Ανακοίνωση γονέων και μελών της φιλαρμονικής Δήμου Κω: Ο Μαέστρος – Δάσκαλος μας, να παραμείνει στην θέση του

6
6171
“ Σκοπος αυτης της συνάντησης ήταν να πάρουμε απαντήσεις, αρχικά για το μέλλον της φιλαρμονικής, αφού όπως τονίσαμε και στον δήμαρχο μετα απο κάθε παραίτηση υπαρχει και διαλυση αλλά και να μεταφερουμε στον δήμαρχο ,οτι μικροι και μεγάλοι εχουμε έντονη ανησυχία για το ποια διαδικασια θα ακολουθηθεί και ποτε, ωστε να προκηρυχθεί άμεσα η οργανικη θέση του Αρχιμουσικου.
Αρχικά εκτιμούμε το γεγονός ότι ο δήμαρχος αναγνώρισε τα όποια λάθη έχουν γίνει από τους εκάστοτε συνεργάτες του στο παρελθόν σχετικά με την φιλαρμονική. Τον ευχαριστούμε επίσης, που δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο ταξίδι που επρόκειτο να πραγματοποιήσουν τα παιδιά της φιλαρμονικής, εξηγώντας μας του λόγους που δεν επέτρεψε να γίνει ( προκειται για την πρόσκληση που έλαβε η φιλαρμονική ορχήστρα της Δημοτικής Ενότητας Κω απο τον συλλογο Κωων Αθηνών, ώστε να παρελάσουν στην πρωτεύουσα για τον εορτασμό της Ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων) καθώς οπως ανεφερε η πρόσκληση ήρθε σε μια χρονική στιγμή που δεν μπορούσε να πάρει χρηματική εγκριση καθώς ο προϋπολογισμός είχε κλείσει.
Οπως αναφέραμε σε προηγούμενη ανακοινωσή μας σκοπός αυτής της συνάντησης ήταν να συζητήσουμε θέματα που αφορούν τα παιδιά μας και τους λόγους που ανάγκασαν τον μαέστρο μας να παραιτηθεί.
Σαν εκπρόσωποι λοιπον των γονέων, μαθητών και φίλων της φιλαρμονικής παραθέτουμε τα όσα αποκομίσαμε από την συζήτηση
1)Έγινε ξεκάθαρο ότι η αντιδήμαρχος και υπεύθυνη για την φιλαρμονική είχε άλλες προτεραιότητες που δεν της επέτρεψαν να ασχοληθεί με ζητήματα που αφορούν την φιλαρμονική μας.
2 ) Αντιληπτό έγινε επίσης σε όλους τους παρευρισκομένους, ότι η Αντιδήμαρχος είχε διαφορετική ατζέντα σχετικά με το ταξίδι των παιδιών μας στην Αθήνα, γεγονός που ειχε φανει εκ των προτέρων από τα λεγόμενα της κατά την διάρκεια των ομιλιών της στις εκδηλώσεις κοπής βασιλοπίτας των 2 φιλαρμονικών.(υπαρχουν τα βίντεο στο διαδίκτυο)
3) Επιθυμούμε την άμεση προκήρυξη θέσης αρχιμουσικού στην φιλαρμονική , πράγμα που όπως επισήμανε και ο δήμαρχος είναι απαραίτητο και θα ήταν ευχής έργον να υπάρχει και τρίτος αρχιμουσικός για τα παιδιά του πρώην Δήμου δίκαιου , ώστε να έχουν πρόσβαση στις μουσικές γνώσεις όλα τα παιδιά του νησιού.
4) Απαιτούμε ,όπως πολύ σωστά ανέφερε και ο δήμαρχος, να δράττουμε όλοι ιεραρχικά. Το ίδιο δηλαδή επιθυμούμε να κάνει και ο έτερος μαέστρος Νίκος Γκαναβούρας, ο όποιος έχει προβεί σε ενέργειές, χωρίς την έγκριση του δημάρχου και της αντιδημάρχου (οπως μας διαβεβαιωσαν), γεγονός που ενόχλησε τους μαθητές της φιλαρμονικής μας.
Κλείνοντας ,το συμπερασμα που βγάλαμε από την συγκεριμένη συνάντηση είναι ότι οι λόγοι που οδήγησαν τον μαέστρο μας να παραιτηθεί την 1η φορα,εξακολουθούν να είναι οι ίδιοι!
Τέλος επειδή είμαστε πάνω από όλα γονείς και θέλουμε το καλό των παιδιών -καλούμαι και τους γονείς της έτερης φιλαρμονικής να είναι δίπλα μας ( και αυτοί για τον ίδιο λόγο πηγαίνουν τα παιδιά τους στην φιλαρμονική) , αφού προτεραιότητα έχει η εκμάθηση μουσικής των παιδιών μας και όχι ποιος θα αναλάβει επιτέλους να παρελαύνει στο κέντρο της Πόλης.
Κυρια επιθυμία μας ειναι ο Μαεστρος – Δασκαλος μας να παραμείνει στην θεση του Αρχιμουσικού της φιλαρμονικης του Δημου Κω!
Με εκτίμηση ,
Οι γονεις και τα μελη της φιλαρμονικης

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Σας χειρίζεται πολύ καλά…………. και εσείς σκεφτείτε λίγο …έλεος πια

  2. Γιατι ρε παιδια ; λεμε λεμε λεμε για λαθοι πρωην συνεργατων του Δημαρχου στο θεμα με τον Μαεστρο και μετα βαζει στην θεση της ( για αυτα τα καθηκοντα ) κολλητη ετερου αρχιμουσικου . Το πηρατε το μηνυμα ; Δεν μας δουλευουν ; Δεν υπαρχει μεγαλυτερη επιβεβαιωση οτι δικες του ηταν οι επιλογες . Η προκατοχος ομως ισα ισα εκλεχτηκε . Σωστα ; Αντε γεια

  3. Έλα καλά ήτανε τόσα χρόνια να ρθει και κανένας άλλος αρχιμουσικός. Ούτε κλειστό επάγγελμα είναι ούτε οικογενειακή επιχείρηση.Τόσα ταλέντα στην κω τους φάγανε

  4. Αντί για 4.000 τον μήνα που δίνουμε στους μαέστρους , φεύγει ο παλιός , κρατάμε τον άλλο από τα χωρια , πέφτει η μισθοδοσία στην μέση και ούτε γάτα ούτε ζημιά και αυτός που θα μείνει θα τρέχει για 2 σε όλο το νησί , να δικαιολογεί τον μισθό του !! Τώρα οι γονείς που προφανώς καθοδηγούνται από που κ ως που ζητάνε προκήρυξη στο ένα αίτημα και στο άλλο να παραμείνει ο , ένας Θεός ξέρει !
    Καλά θα κάνουν οι γονείς που είναι άσχετοι από τα νομικά θέματα να σταματήσουν να το παίζουν καουμπόηδες !
    Η αντιδήμαρχος εκλέχθηκε από τον λαό και θα κριθεί στο τέλος της θητείας της !
    έχει γίνει γραφικό , παραίτηση , ξεπαραιτηση , μια είναι άρρωστος , μια έχει άδεια , καλά είναι !

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ