    Μπραβο στο 60% που ξερει να ψηφιζει!!
    Χειροκροτηστε και θαυμαστε τα χαλια σας!!!
    Γιατι δεν ειναι μονη της η ΑΝΙΚΑΝΗ δημοτικη αρχη…. τους ακολουθειτε και εσεις που τους στηριξατε!
    Με τετοια λαδωματα.. ρουσφετια..απειλες…ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΠΕΤΑΕΙ Ο ΓΑΙΔΑΡΟΣ!!

  4. Γιατί όλοι οι δρόμοι είναι ένα ////ρδέλο?? γιατί δεν φτιάχνονται και εμείς πληρώνουμε κανονικότατα όλους τους φόρους και με το παραπάνω δεν δέχομαι να πληρώνω ΚΤΕΟ ρε αλήτες αφού οι δρόμοι είναι ένα ///ρδελο!!!!?

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ