Εποικοδομητικές συναντήσεις της Αντιδημάρχου Τουρισμού, Ματίνας Βουκελάτου – Χριστοδουλίδη με αιρετούς του Δήμου Λέρου και την Λέσχη Ελληνοϊταλικής Φιλίας

2
6277

Εποικοδομητικές συναντήσεις

της Αντιδημάρχου Τουρισμού, Ματίνας Βουκελάτου – Χριστοδουλίδη

με αιρετούς του Δήμου Λέρου και την Λέσχη Ελληνοϊταλικής Φιλίας

 

Στο πλαίσιο ανάπτυξης των διαδημοτικών επαφών και με στόχο την διάνοιξη νέων διαύλων επικοινωνίας και συνεργασίας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση στα γειτονικά νησιά του νoμού μας, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Πολιτισμού και Εθελοντισμού Δήμου Κω, Ματίνα Βουκελάτου – Χριστοδουλίδη, αποδεχόμενη την πρόσκληση που της έγινε, ταξίδεψε το περασμένο Σαββατοκύριακο στο νησί της Λέρου.

Κατά την διήμερη παρουσία της στο νησί, επισκέφθηκε κατά σειρά και συναντήθηκε με αυτοδιοικητικά στελέχη και πιο συγκεκριμένα με τη νέα Αντιδήμαρχο Τουρισμού Δήμου Λέρου κ. Eλένη Χέλμη, ενώ κατά την διάρκεια της σύντομης παραμονή της στο γειτονικό νησί των Δωδεκανήσων, πραγματοποίησε μερικές ακόμη σημαντικές αυτοδιοικητικού χαρακτήρα συναντήσεις, με ξεκάθαρη πολιτική στόχευση, την εξωστρέφεια και την ανάπτυξη διμερών σχέσεων και επαφών, με τα ανώτερα στελέχη του πρώτου βαθμού της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Λέρο, ώστε να υπάρξει ουσιαστική συνεργασία των δύο Δήμων, κυρίως στον τουριστικό τομέα (αλλά και στα πολιτιστικά δρώμενα), με το προσδοκώμενο όφελος που θα προκύψει, να αφορά και τις δύο πλευρές.

Χαρακτηριστική ήταν η συνάντηση της Αντιδημάρχου με εκπροσώπους της Λέσχης Ελληνοϊταλικής Φιλίας, όπου σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα, συνομίλησε και αντάλλαξε ιδέες και προτάσεις συνεργασίας με την Πρόεδρο, κ. Cettina Ferina και με τον κ. Enzo Bonanno Γενικό Γραμματέα του Ελληνοϊταλικού Πολιτιστικού Συλλόγου της Λέρου, κύριος στόχος του οποίου είναι, η ανάδειξη της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού.

Η Aντιδήμαρχος Ματίνα Βουκελάτου – Χριστοδουλίδη, αναμένεται να συνεχίσει τις επαφές της το προσεχές χρονικό διάστημα και με άλλους αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης, επιδιώκοντας την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των δημοτικών αρχών, ενώ πρόκειται να έλθει σε επαφή το προσεχές χρονικό διάστημα με τους κατά τόπους ομολόγους της, ώστε να υπάρχει μια κοινή γραμμή και στρατηγική, στα κοινού ενδιαφέροντος ζητήματα που αφορούν τα νησιά του βορείου συγκροτήματος Δωδεκανήσου.

Επιπροσθέτως, στον προγραμματισμό των διμερών σχέσεων και επαφών, αναμένεται εντός των επόμενων μηνών να ενταχθούν και τα απέναντι παράλια της Τουρκίας, καθώς η Αντιδήμαρχος με τις επαφές που έχει ήδη αναπτύξει στο γειτονικό Μπόντρουμ, πρόκειται να πραγματοποιήσει και εκεί ανάλογες επαφές με στελέχη των Δήμων και της Περιφέρειας Μούγλων της Αλικαρνασσού.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. τι γίνεται με τον μαριναρχη και τον /////; μεσα σε λίγες ημέρες έχουν διαλύσει την μαρίνα

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ