ΒΙΝΤΕΟ Με γοργούς ρυθμούς προχωράει η αποπεράτωση του θόλου στην Καρδάμαινα

9
13299
Έναν ακόμη κλειστό χώρο άθλησης θα αποκτήσει το νησί μας τους επόμενους μήνες, καθώς προχωρούν με εντατικό ρυθμό οι εργασίες κατασκευής στο νέο κλειστό γήπεδο με θόλο που υλοποιείται στην Καρδάμαινα. Ο δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς και η Εντεταλμένη σύμβουλος Αθλητισμού Διονυσία Γιαννούλη βρέθηκαν στην Καρδάμαινα, περιηγήθηκαν στο γήπεδο και είδαν από κοντά τις εργασίες που υλοποιούνται σταδιακά αλλά γρήγορα με στόχο την ταχύτερη παράδοση του γηπέδου στην αθλητική κοινότητα της Καρδάμαινας και ειδικά στους αθλητές των τοπικών συλλόγων μπάσκετ!

Οι αέρο υποστηριζόμενοι θόλοι έχουν μοναδικά πλεονεκτήματα με πρώτο και καλύτερο τις καινοτόμες μεμβράνες, που παρέχουν ανώτατη θερμομόνωση και σταθερές αντοχές στις διάφορες καιρικές συνθήκες.

Άλλα πλεονεκτήματα:

• Αντοχή σε ακραίες καιρικές συνθήκες

Οι αθλητικοί θόλοι αντέχουν θερμοκρασίες από -55 °C έως +70 °C, ισχυρούς ανέμους, βαριά χιονόπτωση, πάγο.

• Ταχεία εκτέλεση έργου

Μόνο μερικές εβδομάδες από την ημερομηνία της συμφωνίας μέχρι ο αθλητικός θόλος να είναι εγκατεστημένος και έτοιμος για χρήση.

• Πιο οικονομικά από τα συμβατικά κτίρια

Οι αέρο υποστηριζόμενοι θόλοι έχουν πολύ λιγότερα έξοδα κατασκευής από ένα συμβατικό κτίριο. Επίσης, η άδεια εγκατάστασης (άδεια μικρής κλίμακας) είναι και αυτή πολύ πιο οικονομική.

• Μεγάλη διάρκεια ζωής

Οι αέρο υποστηριζόμενοι θόλοι έχουν διάρκεια ζωής μεγαλύτερη από 40 χρόνια.

• Καθόλου χαμένος χώρος

Ένα από τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα των αέρο υποστηριζόμενων θόλων είναι η δυνατότητα χρήσης όλου του σκεπασμένου χώρου, καθώς σε αντίθεση με τα συμβατικά κτίρια, δεν υπάρχουν κολώνες ή σκελετοί.

• SmartDome

Οι αέρο υποστηριζόμενοι θόλο παρέχονται με αυτοματοποιημένα έξυπνα συστήματα παρακολούθησης. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα απομακρυσμένης παρακολούθησης και ελέγχου μέσω internet από PC, tablet ή κινητό τηλέφωνο.

Πόσο κοστίζει ένας αέρο υποστηριζόμενος θόλος;

Ένας αέρο υποστηριζόμενος θόλος κοστίζει σημαντικά λιγότερο από τις παραδοσιακές κατασκευές, καθώς δεν χρειάζεται καμία παραδοσιακή προετοιμασία της τοποθεσίας, όπως η πλήρης κατασκευή σκυροδέματος ή το πλαίσιο και άλλες απαιτήσεις που συνδέονται με τις συμβατικές κατασκευές.

Επιπλέον, πολλές χώρες δεν απαιτούν κλασική άδεια οικοδόμησης, δεδομένου ότι ένας αέρο υποστηριζόμενος θόλος δεν θεωρείται μόνιμη κατασκευή. Κάθε αέρο υποστηριζόμενος θόλος κατασκευάζεται σύμφωνα με την ειδική απαίτηση του πελάτη, η οποία τελικά αντικατοπτρίζει την τιμή που μπορεί να κυμαίνεται από 85 έως περίπου 160 € / τ.μ. κάλυψης του χώρου.

Ποιος είναι ο χρόνος παράδοσης για την κατασκευή ενός αέρο υποστηριζόμενου θόλου;

Ο χρόνος παράδοσης εξαρτάται από το έργο. Ο τυπικός χρόνος παράδοσης είναι 2-3 μήνες από τα εγκεκριμένα σχέδια έως ότου ο αέρο υποστηριζόμενος θόλος είναι έτοιμος για παράδοση.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να εγκατασταθεί ένας αέρο υποστηριζόμενος θόλος;

Τα στοιχεία του αέρο υποστηριζόμενου θόλου είναι λυόμενα και προκατασκευασμένα, γεγονός που καθιστά τη διαδικασία εγκατάστασης εύκολη, γρήγορη και οικονομικά αποδοτική. Το πραγματικό πρόγραμμα εξαρτάται από το μέγεθος και τις προδιαγραφές του θόλου. Ο τυπικός χρόνος συναρμολόγησης του θόλου είναι 4-7 ημέρες (για θόλους που καλύπτουν έως και 5 γήπεδα τένις) και 7-21 ημέρες για μεγαλύτερους (γήπεδο ποδοσφαίρου πλήρους μεγέθους, βιομηχανικοί θόλοι κ.λπ.)

Υπάρχουν όρια στην ανέγερση του αέρο υποστηριζόμενου θόλου σε μια συγκεκριμένη στιγμή;

Μερικές φορές οι ακραίες καιρικές συνθήκες (όπως καταιγίδες, πλημμύρες ή ισχυρή χιονόπτωση) μπορεί να προκαλέσουν δυσκολίες στην ανέγερση του θόλου. Σε αυτήν την περίπτωση, προτείνεται να περιμένετε καλύτερες καιρικές συνθήκες, εάν είναι δυνατόν.

Ασφάλεια
Υπάρχουν πιστοποιητικά για τους αέρο υποστηριζόμενους θόλους;

Όλα τα μέρη του αέρο υποστηριζόμενου θόλου είναι πιστοποιημένα. Τα υλικά του θόλου κατασκευάζονται στην ΕΕ και σχεδιάζονται σύμφωνα με τα πρότυπα EN 13782. Όλα τα στοιχεία είναι πιστοποιημένα με CE ώστε να πληρούν τα ακόλουθα κριτήρια:

• Ασφάλεια (ενεργειακή αυτονομία, αντοχή στις καιρικές συνθήκες, σεισμική ασφάλεια, εγκεκριμένοι και έγκυροι υπολογισμοί, σχεδιασμός ασφαλείας, απλός έλεγχος).

• Τεχνικά (συστημικές λύσεις, υψηλή τεχνολογία στο σχεδιασμό και στα υλικά, εύκολη εγκατάσταση, γρήγορη συναρμολόγηση, γρήγορη αποσυναρμολόγηση, εύκολη μετεγκατάσταση).

• Αισθητικά: Σχεδιασμός προγράμματος 3-D CAD / CAM, απεικονίσεις 3-D, κατασκευή ολοκληρωμένη με υπολογιστή.

Τι συμβαίνει με τη δομή σε περίπτωση διακοπής ρεύματος;

Η συνεχής τροφοδοσία είναι ένα κρίσιμο στοιχείο που δεν πρέπει να αφεθεί στην τύχη. Κάθε αέρο υποστηριζόμενος θόλος είναι εφοδιασμένος με ένα εφεδρικό σύστημα έκτακτης ανάγκης, το οποίο παρεμβαίνει αμέσως σε περίπτωση αστοχίας της τοπικής τροφοδοσίας. Έχει αυτονομία 12-48 ωρών, η οποία μπορεί να επεκταθεί έως και 100 ώρες εάν απαιτείται.

Είναι το ύφασμα εύφλεκτο;

Όχι, το ύφασμα του θόλου είναι βραδύκαυστο (λόγω των ιδιαίτερων χημικών ουσιών του) και φέρει διεθνή πιστοποιητικά.

Είναι το ύφασμα του θόλου ανθεκτικό στον βανδαλισμό;

Λόγω της ισχυρής υπόβασης του πολυεστέρα, είναι δύσκολο να υποστεί ζημιά. Επιπλέον, χάρη στο σύστημα διπλής μεμβράνης, οι αέρο υποστηριζόμενοι θόλοι είναι εξαιρετικά άκαμπτοι.

Σε περίπτωση οποιασδήποτε ζημιάς στην εξωτερική μεμβράνη, η εσωτερική μεμβράνη διατηρεί ακόμη την κατάλληλη στεγανότητα και συνεπώς διατηρεί τη σταθερότητα του θόλου.

Η δομή που υποστηρίζεται από αέρα καταρρέει εάν το ύφασμα κοπεί και εμφανιστεί μια τρύπα;

Όχι. Η δομή που υποστηρίζεται από τον αέρα είναι μια αυτόνομη δομή, που σημαίνει ότι σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης θα διατηρηθεί. Η σταθερότητα της δομής που υποστηρίζεται από τον αέρα παρέχεται από τη μονάδα φουσκώματος έκτακτης ανάγκης, η οποία ενεργοποιείται με την ανιχνευόμενη ελάχιστη πτώση της πίεσης.

πηγή: KOS TV

 

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Με ψέματα βγενεις και με ψέματα φεβγεις έρχεται ο Ηλίας να τα σαρώσει όλα τελευταία πενταετία σας είναι

  2. ένα έργο που κοντεύει να ειναι δημιουργία παλιά, επιτέλους γίνεται στο νησι …δεν φέρατε και κάτι το καινουργιο στο νησί μην τρελαίνεστε. Ξέρετε γιατί θα ακούτε πάντα γκρίνια? Γιατί μας περνάτε για χαζούς…. γιατί πουλάτε οτι κάτι κάνετε ενώ στην ουσία πάντα μετά απο πολύ πίεση και γκρίνια κάνετε τα αυτονόητα.
    Για αυτό πάντα θα ακούτε γκρίνια. Αυτό δεν πάει μόνο στην σημερινή δημοτική αρχή αλλά αφορά γενικά όλες τις δημοτικές αρχές που έχουν περάσει απο το νησί.
    Δηλαδή χρειάζονται 4 χρόνια για να κάνετε μια παραγγελία ενός θόλο ? Αλλά το νοσοκομείο θα είναι έτοιμο σε 5 χρόνια? Ο μόνος τρόπος να γίνει αυτό είναι να πέσει απίστευτο ποσό χρημάτων σε διάφορες κατευθύνσεις ….είστε διατεθειμένοι να προβείτε σε τακτικές που πάνε κόντρα στη διαφάνεια και τον νόμο ???

  3. ακουγονται φημες οτι τετοιος θολος θα μπει και στην ζωνη σενγκεν
    Νομιζω οτι ο μεγαλος μας Δημαρχος θα βαλει την Κω στην παγκοσμια θεση που της αξιζει με ενα μεγαλο εργο
    Το νησι μας θα ειναι εξισου γνωστο για τον θολο στην Σεγκεν που θα θυμιζει την οπερα του Συνδνευ
    Δημαρχε προχωρα αφηνεις εργο αναλοιωτο στον χρονο
    Σε στηριζει ολο το νησι περηφανο που σε εχουμε στο τιμονι του Δημου

    • ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ Η ΚΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΣΤΗ ΒΡΩΜΙΑ ΣΤΗΣ ΛΑΚΟΥΒΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΧΕΡΕΣΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΕΣ ΞΕΡΗ ΝΑ ΚΟΒΗ

    • σταμάτα οτι «πίνεις» αμέσως. Κόντεψες να κάψεις και τον δικό μας εγκέφαλο

  4. δημαρχε έχεις βάλει στο μάτι κ τη ΔΕΗ στο λιμάνι, ου κ αλίμονο σου που πάτε να να φάτε όλα. βρείτε αεροπλάνο να φύγετε

    • σιγά την εργάρα που την περιμέναμε τόσα χρόνια.
      Σας ταιζουν ψίχουλα γιατί θεωρούν οτι έχετε μυαλό περιστεριού…και τους επιβεβαιώνετε με τις πράξεις καθημερινά
      Είναι δυνατόν να συζητάμε στον 3ο πιο πλουσιο δήμο της Ελλαδάς μόνο για τέτοιου επιπέδου έργα ?
      Γίνεται και ξέρετε γιατί? Γιατί οι τουρίστες και η προβολή του νησιού στο εξωτερικό που σας τάζουν έει σκοπό να γεμίσει τις τσέπες των ξενοδόχων που ήδη έχουν ένα μάτσο λεφτά και όσον τους βοήθησαν (βλεπ. Δημαρχο) και για το νησί της Κω και τους Κωους που μένουν εδώ και προσπαθούν καθημερινά ΟΥΤΕ ΛΕΞΗ ….. ψηφιστε εσεις και την επόμενη φορά έτσι χωρίς απαιτήσεις…πιστεύοντας κάθε ρουσφέτι που θα σας τάξουν το οποίο και προφανώς δεν θα σας κάνουν.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ