Τα εγκαίνια και ο αγιασμός στο νέο κτίριο του ΕΕΕΕΚ Κω

18
12439
Τις νέες εγκαταστάσεις του σύγχρονου Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Κατάρτισης (EEEΕK) Kω, για μαθητές με Αναπηρία, εγκαινίασε σήμερα, ο Δήμαρχος Κω ο Θεοδόσης Νικηταράς, ενώ τον αγιασμό στο νέο εκπαιδευτήριο που προσφάτως άνοιξε τις πύλες του τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ.κ. Ναθαναήλ. Το νέο ΕΕΕΕΚ λειτουργεί κανονικά μετά από αρκετούς μήνες αναμονής και εγκαθίσταται οριστικά στο πρώην κτίριο της TUI, καθώς πλέον ο χώρος πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να γίνεται απρόσκοπτα η εκπαιδευτική διαδικασία όπως επισήμανε και η Διευθύντρια του σχολείου Κατερίνα Τσατσακλά.
Ο Δήμαρχος Κω σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τόνισε:
Ημέρα χαράς, ικανοποίησης και δικαίωσης.
Για τους μαθητές, το εκπαιδευτικό προσωπικό, για όλη την κοινωνία της Κω.
Για εμένα και τους συνεργάτες μου, η στιγμή που λες, ναι, αξίζει να παλεύεις για αυτό τον τόπο!
Κόποι χρόνων, ανταμοίβονται.
Το ΕΕΕΕΚ στο «σπίτι» του. ?
✔️ Σύγχρονες και ασφαλείς εγκαταστάσεις, άπλετος προαύλιος χώρος. Σχολείο στολίδι, πρότυπο πλέον στην πατρίδα μας.
Συνεχίζουμε με σκληρή δουλειά και μπόλικο πείσμα!
Καλορίζικο λοιπόν!!!

Πηγή: https://www.kostv.gr

18 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μικραίνει η δημοτική ομάδα Νικηταρα; ή ειναι ιδεα μου;
    Νομιζω πως σε καθε εκδήλωση ειναι τα ιδια πρόσωπα,οι επιλογες του Νικηταρα.

  2. ο Κυρίτσης δικαιώθηκε για μία ακόμη φορά …
    όταν η δημοτική αρχή Κυρίτση νοίκιαζε το κτίριο Πίτση και το διαμόρφωνε σε σχολείο (ΓΕΛ Ζηπαρίου), ο Δήμαρχος και ο κ. Aαντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών 2019 το αποκαλούσε στο Δ.Σ. «καφετέρια και χαμάμ». Τώρα που ενοικίασαν κτίριο για το ΕΕΕΚ τι έχουν να πουν ? ο Κυρίτσης δικαιώθηκε για μία ακόμη φορά … Η σημερινή δημοτική αρχή αδυνατεί να βρει οικόπεδο για να χτιστούν νέες σχολικές μονάδες. Η Έπαρχος πιέζει το Δήμαρχο να βρεθεί λύση ??? Χαμόγελα και δηλώσεις βλέπω μόνο ….

    • Εάν νομίζετε ότι η ΙΣΧΥΡΗ ΚΩΣ σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων έμειναν μόνο στο ενοικιαστήριο για το συγκεκριμένο κτήριο του ΕΕΕΕΚ ΚΩ , είσθε βαθειά νυχτωμένοι ..

    • Πολύ μιζέρια ! Λίγη ντροπή και πολύ σεβασμός στα Άτομα με Αναπηρία δεν βλάπτει

      Αυτό με την μιζέρια σου σε όλα τα σχόλια σου , παντού, θα πρέπει λίγο να το κοιτάξεις..Μας συγχωρείς κιόλας που στεγάσαμε τους μαθητές/μαθήτριες με Ειδικές ανάγκες σε ασφαλή κτίριο…Ξεχάσαμε να πάρουμε την άδεια σας. Η μήπως θα έπρεπε να τα αφήσουμε στις καλύβες στο Πλατανι που νοίκιασε η ΔΥΝΑΜΙΣ ΑΛΛΑΓΗΣ για να τις βαπτίσει Ειδικό Σχολειο το 2017 ???

  3. Δεν πάει ποιο κάτω πιάσαμε πάτο!!
    Ας αναλάβει κάποιος άλλος από την ισχυρή Κω μπας και και δουλέψει κάτι στο νησί μάς..

  4. Συγχαρητήρια σε όλους!οι αγώνες των γονιών και των εκπαιδευτικών δικαιώθηκαν έστω και με καθυστέρηση, καλή λειτουργία στο σχολείο!Τα παιδιά μας αξίζουν τα καλύτερα!

    • Αγαπητέ γονέα και συναγωνιστή… Κάνε υπομονή ..Το ΦΕΚ για την ίδρυση του ΕΕΕΕΚ ΚΩ ψηφίστηκε το 2005 ,εφαρμόστηκε το 2017 που μετά από πίεση των γονέων ο Δήμος στέγασε τους μαθητές ΑμεΑ σε παράγκες στο Πλατανι. Με 19 χρόνια καθυστέρηση το ΕΕΕΕΚ ΚΩ απέκτησε το δικό του σπίτι μόλις τώρα…το 2024 !! Για τα κενά που αφήνει πίσω της η κάθε Δημοτική αρχή ευθυνόμαστε όλοι..γονείς,εκπαιδευτικοί,κοινωνία

  5. για την κατάσταση δεν θα πω κάτι τα λέτε όλα εσεις και οι πράξεις σας
    αλλα ρε παιδία το μωβ στους τοίχους ποιος το επέλεξε??? ένας ανθρωπος εκει στον δημο δεν υπαρχει που να έχει γουστο? Όλοι κακόγουστοι είστε ? γενικώς….
    ο δήμος δεν έχει αρχιτέκτονες να κάνουν καμιά πρόταση της προκοπής ??? Φίλους αρχιτέκτονες ή διακοσμητές δεν έχετε δημαρχε να σας βοηθήσουν μπας και σώσετε λιγάκι την εικόνα του νησιού…..για το εσωτερικό δεν σχολιάζω κάν….
    Στην ομάδα σου δήμαρχε δεν κατέβασες κανεναν ειδικό επι του θέματος να αναλάβει εκείνος την πρόταση ? ή αυτός απλά λαμβάνει και δεν ανα-λαμβανει ??

    • Μια χαρά είναι το χρώμα. Στα παιδιά αρέσει πολύ. Εσύ μάλλον ψάχνεις καμιά θέση στο δήμο να σε πληρώνουν για να διαλέγεις χρώματα. Έλα σε παρακαλώ.

  6. Mαρτης γδαρτης παλουκο καφτης»»»
    Δεν τον ακολουθεί κανένας πλέον απλά την πληρώνει το νησάκι μας!! Υπομονή 5 χρόνια.

  7. Τα χρώματα επέλεξε η Διευθύντρια του ΕΕΕΕΚ ΚΩ μαζι με τους Ειδικούς Παιδαγωγούς . και ψυχολόγους .. Είναι χρώματα Χαρούμενα που επιλέγονται με πολύ προσοχή για να ταιριάζουν με την ψυχολογία των παιδιών με Ειδικες Ανάγκες και ειδικά με αυτισμό…Τα χρώματα παίζουν μεγάλο ρόλο στην ηρεμία και στην ψυχολογία των παιδιών με ιδιαιτερότητες … Αν άφηναν τον Δήμο να επιλέξει τα χρώματα θα τα έβαφαν πάλι όλα γκρι και μουντα όπως έβαψαν το Ειδικό Δημοτικο το 2017 !

  8. Πολύ μιζέρια ! Λίγη ντροπή και πολύ σεβασμός στα Άτομα με Αναπηρία δεν βλάπτει

    Αυτό με την μιζέρια σου σε όλα τα σχόλια σου , παντού, θα πρέπει λίγο να το κοιτάξεις..Μας συγχωρείς κιόλας που στεγάσαμε τους μαθητές/μαθήτριες με Ειδικές ανάγκες σε ασφαλή κτίριο…Ξεχάσαμε να πάρουμε την άδεια σας. Η μήπως θα έπρεπε να τα αφήσουμε στις καλύβες στο Πλατανι που νοίκιασε η ΔΥΝΑΜΙΣ ΑΛΛΑΓΗΣ για να τις βαπτίσει Ειδικό Σχολειο το 2017 ???

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ